DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş are, începând de astăzi, doi consilieri noi. Este vorba despre Filip Stancu (PSD) şi Balint Petrescu (PNL), care voiau să ocupe locul lui Sorin Cociobea, exclus din instituţia condusă de social-democratul Titu Bojin şi din PSD în primăvara acestui an.  

Filip Stancu vine în locul lui Pompiliu Stanciu, consilier social-democrat care a fost votat în Adunarea Generală ca director al Aviaţiei Utilitare din Timişoara, înainte de plen. Balint Petrescu a reprezentat propunerea PNL pentru a-l înlocui pe Sorin Cociobea, al cărui loc a fost intens disputat de către PNL și PSD.

Ambii consilieri au avut, încă de la începutul şedinţei, plăcuţe cu numele lor, aflându-se la masa plenului, deşi proiectele de numire a lor în funcţie au fost programate spre finalul şedinţei.

La sfârşitul lui iunie 2015, Titu Bojin, preşedintele CJT, solicita ca proiectul din partea PNL – prin care îl propunea pe Balint Petrescu pentru funcţia de consilier judeţean – să fie scos de pe ordinea de zi deoarece se aştepta o decizie „clară privind modul în care să se facă promovarea consilierilor care au fost implicaţi în ordonanţa lui Dragnea”.

Marian Vasile, consilier judeţean din partea Partidului Naţional Liberal, l-a contrazis, în acea perioadă, pe Titu Bojin în ideea că doar PNL a depus un astfel de proiect, pe când PSD – „doar o hârtie ce nu era deloc fundamentată” (Filip Stancu – propunerea PSD pentru locul lui Sorin Cociobea). Acesta considera că, prin ocuparea locului de către Balint Petrescu, disputele dintre liberali şi social-democraţi nu ar mai exista deoarece alţi consilieri ar fi alături de PNL.     „Există piste false, inadvertenţe şi aberaţii ce au fost introduse în proiectul de hotărâre, aşa cum este cea legată de cei 38 de consilieri în plen dacă Cociobea ar câştiga. Avocaţii cu care am vorbit aseară mi-au confirmat că, dacă domnul Cociobea câştigă, domnul Petrescu îşi ia lucrurile şi pleacă. Este o pistă falsă. Dacă noi am avea 15 consilieri la masă, probabil că şi alţi consilieri ni s-ar alătura şi aţi trece în opoziţie. Această vrajbă care există în Banat se va termina”, explica Marian Vasile.

Ales pe listele PDL în 2012, Sorin Cociobea a trecut la PSD în toamna lui 2014, în timpul valabilității „ordonanței traseiștilor”. Jumătate de an mai târziu, Cociobea a anunțat că-și dă demisia din PSD, sătul de „cancerul social-democrat”.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ