DISTRIBUIȚI

Expoziția-concurs BETA 2018 – unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA se pregătește de lansare

Prin cele două componente – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șase categorii competiționale 1.Spațiu construit, 2.Spațiu interior, 3.Spațiu public, 4.Lucrări de licență, 5.Inițiative / Experimente / Viziuni în arhitectură și 6.Text de arhitectură.

Pentru înscrierea în concurs, participanții vor avea în vedere următoarele două termene: 1 august (pentru categoriile 1-5) și 10 septembrie (pentru categoria 6).

Concursul este deschis la nivelul României, Ungariei și Serbiei (pentru categoriile 4-6) și la nivelul euroregiunii DKMT* (pentru categoriile 1-3).

Juriul este format din Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl și Tamar Shafrir – pentru categoria 6.Text de arhitectură și Attila Kim, Irina Cristea, Grozdana Sisovic, Levente Szabó și Oana Stanescu pentru celelalte categorii.

LĂSAȚI UN MESAJ