DISTRIBUIȚI

Din 2010, Spitalul Judeţean din Timişoara a plătit aproximativ 33.000 de lei, în fiecare lună, pentru chiria spaţiului unde funcţionează Clinica de Psihiatrie. Din cauza sumei mari şi din cauza faptului că imobilul nu este potrivit pentru desfăşurarea activităţii, unitatea de pe strada Văcărescu, zona Iosefin, va fi mutată în fosta cazarmă militară din Giroc. Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că, în şedinţa extraordinară ce va avea loc miercuri, 28 octombrie 2015, se va vota un proiect privind studiul de fezabilitate pentru „Reamplasarea Spitalului de Neuropsihiatrie, Timişoara”. Instituţia are în plan alocarea a 3,5 milioane de euro pentru a-i muta pe bolnavii cu afecţiuni psihice în afara urbei de pe Bega.

Banii provin de la bugetul CJT, iar clinica de Psihiatrie va funcţiona în Giroc până ce se va finaliza construcţia unui corp de clădire. Dacă proiectul va trece, în 2016 se va trece obligatoriu la începerea construcţiei, anunţă Titu Bojin. Lucrările trebuie finalizate în maximum doi ani.

Pentru că imobilul a fost retrocedat, în reabilitarea acestuia nu s-a putut investi niciun leu în ultimii cinci ani. „Pe terenul propus, în suprafață de 5.498 de metri pătraţi, se află două clădiri ce au aparținut fostei cazarme militare, cu regimuri de înălțime diferite (parter şi etaj), respectiv parter. Ele sunt amplasate în formă de L, între care există un rost antiseismic”, se arată în referatul proiectului de hotărâre ce va ajunge miercuri pe masa consilierilor județeni.

Deficienţele majore ale imobilului de pe strada Văcărescu sunt insuficienţa suprafeţelor necesare spaţiilor adecvate funcţional şi tehnic, nerespectarea normativelor privind rezistenţa şi stabilitatea clădirii, conflictul funcţional cu zona rezidenţială adiacentă şi nu numai.

CJT deţine fosta cazarmă militară din Giroc.

A. STOICA

(sursa foto: sorinplaton.wordpress.com)

LĂSAȚI UN MESAJ