DISTRIBUIȚI

Autoritățile anunță deschiderea unui nou apel de finanțare de proiecte pentru cultură, prin Centrul condus de Alexandra Rigler. Centru care deocamdată nu are angajați, decât șefă, și care în același timp caută și evaluatori pentru proiecte.

În acest apel, Primăria Municipiului Timișoara pune la dispoziție 2 milioane de lei. Un solicitant nu poate primi mai mult de 400.000 de lei și trebuie să asigure o cofinațare situată între 10-30% din valoarea totală a proiectului. Fiecare entitate culturală poate solicita finanațre pentru două proiecte diferite, dar va primi bani pentru unul singur. Apelul se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic. Nu pot aplica instituțiile din subordinea primăriei.

Apelul e deschis până la data de 30 iulie. ”Prin proiecte strategice ne referim la proiecte inițiate de echipe și organizații cu experiență dovedită în succesul respectivei intervenții culturale, proiecte care au nevoie de susținere financiară pentru a menține rezultatele și pentru a le amplifica ecourile pozitive. De asemenea, evenimentele de anvergură pe care le vom avea în vedere sunt acele evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional – și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”, spune Alexandra Rigler.

Centrul caută în perioada aceasta contabil, economist, specialist PR, jurist sau inspector de spcialitate. De asemenea, se caută și evaluatori. Centrul are o procedură pentru înscriere și selecția specialiștilor externi. Cerința este ca cei care doresc să devină evaluatori să aibă o experiențăd e minimum 5 ani în implementarea proiectelor culturale de anvergură.

 

1 COMENTARIU

  1. Pot participa și artiști plastici membrii UAP, din alte părți, dar care au studiat pictura la Timișoara ( prof Vreme, prof. Ietza etc…)

LĂSAȚI UN MESAJ