DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, atacă, din nou, Partidul Social Democrat de la nivel naţional – pe tema rectificării bugetare. Liberalul acuză că social-democraţii taie investiţiile, ,, motorul dezvoltării oricărei societăţi’’ şi îi susţin pe cei care ,,profită de faptul că sunt ţinuţi la un minim de subzistenţă şi fără să facă nimic’’. Primarul a dat ca exemplu atât centurile de sud, cât şi Spitalul de Copii LOUIS ŢURCANU, Sala Polivalentă sau un nou stadion.

În iunie 2015, Nicolae Robu afirma că membrii PSD „s-au poziţia împotriva intereselor Timişoarei”, considerând proiectul centurii Timişoarei „o prioritate de bun simţ”. Recţia edilului nu a fost una nouă şi, ca de fiecare dată când a acuzat Guvernul că are ceva cu Timişoara, liberalul a scris pe o foaie „ZERO LEI”.

,,Guvernul PSD persistă în atitudinea de a tăia investiţiile, una pe care a avut-o dintotdeauna, de când a venit la conducere. Investiţiile sunt motorul dezvoltării oricărei societăţi. PSD-ul dă banii şi vede societatea ca pe una asistenţială. În loc să le facă viaţa mai bună celor care muncesc, PSD-ul mereu foloseşte resursele ţării pentru a-i susţine pe cei care nu fac nimic pentru că sunt leneşi, nu vor. Nu mă refer la cei vârstnici, cu dizabilităţi sau prea tineri. Mă refer la segmentul parazitar de indivizi care profită de faptul că sunt ţinuţi la un minim de subzistenţă şi fără să facă nimic’’, a declarat preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Din spusele liberalului, abordarea este extrem de păguboasă şi trebuie schimbată. Fonduri pentru începerea lucrării la centura de sud nu există. În aceste condiţii, edilul Robu a mărturisit că nu trebuie să îşi mai facă iluzii privind alocarea de bani pentru mai multe obiective de interes local şi nu numai din Timişoara.

Vicepreşedintele PNL la nivel naţional a adăugat că ,,sunt necesare fonduri pentru reabilitarea patronului cultural al Timişoarei, de exemplu: Sinagoga din Cetate. Nu mai vorbesc despre Spitalul Regional care a ieşit complet de pe agenda Guvernului. Nu mai vorbesc despre un nou stadion, Bazinul Olimpic, Sala Polivalentă şi nu numai din oraş. Vreau să repet faptul că astfel de obiective nu pot fi făcute de Primăria Timişoara”.

Mai mult decât atât, primarul urbei de pe Bega, Nicolae Robu, a explicat că până şi adversarii politici şi nu numai nu mai contestează realizările administraţiei pe care o conduce. Proiectul privind realizarea unei centuri este în jurisdicţia Ministerului Transporturilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, precum şi în jurisdicţia Guvernului.  Pe motiv că nu are ce face privind această necesitate, Nicolae Robu nu se poate împăca cu ideea că pentru Timişoara nu se găsesc bani, în comparaţie cu alte oraşe.

,, Nu pot să nu penalizez o politică bugetară greşită  a Guvernului Socialist, condus de Victor Ponta. Cu o asemenea abordarea nu ajungem niciunde, cu populisme, cu a da banii pe criterii clientelare către diverse administraţii locale. Banii trebuie să ajungă prin criterii obiective. S-au făcut câţiva paşi în acest sens, la un moment dat, dar se apropie alegerile şi se pare că, din nou, PSD-ul vrea să iasă din matca obiectivităţii şi să dea bani discreţionar către clientela sa politică’’, a mai spus preşedintele PNL Timiş.

Din spusele sale, Guvernul a dat cinci milioane de lei, anul trecut, pentru Spitalul de Copii, şi a aprobat tot cinci pentru anul acesta. Edilul Robu nu ştie câţi bani au fost plătiţi efectiv din a doua alocare. Primarul Robu susţine că Spitalul de Copii are excelenţă şi este cunoscut la nivel naţional deoarece beneficiază chiar familii din Moldova şi Dobrogea, de exemplu. Aici există competenţa cea mai ridicată pe anumite specialităţi.

,,Noi oricum plătim din bugetul local, dacă nu ne vin bani de la Guvern, tot ce poate firma să execute. Îmi doresc ca până la venirea iernii, reprezentanţii firmei îmi spun că vor reuşi să facă asta, să ridicăm complet clădirea. Dacă vom face asta, mă voi declara mulţumit pentru această primă etapă. Decontările le facem preponderent de la Guvern. Dacă banii nu vin, noi suntem pregătiţi să alocăm atâta cât trebuie, la nevoie mai putem face şi rectificări de la bugetul local’’, a explicat edilul Robu, care, în iunie 2015, transmitea că suma totală pentru finalizarea proiectului este de 100 de milioane de lei.

Primarul a conchis cu ideea că, de la Revoluţie, ţara s-a dezvoltat datorită investiţiilor necesare şi că acesta nu a cerut niciodată bani pentru investiţii ce nu sunt importante oraşului, regiunii.

A. STOICA
(sursa foto: Constantin Duma)

LĂSAȚI UN MESAJ