DISTRIBUIȚI

UPDATE. Primarul Robu nu ştie exact de ce Ciprian Jichici a decis să părăsească PNL şi CL Timişoara, însă are o bănuială. Edilul crede că fostul său coleg a fost deranjat de faptul că nu a primit nicio funcție în Comitetul Executiv Județean. Nicolae Robu a explicat că Ciprian Jichici reprezintă o mare pierdere a liberalilor şi ar fi preferat să informeze partidul şi apoi să facă publică decizia. În viziunea sa, fostul liberal nu a primit nicio funcţie în Comitetul Executiv Judeţean nu pentru că nu ar îndeplini calităţile necesare, ba chiar l-a lăudat, ci din cauza faptului că a făcut multe deplasări și nu ar fi putut veni la ședințe.


„Sistemul politic românesc a devenit atât de putred, de slab, și de ineficient încât trage România în jos”. Aceasta este concluzia lui Ciprian Jichici, care a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că îşi va da demisia şi din Partidul Naţional Liberal, şi din Consiliul Local Timişoara. El va rezolva toate formalitățile săptămâna viitoare, de îndată ce va reveni în țară.

Conform postării intitulate ,,Capăt de drum’’, Ciprian Jichici a mărturisit că nu mai crede în cei aflaţi la conducere, nici în liderii PNL şi nici în ,,personajele pe care le promovează’’. De asemenea, liberalul, până în acest moment, nu mai crede în ,,promovarea mediocrității și nesimțirii pe criterii «meritocratice»’’. După 13 ani, Ciprian Jichici a decis să îi părăsească pe liberali.

,,(…) am încercat să merg înainte fără a face acele compromisuri cu care sunt profund incompatibil. Nu sunt un ipocrit, așa că nu susțin că nu am făcut deloc compromisuri. Le-am făcut, așa cum le-au făcut și le fac toți cei care sunt implicați în politică. Acceptarea ca șefi a celor care se comportă într-un mod în care tu însuți nu te-ai comporta vreodată, este un compromis. A te gândi cum să spui lucrurilor pe nume fără să încalci statutul partidului, este un compromis. A sta la aceeași masă cu unii despre care știi bine cât de mult rău au făcut, este un compromis. Și multe altele, sunt, la fel, compromisuri. Compromisuri pe care le-am făcut. Au fost însă, la fel de multe cele pe care nu le-am făcut și nu am acceptat să le fac indiferent de consecințe, deși mi-au fost propuse. (…) Am încercat să rezist în politică în ideea că voi ajunge într-o zi în poziții care mi-ar permite să influențez în mod direct și benefic viețile oamenilor din jurul meu. Am fost de multe ori vocea care și-a permis să vorbească prea liber și prea direct pentru lașii din jurul meu’’, a scris Ciprian Jichici pe Facebook.

Mai mult decât atât, membrul PNL Timiş, până în acest moment, recunoaşte că a fost ,,prea naiv’’ în speranţa că poate schimba sistemul din interiorul său, ,,fără a face compromisuri incompatibile cu mine și cu convingerile mele’’. El face și o aluzie la co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, care a afirmat că este adeptul ,,meritocrației’’.

,,Sistemul politic românesc a devenit atât de putred, de slab, și de ineficient încât trage România în jos. Am realizat că singurul rezultat al insistenței mele de a rămâne în el va fi că mă voi scufunda împreună cu el’’, a mai scris Ciprian Jichici.

Fostul consilier local susține că nu demisionează pentru că ar avea frustări legate de funcții, ci pentru că nu are nimic în comun cu ,,«meritocrația» din PNL’’, una care a ajuns la un nivel la care acesta nu o poate accepta.

A. STOICA
(sursa foto: facebook.com/PNL.Timis)

LĂSAȚI UN MESAJ