DISTRIBUIȚI

 BC Timișoara a pierdut cu 78-66 cu BC Mureș Târgu-Mureș, după un meci în care au contat doar în prima repriză și publicul a fost mai puțin ca niciodată. Timișorenii au rezistat bine în prima repriză, dar apoi nu au mai contat. Alb-violeții ar fi debutat în seara aceasta în cupele europene dacă nu apăreau problemele, dar publicul a fost mai puțin numeros ca niciodată.

Cu intrare pe bază de bilet, la sală au venit doar aproximativ 100 de suporteri și galeria a fost formată din doar patru suporteri care au cântat și au bătut toba. Echipa nu a mai avut în ultimii ani o asistență așa de redusă, și clubul a și luat decizia să își șteargă pagina de Facebook, unde de-a lungul timpului suporterii care criticau se alegeau de multe ori cu block. ”Leii” au început în formula Petrișor, Jelenic, Reljic, Smith și Djapa. Mureșenii au venit fără Ivanovic, iar în aceste condiții, bănățenii au jucat bine în prima repriză. După scorul de 12-4, mureșenii au preluat conducerea cu 13-12 după coșul lui Lazăr. Primul sfert s-a terminat însă 19-14 și bănățenii au continuat să pună probleme până la pauză.

BC Timișoara au condus cu 28-20 la jumătatea sfertului, după punctele aduse de Djapa. Mureșenii au putut prelua conducerea doar înainte de pauză, cu 33-34, după punctele lui Jurevicius. După trecerea pe la vestiare, gazdele nu au mai contat. Sfertul trei s-a terminat cu 42-55. În ultimele minute, cea mai mare diferență a fost la 44-61, pentru ca scorul final să fie o diferență de 12 puncte. BC Timișoara a înscris prin: Smith – 13 puncte, Jelenic – 12 puncte, Reljic – 11 puncte, Djapa – 11 puncte, Toth – 8 puncte, Zekavicic – 6 puncte și Milencovici – 5 puncte. Cei mai buni marcatori Jurevicius – 22 de puncte, Barro – 15 puncte și Martinic – 12 puncte.

Neand Markovic spera ca fanii să nu îi abandoneze de tot și spune că absența lui Ivan Ivanovic a fost o probleme pentru echipa sa. ”Vreau să îi felicit pe cei de la Mureș, le urez multă baftă. În primele două sferturi poate am făcut cel mai bun joc al nostru din cele cinci etape. S-a văzut lipsa noastră de experiență, am greșit câteva minute și diferența s-a dus la 10 puncte și am căzut psihic și pot să spun și fizic. Sunt mulțumit de prima parte a jocului. Știam că ei vin fără Ivanovic, om mare, care e foarte important în jocul lor. Dar știam că dacă vin fără el e o mare problemă pentru noi pentru că trebuie să modificăm jocul, deoarece ei au jucat cu patru jucători mici și unul mare, iar noi nu avem posibilitatea să jucăm așa. Era mai bine să vină Ivanovic, deoarece noi avem mai mulți jucători de pozițiile 4-5. De aceea, ne-au făcut mari probleme de la linia de 3 puncte, sunt cei mai buni din campionat la trițe, au procentaj incredibil de 50%. Jurevicius a ieșit din apărarea noastră însă. Noi trebuie să jucăm din plăcere. Jucătorii au acum șansa, trebuie să joace din plăcere. Am crezut până la capăt că putem să câștigăm acest meci, am făcut scheme și aruncări bune, dar azi s-a văzut lipsa de experiență”, a spus Markovic după meci.

Audrius Prakuraitis a spus că alb-violeții i-au surprins cu câteva scheme. ”Meciul a fost așa cum ne-am așteptat. Nu trecem printr-un moment bun, ne lipsește Ivanovic. El era creierul jocului nostru ofensiv, ne apăra coșul, puteam juca cu totul altfel cu el. Nu ne-a fost ușor deloc. Timișoara a jucat bine astăzi, a luptat, antrenorul a pregătit niște scheme la care nu ne-am așteptat. Apoi am revenit și am controlat jocul până la final. Timișoara a avut mereu echipe de luptători, sigur că pot deveni mai periculoși. Eu îi învăț pe jucători să respecte orice adversar, orice jucător. Nu am pregătit doar să îi blocăm pe Djapa sau Jelenic, ne-am gândit la toți”, a precizat antrenorul Mureșului.

BC Timișoara joacă etapa viitoare tot acasă, cu U Banca Transilvania Cluj.

 

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ