DISTRIBUIȚI

Printre proiectele pe care consilierii judeţeni le-au avut pe ordinea de zi a plenului de astăzi a fost şi unul ce avea drept obiectiv modificarea regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată de pe strada Sfântul Ioan, nr. 3 – mai exact reducerea unui anumit abonament. Cu Marian-Constantin Vasile în frunte, liberalii au amânat proiectul, motivul fiind lipsa unei justificări pentru modificarea tarifelor. Membrii PNL cer realizarea unui studiu pe piaţă.       

În parcarea de la fostul Comisariat Militar Județean, o oră de parcare costă patru lei, iar un abonament lunar – 300 de lei. Dacă proiectul ar fi trecut, timişorenii ce îşi parcau maşinile în acea zonă ar fi beneficiat de o reducere de 50 de lei, pentru un abonament pe trei, şase, nouă sau 12 luni, cu plata în avans.

„Este un proiect nejustificat temeinic. Totdeauna, înainte de a aplica anumite tarife sau de a modifica tarife, trebuie să existe un studiu de piață. În Timișoara există mai multe parcări private și publice și trebuie să ne gândim la ce este mai bine pentru Consiliul Judeţean. Având în vedere că acea parcare este ultracentrală și totdeauna plină, noi, consilierii liberali, nu vedem de ce ar trebui să diminuăm tarifele – din moment ce funcționează foarte bine așa cum este. De aceea, am propus amânare acestui proiect, pentru a se face un studiu de piață și să luăm o decizie în cunoștință de cauză, cu toate datele comparative pe masă. Nu spunem că este, că nu este oportun sau că nu este necesar, spunem că trebuie să existe un studiu de piață. Proiectul de hotărâre trebuia să aibă o justificare, iar ea nu există. La momentul actual, parcarea este plină, iar CJ percepe niște bani care sunt în beneficiul lui. Acesta este principiul de bază în administrația publică”, a explicat Marian Vasile, lider de grup PNL.

În urma unei prevederi a Curţii de Conturi, consilierii judeţeni nu mai sunt scutiţi de abonament sau de tariful pe oră, la fel şi aparatul propriu al CJT. În noul regulament scrie că „parcarea se va putea folosi fără achitarea taxelor prevăzute, în situaţia în care autorităţile CJ Timiș organizează acţiuni de interes public, cu notificare prealabilă”. De asemenea, se acordă gratuităţi următoarelor categorii: autovehiculelor de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie, jandarmerie, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Justiţiei, M.Ap.N.) aflate în misiune; autovehiculelor de serviciu aparţinând președintelui CJ Timiș; prefectului judeţului Timiș; vicepreședinților CJ Timiș; subprefectului Județului Timiș; secretarului Judeţului Timiș; delegaţiilor străine, nominalizate, la invitaţia CJ Timiș, cu notificare scrisă.

Preşedintele CJT, Titu Bojin, a declarat că „vom avea doar cinci locuri pentru consilierii județeni, pe principiul «primul venit, primul servit». Dacă eu ajung primul acolo, asta e, nu se poate urca nimeni pe mașina mea”.

Parcarea de pe strada Sfântul Ioan, nr. 3 are un sistem de acces automat. „Toate datele abonaților privind folosirea parcării sunt salvate în sistem și, astfel, se poate accesa orice informație legată de acces și staţionare”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.

Vă reamintim că CJT dorește să amenajeze o parcare supraterană cu șase etaje chiar în centrul urbei de pe Bega, în locul fostului Comisariat Județean Militar, în apropiere de Hotel TIMIŞOARA.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ