DISTRIBUIȚI

Scene dintr-o căsnicie de Imgmar Bergman , traducerea Carmen Vioreanu este piesa de debut a stagiunii 2019- 2020, la Teatrul Național Timișoara. Piesa se va juca la Sala 2 și este recomandată doar persoanelor peste 16 ani.

Distribuția
CLAUDIA IEREMIA, ALINA ILEA, ION RIZEA

Scenografia IULIANA VÎLSAN
Light design LUCIAN MOGA

Regia RADU JUDE

Povestea
Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă. Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în Scene dintr-o căsnicie mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia. Scene dintr-o căsnicie este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

Autorul
Ingmar Bergman (1918 – 2007) este un om de teatru și film suedez. Ca regizor, a influențat major cinematografia secolului al XX-lea prin numeroase filme dintre care amintim A șaptea pecete, Fragii sălbatici, Persona, Strigăte și șoapte, Fanny și Alexander etc. A făcut filme de televiziune (Scene dintr-o căsnicie fiind probabil titlul cel mai cunoscut), a scris scenarii și a regizat spectacole de teatru (de altfel, Bergman a fost, între 1963 și 1966, directorul Teatrului Regal din Stockholm). Filmele sale au fost recompensate cu cele mai importante premii: Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Premiul „Ursul de aur” la Festivalul Internațional de la Berlin, Premiul Special al Festivalului de Film de la Veneția, Premiul European de Film, mai multe Premii Oscar (pentru cel mai bun film străin, pentru imagine, pentru decoruri și pentru costume).

LĂSAȚI UN MESAJ