DISTRIBUIȚI

15 studenți au avut oportunitatea să afle mai multe despre tainele dezvoltării propriului business în luna noiembrie, la bootcampu-l Start-up Your Future. Evenimentul, unul exclusiv online, a fost organizat în luna noiembrie de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Societatea Antreprenorială Studențească InoHubUPT.

Evenimentul a avut loc în luna noiembrie și a făcut parte din seria evenimentelor organizate de Politehnică cu ocazia Centenarului, marcat în ultima luna de toamnă a acestui an printr-o plaetă largă de evenimente. Scopul a fost unul dublu, atât pregătirea pentru antreprenoriat a unor studenți politehniști, dar și crearea unei rețele studențești de tineri antreprenori, care să organizeze în viitor evenimente de acest gen. Cei 15 studenți participanți au fost aleși pe baza unor cursuri de antreprenoriat la care au mai participat, dar și ideilor originale de afaceri pe care le-au descris pe scurt. Au participat atât studenți de la ciclul de licență, cât și de la ciclul de masterat.

Bootcamp-ul a durat două săptămâni, cu sesiuni pe Zoom cu trainerii, dar și asincron, prin activități făcute de participanți în Campusul Virtual al UPT. La început, studenții și-au putut evalua cele zece aptitudini antreprenoriale, prin Profilul BP10 de la Gallup. Ulterior, cu ajutorul unei simulări virtuale create de Harvard, au învățat importanța acțiunii și inițiativei în lansarea unui business propriu. A urmat aplicarea metodei ”Lean Canvas”, cu punerea rapidă pe hârtie a ideilor de business, dar și experimentarea unor întrebări adresate unor potențiali clienți, printr-o sesiune live. La ultimele sesiuni s-au dezbătut ideile proprii cu studenți politehniști care au propriile start-up-uri, plus discuții cu investitori din comunitatea locală.

Iată trainerii care i-au învățat despre tainele afacerilor pe studenți: Dani Rada, co-fondator al start-up-ului Pe Șleau și Andrei Cosmin Munteanu, CEO al cunoscutei comunități Cowork Timișoara. Mentori în cadrul bootcamp-ului au fost Ciprian Man, business angel la Growceanu, co-fondator al agenției de digital marketing EBIG și liderul operațiunilor din țară ale companiei Fintech Unifiedpost, și Ștefan Iarca, absolvent UPT și co-fondator XVision, un sistem software de analiză automată a radiografiilor, bazat pe algoritmi de inteligenţă artificială.

Tinerii au fost mulțumiți de experiență. ”Pentru mine, acest bootcamp a fost unic. De când eram în liceu îmi doream să învăț despre domeniul antreprenoriatului. În timpul sesiunilor am întâlnit persoane foarte faine si foarte dedicate, lucru ce m-a motivat să continui mai departe cu proiectul meu. Mă bucur că în sfârșit am înțeles cum trebuie să pornească un start-up. Aș repeta oricând această experiență și de aceea o recomand foarte mult”, a declarat Lucian Godeanu, participant în cadrul evenimentului.

Bootcamp-ul a fost coordonat de Liviu Brăiloiu, prorector al UPT. La implementare au contribuit și profesorii Silviu Vert, Vlad Mihăescu și Ion Panfilii.

LĂSAȚI UN MESAJ