DISTRIBUIȚI

Mâine, 21 octombrie, în cadrul turneului Unicorn al formaţiei de muzică veche Anton Pann se recreează pentru public ambianţa curţilor domneşti româneşti printr-un spectacol de muzică, poezie şi proiecţii video, în Sala Filarmonicii Banatul, ora 19:00. Acest spectacol face parte din turneul ce se derulează  în 11 oraşe din România.

Membrii Formaţiei Anton Pann propun publicului o întâlnire cu muzica, pictura şi poezia de la curţile domneşti şi boiereşti româneşti din secolele XVI-XIX. Spectacolele din turneul Unicorn sunt rezultatul unui amplu demers de cercetare şi comparare a izvoarelor din diverse arhive, evidenţiind numeroasele similitudini între cultura curţilor domneşti româneşti şi cea a curţilor orientale.

”Prin turneul Unicorn ne-am propus să aducem în atenţia publicului frânturi din trecutul nostru cultural, din lirica de curte şi din arta vizuală de sorginte orientală, cu gândul de a le arăta importanţa şi frumuseţea. Ne dorim, totodată, să le reaşezăm în locul care li se cuvine în istoria noastră, dat fiind că sunt, pe nedrept, foarte puţin cunoscute la noi în prezent. Spectacolul îmbină muzica românească şi otomană de curte din sec. XVI-XIX cu poezia otomană şi românească din aceeaşi perioadă. Pentru accente de culoare şi ambianţă, am inclus şi proiecţii multimedia”, spune Constantin Răileanu, fondatorul şi liderul formaţiei de muzică veche Anton Pann.

În data de 23 octombrie, de la ora 19:00, artiştii de la Anton Pann vor urca din nou pe scena timişoreană, de data aceasta la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu, unde spectatorii vor fi invitaţi să descopere 1001 de poveşti muzicale – un concert ce combină sound-ul fusion cu cel tradiţional şi modern, în care piese din repertoriul muzicii de curte se combină cu piese jazzy-orientale, create pentru acest spectacol şi prezentate în primă audiţie publicului timişorean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ