DISTRIBUIȚI

Respectarea regulilor Codului rutier în ceea ce privește oprirea sau staționarea sunt ignorate de un număr relativ mare de timișoreni, în contexutl mai larg al lipsei locurilor de parcare. Direcția Poliției Locale din Timișoara a precizat că luna trecută, 139 de mașini lăsate în locuri necorespunzătoare au fost ridicate de SDM.

S-au făcut verificări în special în zona centrală a orașului, dar nu numai, pentru găsi mașini oprite, staționate sau chiar conduse pe străzi și în perimetre unde e plasta indicatorul interzis. În februarie, polițiștii locali au dat 802 astfel de amenzi și au aplicat 748 de coleante autoadevize pe mașini lăsat acolo unde legea nu permite acets lucru, adică pe pistele de biciclete, pe zona pietonal, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități. 139 de mașini au fost ridicate cu sprijinul Societății de Drumuri Municipale.

Autoritățile anunță că astfel de acțiuni vor continua poate cu și mai mult ”spor”, deoarece SDM a mai achiziționat o a treia autospecială de ridicări. Controalele vor continua. Cetățenii care doresc să semnaleze probleme de acets gen o pot face

 

LĂSAȚI UN MESAJ