DISTRIBUIȚI

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, după 88 de elevi din Timiș nu au mai continuat învățământul, nici la liceu, școala profesională sau în sistemul dual, deoarece nu au finalizat Evaluarea Națională. Șeful IȘJ Timiș, Marin Popescu, spune că în județ trebuie să se pună mai mult accent pe învățământul profesional.

Popescu crede că inițiativa din Timiș pentru învățământul dual s-a oprit nejustificat. De ceea, se ajunge la elevi care spun stop formării profesionale după absolvirea gimnaziului. „Trebuie să reabilităm învățământul profesional, exista un debut bun în 2011-2012, când am înființat învățământul dual cu sprijinul companiilor din Timiș și nu am mai avut un teren pozitiv pentru a crea o masă critică. Avem peste 80 de elevi care au terminat clasa a VIII-a și care nu au reușit să finalizeze Evaluarea Națională. Dar asta nu îi împiedică să facă învățământ profesional. Asta voi transmite primăriilor din județ, pentru a ne sprijini să ajungem în contact cu ei. În acest context epidemiologic nu trebuie să se deplaseze, dacă sunt de la sate. Trebuie să-i spriinim, să-i integrăm în sistemul educațional. Sunt 88 de cetățeni pe care nu trebuie să-i pierdem”, spune Popescu.

La Colegiul Tehnic ”Regele Ferdinand”, învățământul dual este de mare succes, mai ales că absolvenții se angajează la Continental. Marin Popescu ar vrea să vadă că și la Liceul Auto din Freidorf se întâmplă acest lucru. ”Unitățile profesionale și tehnice ar trebui să creeze acea unitate de clasă medie pentru companii. Eu mi-aș dori ca Liceul de Transporturi Auto să devină un liceul de elită în regiune. Transportul e un domeniu important, căutat. Infrastructura e foarte bună din perspectiva spațiului, au cantină, sală de mese, de sport, ateliere. Cred că vom găsi deschidere de la primărie și operatorii ecconomici”, a mai spus Popescu.

foto: liceulauto.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ