DISTRIBUIȚI

Toamna începe cu dreptul la Casa Artelor din Timișoara. Prima întâlnire cu publicul în noul sezon expozițional este propusă de plasticianul timișorean Sorin Bijan. Acesta aduce în fața amatorilor de artă lucrări de grafică reunite sub titlul “Contur”.

afis„Sorin Bijan, o personalitate creatoare bine conturată, iar desenele lui… se nasc dintr-o tensiune și din gustul său pentru a creiona personaje. Figura umană se situează în centrul interesului, este confruntată cu istoria, cu facerea, cu marea cădere, cu înălțarea și cu depersonalizarea. Și alte ipostaze. Desenele din seria expusă la Pygmalion, propun o stare de ambiguitate, în care solemnitatea şi ludicul, seriozitatea şi ironia sunt prezente în aceeaşi măsură; o introspecție în interiorul unor identităţi instabile, unde se (în)crucișează suflete și se înțeleg” – spune criticul de artă Dana Sarmeș.

Vernisajul expoziției organizate de Casa Artelor – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Asociația Culturală Contrasens are loc în Galeria Pygmalion (str. Augustin Pacha, nr 8),  joi, 3 septembrie, de la ora 19:00. Prezintă criticul de artă Dana Sarmeș. Lucrările stau pe simeze până în 25 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ