DISTRIBUIȚI

Surpriză pentru pacienţii Spitalului Municipal Timişoara! Secţia de Chirurgie şi Oncologie a devenit gazdă pentru expoziţia pictorului Mihai Teodor Olteanu, „Iubire. Alinare. Speranţă”. Timp de o lună, peste 20 de tablouri cu peisaje sau portrete pot fi admirate de cei din unitatea medicală, precum şi de familiile acestora. Vernisajul a avut loc astăzi, 8 septembrie 2015, de la ora 13:00.

Expo spital 2„Este o dorinţă şi o idee mai veche de-a mea. Am reuşit să găsesc în domnul profesor Nicola Trăilă ( n.r. – fostul şef al Secţiei de Chirurgie Generală şi Oncologie) un susţinător al acestui proiect. Pacienţii beneficiază de un mediu mai prietenos, care reduce stresul, anxietatea, tot ceea ce priveşte perioada de internare în spital. Există studii serioase pe această temă privind importanţa unui mediu care să nu fie perceput ostil”, a spus Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Proiectul va continua, astfel că Spitalul Municipal va găzdui alte expoziţii, prin inaugurarea galeriei de artă SFÂNTA MARIA.

„A aduce în spital, spre alinare, pentru speranţă, pentru lumina ce sălăşluieşte în ea Artă, care se dăruie asemeni primei raze de soare”, a mărturisit pictorul Mihai Teodor Olteanu.

Astfel, pacienţii vor vedea altceva decât nişte pereţi albi.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ