DISTRIBUIȚI

Veşti proaste pentru şoferii timişoreni. Municipalitatea continuă să transforme tot mai multe străzi din cartierul Cetate în pietonale asfaltate. Lucrările pe străzile Janos Bolyai şi Episcop Augustin Pacha (parţial, dinspre Piaţa Unirii spre bulevardul Revoluţiei) au fost finalizate, astfel că o altă strada a fost închisă circulaţiei de câteva zile. Este vorba despre strada Dimitrie Cantemir, pe care a început şantierul. Nici strada Victor Vlad Delamarina nu este scoasă din planul municipalităţii, astfel că lucrările vor începe în curând.

Va fi respectat acelaşi model: piatră pe părțile laterale şi asfalt pe mijloc. Cele patru pietonale vor fi, de asemenea, interzise şi bicicliştilor.

Primarul Nicolae Robu promitea, în campania din 2012, „realizarea a cel puţin 5 parcări mari (zona centrală)”, fiind amenajate doar locurile de parcare de pe bulevardul I.C Brătianu, cu marcaje noi şi câteva table cu TimPark. Încă de anul trecut, municipalitatea încearcă să ajungă la un acord cu Universitatea de Vest privind un schimb de proprietăţi. Astfel, şoferii ar beneficia de o parcare supraterană, pe zece niveluri, în zona Oituz – Popa Şapcă, iar instituţia de învăţământ superior să preia imobilul în care a funcţionat vechea primărie. Până acum, situaţia a rămas la fel. Un alt plan al edilului Robu a fost realizarea unei parcări subterane, cu 700 de locuri, în zona de după Colegiul Tehnic Timişoara (MIU)  – bulevardul I.C. Brătianu.

Deocamdată, şoferii vor trebui să mai aştepte pentru locurile de parcare. Cele patru străzi menţionate ar urma să fie din nou reabilitate, prin proiectul „Cetate II”, tot pe fonduri U.E. Astfel, nu mai puţin de 24 de străzi vor fi incluse în acest proiect.

Din cauza faptului că problema locurilor de parcare nu a fost rezolvată, tot mai mulţi şoferi îşi parchează maşinile pe spaţiile verzi sau în zonele unde accesul este interzis.

Vă reamintim că primarul Robu susţinea că reconfigurarea traseului de cale ferată prin introducerea liniilor în subteran ar rezolva situaţia privind traficul aglomerat şi locuri de parcare puţine.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ