DISTRIBUIȚI

Consilieri locali timișoreni au votat acordarea unei finanțări de 1 milion de lei pentru trei culte religioase din oraș. Sumele vor fi folosite pentru reabilitarea Sinagogii din Cetate, a Bisericii Romano-Catolice Millenium și pentru imobilul Mitropoliei Banatului de pe bulevardul Mihai Eminescu.

Pentru reabilitarea Sinagogii din Cetate (foto), de pe strada Mărășești, se acordă 400.000 de lei. Banii vor fi folosiți pentru lucrări de urgență, mai precis, lucrări artistice la componentele de teracotă din exterior. Sinagoga este unul dintre obiectivele pe care orașul trebuie să le reabiliteze în perspectiva anului în care Timișoara va fi capitala europeană a culturii, asumat prin bidbook-ul cu care s-a câștigat titlul.

De asemenea, 300.000 de lei merg pentru reabilitarea sistemului centralizat de încălzire la Catedrala Millenium din apropiere de Piața Traian. Alți 300.000 de lei merg pentru cultul ortodox român, mai precis pentru reabilitarea și extinderea imobilului administrativ de pe bulevardul Mihai Eminescu.

foto: merg.in

LĂSAȚI UN MESAJ