DISTRIBUIȚI

Pentru Monica Cecilia Hărmănescu, şef lucrări dr. în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”, luna noiembrie 2013 a însemnat începutul unei adevărate lupte împotriva sistemului ticăloşit. Trebuie spus că, anterior producerii evenimentelor pe care le vom relata în cele ce urmează, relaţia acesteia cu conducerea USAMVB a fost una absolut corectă.

1_aprobare sustinere pentru proiect _ Hotarare Ca 1782 - 28.03.2012-2Doar ca un exemplu, aflaţi că, prin Hotărârea nr. 1.782 din 28.03.2013, Consiliul de Administraţie al USAMVB a aprobat solicitarea d-rei ca instituţia să-i susţină participarea într-un proiect, denumit “Tinere Echipe” (mai exact, “Proiecte de Cercetare pentru Stimularea Constituirii de Tinere Echipe de Cercetare Independente”).

Trebuie spus că Monica Cecilia Hărmănescu, şef lucrări dr., este absolventă a două facultăţi din cadrul USAMVB. După începerea anului universitar 2013-2014, i s-au adus la cunoştinţă disciplinele şi numărul de ore pe care le va susţine, constatând astfel că disciplinele pentru care avea calificarea să predea au fost atribuite altor persoane, mai puţin pregătite profesional (cel puţin în opinia acesteia, menţionată în documente intrate recent în posesia publicaţiei noastre).

Sesizând mai multe nereguli, Monica Cecilia Hărmănescu a formulat către conducerea universităţii o adresă/scrisoare, datată 19.11.2013, solicitând lămuriri/explicaţii. Ulterior acestui act de real curaj din partea d-rei Hărmănescu, s-au formulat mai multe sesizări către Comisia de Etică Universitară din cadrul USAMVB, prin care s-a susţinut că scrisoarea înregistrată sub nr. 196 din 19.11.2013 conţine anumite afirmaţii care ar putea aduce atingere demnităţii şi prestigiului  profesional al unor colegi.

2_aprobare raport_hs1467Comisia de Etică a soluţionat sesizările colegilor d-rei Hărmănescu, emiţând Raportul final 22/03.03.2014, aprobat prin Hotărârea nr. 1.467 a Senatului universităţii, prin care s-a dispus sancţionarea acesteia în temeiul art. 318 lit. c din Legea 1/2011. Pe baza acestui raport, s-a emis de către rectorul USAMVB, Paul Pîrşan, Decizia de sancţionare cu nr. 1516 din 14.03.2014.

Atât prin Adresa nr. 196/19.11.2013, cât şi prin adresele ulterioare, cu nr. 4 din 28.01.2014 şi 19 din 27.02.2014, Monica Cecilia Hărmănescu a făcut nişte afirmaţii, respectiv a formulat anumite întrebări.

Pentru ca aceste afirmaţii să fie considerate neadevărate, respectiv pentru ca aceste afirmaţii să fie considerate că au fost făcute cu încălcarea Codului de etică şi a Regulamentului intern, era necesar să se demonstreze, cu probe, lipsa acestora de adevăr. Raportul sus-menţionat, prin care Comisia de Etică din cadrul USAMVB a hotărât sancţionarea disciplinară, a fost emis pe baza unor sesizări formulate de anumiţi colegi ai d-rei Hărmănescu, fără să fie însoţite de vreo anexă.

Mai mult decât atât, a avut loc aşa-zisă cercetare fără ca aceasta să fie invitată sa îşi expună punctul de vedere în faţa comisiei, fără să i se permită sa se apere. Astfel i-a fost încălcat dreptul la apărare, consacrat de Constituţia României şi recunoscut de dispoziţiile art. 251 alin. 1, 2-4 din Codul Muncii.

Comisia de Etică a propus, Senatul a aprobat iar rectorul USAMVB, Paul Pîrşan, a decis sancţionarea disciplinară prin încălcarea flagrantă a dreptului d-rei Hărmănescu la apărare, exclusiv pe baza unor adrese în care anumiţi colegi considerau că afirmaţiile făcute ar fi neadevărate, dar nu probau cu vreun înscris (sau alt mijloc de probă) cele susţinute.

Atât în cuprinsul Raportului final nr. 22/03.03.2014, cât şi în cuprinsul Deciziei nr. 1516/14.03.2014, nu se regăsesc motivele pentru care  au fost înlăturate apărările scrise formulate de d-ra Hărmănescu, precizându-se doar faptul că afirmaţiile şi documentele depuse au fost înlăturate. Conform art. 252 alin. (2) lit. c) din Codul Muncii, decizia de sancţionare disciplinară trebuia să cuprindă în mod obligatoriu, sub sancţiunea nulităţii, motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de angajat.

De altfel, Decizia nr. 1516/14.03.2014 nu îndeplineşte nici condiţiile instituite de prev. art. 252 alin. (2) lit. a), care obligă angajatorul să cuprindă, în mod obligatoriu, sub sancţiunea nulităţii, descrierea concretă a faptei care constituie abatere disciplinară.

În conţinutul Raportului final nr. 22/03.03.2014, pe baza căruia s-a emis decizia de sancţionare disciplinară, sunt enunţate fragmente din adresele înaintate de d-ra Hărmănescu către Comisia de Etică din cadrul USAMVB, fără să se explice motivaţia pentru care aceste fragmente aduc atingere valorilor morale.

Reprezentanţii USAMVB au consemnat în raportul sus-amintit încălcarea unor articole din Codul de etică şi deontologie profesională universitară şi din Regulamentul intern al USAMVB care au caracter general, aceste articole fiind formulate în mod generic, descriind mai multe abateri disciplinare.

Mai exact, în conţinutul Raportului final nr. 22/03.03.2014 este enunţată aşa-zisa „faptă” săvârşită, sunt enunţate anumite articole din Codul de etică şi deontologie profesională universitară care se susţine că au fost încălcate. Dar nu este stipulată, în concret, motivaţia pentru care aceste fragmente selectate din adresele formulate de d-ra Hărmănescu ar constitui abateri disciplinare.

3 sentinta civilaCazul d-rei Hărmănescu a ajuns în atenţia Tribunalului Timiş (dosar 2868/30/2014**). Instanţa a apreciat că sancţiunea aplicata d-rei Hărmănescu, in raport cu probatoriul administrat, nu a fost justificată, fiind DISPROPORŢIONATĂ! Faţă de criteriile legale prevăzute de art. 250 din Codul Muncii, republicat, instanţa a apreciat ca fiind justificată înlocuirea sancţiunii de „suspendarea pe o perioadă de 4 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control, ca membru în comisii de doctorat, de master sau de licenţă” cu sancţiunea disciplinară „suspendarea pe o perioada de 1 an a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control, ca membru în comisii de doctorat, de master sau de licenţă” şi, prin Sentinţa civilă nr. 587/2015 din 23.03.2015, a dispus anularea în parte a Deciziei nr. 1516/14.03.2014 şi înlocuirea sancţiunii în forma anterior prezentată. În apel, prin Hotarârea nr. 1003/2015 din 08.09.2015 a Curţii de Apel Timişoara, Sentinţa civilă 587/2015 din 23.03.2015 a Tribunalului Timiş a rămas definitivă. Vom reveni.

Cătălin DOCEA

113 COMENTARII

 1. RELATIA DOMNISOAREI MONICA HARMANESCU CU CONDUCEREA UNIVERSITATII A FOST UNA CORECTA PANA A PIERDUT ECHIPA GROZEA ALEGERILE. ECHIPA GROZEA SUSTINUTA DIN SPATE DE FOSTUL RECTOR ATUNCI, ALEXANDRU MOISUC. (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen) DE ACEEA ACESTA MONICA E SUPARATA, CACI A PIERDUT PRIVILEGIILE OFERITE DE STATUTUL DE (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen). DE AICI SUPARAREA.

  TIN SA MENTIONEZ CA IN ECHIPA CARE SE DOREA LA PUTERE, DOMNUL PROFESOR IOSIF GERGEN AR FI TREBUIT SA FIE UNUL DIN PRORECTORI. IAR DUPA CUM STIM SI ACEST DOMN ARE (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen), IN PARALEL CU ALEXANDRU MOISUC. ADICA DOMNISOARA AR FI BENEFICIAT IN CONTINUARE DE MULTE FACILITATI.

  SURPRIZA A FOST CAND AU PIERDUT ALEGERILE. ATUNCI A INCEPUT LUPTA DANSEI CU „SISTEMUL TICALOSIT”, NEPUTANDU-SE OBISNUI CU IDEEA CA NU MAI ARE PUTEREA.

  SUNT CONVINS CA AI NOSTRI COLEGI NE VOR DA MAI MULTE INFORMATII DESPRE CUM S-A COMPORTAT ACEASTA DOMNISOARA IN ANII DE MANDAT AI FOSTULUI RECTOR A. MOISUC.

 2. Astazi am fost amenintati cu procuratura,ca daca nu tacem,vom vedea ce se intampla.Nu vom tacea.E o tara libera si trebuie sa ne urlam nemultumirile.Va e frica,stim,dar va e frica ca se va afla de ce ati facut.Nu de noi.

 3. Domnule Bungescu and Company,chiar nu va puteti opri?

  Stim de legaturile dumneavoastra cu acest ziarist de talie internationala,prieten bun cu d-ra Harmanescu.

 4. Daca mai era o urma de indoiala ca trupa lui bungescu cu toti idiotii lui sunt in spate,iata dovada suprema!!!!Acest articol!!!Gunoaielor care ne terfeliti numele!!!

 5. Noua echipa ar trebui sa ia atitudine in fata actualei conduceri. SA NU VA FIE FRICA DE AMENINTARI! LUPTAM IMPREUNA. Domnule Sumalan, cat ne mai lasati singuri?

 6. Sa va ia dracu si pe unul si pe altul!!Toti acelasi aluat!!!! Grozea un (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen), Pirsan un adormit in papuci ce staaaaaa ca (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen) si asteapta sa fie pus rector de tampiti!! Ce-am ajuns…

 7. NU MAI ESTE VORBA DESPRE FIECARE CADRU DIDACTIC IN PARTE. E VORBA CA O MANA DE OAMENI (DIN FIECARE FACULTATE) NU AU NIMIC ALTCEVA DE FACUT DECAT SA ARUNCE CU MIZERII IN CEILALTI. IAR TOATE ACESTE MIZERII SE VOR REPERCURTA ASUPRA UNIVERSITATII. CHIAR NU VA DATI SEAMA?

  ACESTE ARTICOLE SUNT CLAR COMANDATE. NU SE VEDE?

  SORIN BUNGESCU, NE POTI SPUNE CEVA?

 8. De la constanta la arad,de la suceava la timisoara,din America pana aici,ne pot citi toti!!!!!Cu toate mizeriile astea!!!NU AVETI PIC DE RESPECT FATA DE COLEGI,DOMNULE RECTOR!!

 9. Ieri am primit pe mail scrisoarea deschisa a lui Grozea prin care se dezicea de tot ce e aici,dar mai ales ca NU VA CANDIDA LA RECTOR!!

  ASTA INSEAMNA BARBATIE!!CURAJ!ASUMARE A UNUI PUNCT DE VEDERE!!!

  ASTA INSEAMNA SA TII LA OAMENII TAI!!

  REPET,nu mai tin cu grozea de 3 ani,DAR RESPECT MAXIM FATA DE GESTUL LUI!!!

 10. Pirsan va pica.Trasca la fel.Darabus la fel.Iordanescu la fel.Si nu ca vor pierde,dar nici picior de actuala conducere nu va mai fi din februarie.La fel si decanii de la toate facultatiile.Abia atunci vom putea merge mai departe.

 11. Familia P de la Management si zoo sunt niste gunoaie si afaceristi,mana in mana cu pirsan de ani de zile!Spagari notorii,schimba limuzinele ca si chilotii!Si mai sunt si credinciosi cica!Bleah!!!Plecati dracu dintre noi! – (comentariu cenzurat partial pentru limbaj obscen)

 12. DOMNULE DECAN RIVIS, NU VA LASATI INDUS IN EROARE DE MINCIUNI. ACUM E DOAR INCEPUTUL. ATAT VA SPUN. ATENTIE LA DOAMNELE ELEGANTE CU LIMUZINA ARGINTIE SI CU MASINA ALBASTRA.

 13. Doamne ajuta ca s-a reusit stoparea injuraturilor si a obscenitatilor!!!!Nu stiu cui sa le multumim!Dar bravo!!

 14. Acum ziarul e de vina pentru ca pirsan nu are habarrr de administratie!!Ce sa va spun!!E slab ca si lider,ce e asa greu de inteles?!?!

 15. Am citit si eu scrisoarea lui grozea azi CRED CA PIRSAN AR TREBUI SA FACA LA FEL!!CU CE OBRAZ MAI VINE SA CANDIDEZE?Eu n-as mai putea…E UN GEST DE RESPECT FATA DE COLEGI!Indiferent de tabere!

 16. Uite eu scriu JOS SUMALAN,JOS GROZEA,JOS BUNGESCU SI TOTI IDIOTII LUI!TRAIASCA PIRSAN RECTORUL NOSTRU!!!

  Sa vedem,o sa fie cenzurat?SA FIM SERIOSI!!!!Sunteti penibili fratilor!!Se cenzureaza doar limbajul de rahat,mai rau ca in suburbiile indiei!

 17. Indiferent cat l-am iubit pe pirsan acum patru ani DOAR pentru ca nu am putut-o vota pe Ioana Grozea si barbatu-su csndidat magic,DE DATA ASTA VA SPUN SINCER CA ORICINE E MAI BUN DECAT ACEST PIRSAN!NUMAI SI NUMAI CA NE-A ADUS SA NE STIE O TARA INTREAGA DIN CAUZA IDIOTILOR ASTORA!!!

 18. Ziarul e DE VINA pentru ca permite chiar si la comentarii limbajul de joasa speta. Publicatiile si orice tip de publicatie care se respecta, NU va permite niciodata comportamentul de animal si il va cenzura (ma refer strict la cuvintele de joasa speta), nu la continut, domnule Dorel.

 19. Domnilor ziaristi,va rog INSISTENT SA SCOATETI SI COMENTARIILE OBSCENE DE LA CELELALTE ARTICOLE!VA ROG IN NUMELE COLEGILOR NOSTRII!!
  VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!

 20. E uite ca E UN ZIAR ADEVARAT SI A STOPAT MIZERIILE!Adevarul e dincolo de noi,spunea cineva….mai stiti?!
  Felicitari pentru cenzurare!Acum sa va vad,mai stiti sa scrieti?:)

 21. Daca Pirsan era alt om ca si conducator,nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat!!Si nu tin partea celeilalte tabere absolut deloc(vezi ultimele 2 arricole despre Stahli si Harmanescu care sunt niste frustrati penibili si se vede ca ei au produs haosul asta virtual).PUR SI SIMPLU PIRSAN ESTE EXTREM,EXTREM DE SLAB CA SI CONDUCATOR,NEPASANDU-I DECAT DE EL INSUSI!!!!ADICAC SA MAI PRINDA UN MANDAT!!RUSINE PRIN ASA METODE!

 22. Azi am aflat si pe surse sigure ca prorectorul Trasca va candida tot sigur la rector!Mie personal mi-e clar ca e maestrul biblic al sapaturilor!MI-E SCARBA DE ASA CARACTERE!!

 23. Va rugam insistent,domnilor ziaristi sa scoateti si restul de comentarii de la celelalte!Am auzit ca alti colegi de-ai nostrii au reusit prin dumneavoastra!VA MULTUMIM,ASTEPTAM…

 24. Sumalan va candida si va castiga. Restul sunt prostii pe surse sigure. Abia astept sa va vad cand nu o sa candideze Trasca si nu o sa mai aveti impotriva cui sa va indreptati mizeriile. dar gasiti voi repede pe cineva, va repliati, ca altfel va inecati in ura si mocirla proprie.

 25. Pentru cei certați cu cărțile și preocupați mai degrabă să mă viseze pe mine, cenzura înseamnă îngrădirea dreptului la exprimare în cazul în care cele expuse respectă normele legale în vigoare. În rest vorbim de HĂRȚUIRE, etc. Observ că pasiunea unor cetățeni frustrați pentru poveștile eroice SF care mă au ca și personaj principal în visele dumnealor continuă fără să se menționeze ”literatură SF”. Asta s-ar putea să ducă la creșterea spectaculoasă a bugetului meu personal, direct proporțional cu visele enumerate de dumnealor, nedeclarate ca literatură SF, în cazul în care mă voi adresa Instanței.
  În ceea ce privește cazul descris în articol, evenimentele sunt mult mai complexe. În fapt, subsemnata Monica Lia Hărmănescu a descris în adresa respectivă cinci ipotetice cazuri, care dacă ar exista în universitate, ar putea constitui fapte cu posibil caracter. Aceste cazuri au pus inclusiv problema existenței mediocrității în mediul universitar agronom timișorean și atribuirea preferențială de discipline. Nu am asociat numele unor persoane cu cazurile ipotetice descrise. Am asociat discipline. Menționez că planurile de învățământ acreditate (care conțin disciplinele) și statele de funcții (unde sunt asociate disciplinele cu cadrele didactice care le predau) erau secrete la acea vreme, secrete fiind și acum, deși sunt documente de interes public. Cadre didactice, cu funcții de conducere, se pare că s-au recunoscut a aparține cazurilor ipotetice cu posibil caracter penal descrise de mine în adresa respectivă și au sesizat Comisia de etică universitară. În loc să se îngrijoreze cineva că respectivele cadre didactice declarau că săvârșesc posibile fapte penale, s-a purces la sancționarea subsemnatei. Scriitorul Ștefan Zeletin descrie foarte bine în cartea domniei sale ”În țara măgarilor” o situație asemănătoare: Niciodată, dar niciodată, un măgar care săvârșește o măgărie nu va fi pedepsit. În schimb va fi pedepsit cel care flutură prin fața lumii cinstite măgăria măgarului. Și cu atât mai rău va fi acesta pedepsit, cu cât măgăria măgarului este mai mare. Nu am folosit ghilimelele, deoarece citatul redat nu este chiar exact cum l-a scris autorul.

 26. Comentariile vor fi revizuite in termen de 24 de ore. Cele cu continut obscen vor fi cenzurate sau eliminate,dupa caz. Aspectele precizate mai sus se refera inclusiv la articolele anterioare. Va multumim pentru intelegere. Redactia.

 27. Multumiri din suflet redactiei acestui ziar pentru oprirea acelor mizerii!Suntem siguri ca acei colegi vor stii sa-si sustina punctul de vedere si intr-un mod civilizat,exact ca la primele articole aparute!
  Un ziar ce a raspuns pozitiv tuturor solicitarilor!Felicitari,continuati anchetele,vrem sa stim!

 28. De ce mia disparut comentariul fata de prorectorita olimpia?!Am fost sincer si mi lau sters!:(De ce ala cu baiatul de la tehnic urlan a ramas?suntem mai multi colegi,3 pana acum, care am decis ca luni sa depunem plangere pentru hartuire!Si o vom face,va promitem!Sa va fie rusine doamna!!

 29. Macar nu se mai porcaieste obscen vulgar si sexual in mesajele astea!!Doamne ajuta! dar tot iar sunt luati la rand colegii din agro si management…:(

 30. Domnule Rector,aveti demnitate sub nivelul marii!Pana si Grozea a spus ca nu accepta asemenea atacuri si nu mai candideaza!Si d voastra?Oricine ar candida va iesi rector acum din prima!!!ORICINE!Nu esti in stare de nimic!!pleaca duteeeeee catcvezi cu ochii!!!!

 31. Iar si iar si iar comentarii despre colegii nostrii…Nici nu mai pot rade nici plange…habar n am cum ma mai simt…obosita doar de toate astea…

 32. Chiar daca noi nu am ajuns inca terfeliti aici,suntem alaturi de colegii al caror nume au ajuns aici si ne exprimam profunda durere fata de ce au patit toate astea!Si ne dezicem de acele atacuri indemnand la ratiune si multac luciditate!Numai bine,colegi ai dvoastra!

 33. PIRSAAAAANNNN NENOROCIT,FA DRACULUI CEVA SI OPRESTE ASTA!!!!CUMPARA ZIARUL CU TOTUL,DA-I IN JUDECATA,HABAR NU AM!!DAR NU SE POATE ASA CEVA!!!NU MAI SUPORTAM ACESTE ATACURI,PRICEPI?
  NOI NU SUNTEM NESIMTITI CA TINE SI FAMILIA TA DROGATA!!!!SI NICI NU VREM FUNCTII!!!!DOAR LINISTE SI ATMOSFERA ACADEMICA!!ATAT!!
  RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE SA-TI FIE,PORCULE!!

 34. Cand o sa va intre bine in cap ca pe rectoru asta nu-l intereseaza de altii,DECAT DE EL INSUSI??Relaxati-va,doar functia lui si sa-i fie lui bine!De toti se va debarasa in prima secunda daca ar putea!!

 35. Menționez că nu am trimis spre site-ul dumneavoastră TIMISPLUS.ro nici un fel de document legat de procesele dintre subsemnata și Conducerea USAMVBT.
  În momentul de față nu sunt șef lucrări la USAMVBT.
  NU am văzut până în prezent nicăieri ca site-ul TIMIȘPLUS.ro să-și CEARĂ SCUZE PUBLIC că a permis comentarii eroice de tip SF, sub acoperirea anonimatului sau FURTULUI DE IDENTITATE, încălcând Constituția României, CODUL PENAL și alte legi în vigoare, folosind numele unor cadre didactice universitare ale USAMVBT. Probabil nu știu eu să caut pe site-ul dumneavoastră.
  Stimați colegi cărora v-au fost folosite numele în comentarii eroice de tip SF, de infractori care v-au furat identitatea, vă puteți adresa colegei noastre Profesor Abilitat Dr. Monica Butnariu. Dumneaei se pare că i-a fost folosit numele într-un comentariu, a luat legătura cu site-ul TIMISPLUS.ro și acel comentariu a fost îndepărtat. Mai multe detalii puteți obține de la dumneaei.

 36. Pe FB meu (Monica Harmanescu, Timișoara) și BLOGUL personal (România vremurilor mele by Monica Lia Hărmănescu) puteți găsi informații legate de procesele subsemnatei cu Conducerea USAMVBT.

 37. Iata scrisoarea lui Adrian Grozea:

  Scrisoare deschisa catre toti angajatii din USAMVB „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara

  Dragi colegi,

  Mahnirea si ingrijorarea pe care le-am simtit in ultimele zile m-au determinat sa ma adresez dumneavoastra, celor care credeti in bine si in adevar. Multitudinea atacurilor din presa on-line, indreptate impotriva colegilor nostri, traduse prin jigniri, cuvinte obscene si in general printr-un limbaj total neacademic, au creat o stare extrem de tensionata si de mare neliniste in randul intregii comunitati academice din universitatea noastra.
  Asistam astfel (noi cei care nu am avut niciun amestec in scrierea comentariilor) la o dezlantuire a unor porniri launtrice ce au la baza ura fata de cei de langa noi si infierarea acestora cu orice pret. Totusi, pretul platit este mult prea mare pentru universitatea noastra si bineinteles ca acesta este decontat de noi toti. Nu pot in aceste conditii sa stau impasibil si sa nu-mi exprim profundul dezacord cu ceea ce s-a scris si dezaprobarea modului in care colegii nostri au fost batjocoriti in cadrul comentariilor la articolele publicate on-line. Calomniile indreptate impotriva fiecarui coleg reprezinta pete „la vedere” pe obrazul universitatii, ce nu se vor mai putea sterge. Nu este bine si nici colegial sa se continue astfel. Sunt de-a dreptul ingrijorat de faptul ca se foloseste numele meu in unele comentarii, unele profund jignitoare, iar altele care conduc la ideea ca as mai candida la functia de rector. Folosesc acest prilej de a anunta in cel mai sincer mod ca NU voi mai candida la functia de rector lucru pe care l-am mai afirmat in nenumarate randuri. Nu cred in demersuri de genul celor publicate in ziarul on-line, menite sa destabilizeze o universitate, dar, daca in aceste momente nu vom fi suficient de echilibrati si nu vom pune interesul institutional inaintea celui personal, cu siguranta ne vor astepta vremuri grele. Sa nu uitam ca universitatea este locul nostru de munca, iar cei batjocoriti in comentarii sunt colegii nostri, adica cei cu care ne petrecem jumatate dintr-o zi lucratoare.
  Sper ca in zilele urmatoare, rectorul universitatii noastre sa ceara ziarului dreptul la replica, punand astfel capat subiectelor care au nascut atatea tensiuni intre noi. De asemenea, sper ca domnul rector sa faca demersuri pentru a-i ajuta pe colegii calomniati sa-si faca dreptate. Numai astfel se va putea asigura un climat de siguranta si liniste in universitatea noastra, atat de necesar pentru consumarea energiilor in sens constructiv.

  Al dumneavoastra coleg,
  Adrian Grozea

  Ce vrajeala ordinara!! Cand toti stim ca ei sunt in spatele acestor atacuri mizerabile!Uitati-va la ultimele doua „anchete” cica.Si acum arunca cu piatra in altii ca ar face nu stiu ce!Eu vas zbura din invatamant pe toti!!

 38. Eu intreb altceva,cine le mai spala imaginea colegilor balacariti pe aici?Chiar de se scot comentariile…faptele raman!Nu trebuia ajuns pana aici,nici pe departe…

 39. Daca acest ziar raspunde pozitiv si cu promptitudine la solicitarile colegilor,inseamna ca e un ziar serios!!!Sunt multe alte publicatii care nu fac absolut nimic in sensul asta!!Sunt curios…

 40. Astazi ne-a parvenit o foaie prin care sa ne dezicem de acele comentarii,fiecare dintre noi!E perfecta,DAR DE CE ABIA ACUM?!?!Asta e tot ce poti face din pozitia ta,idiot si tampit de rector?ASTA?!?!?!?!Dupa ce toti am fost trasi in aceste ponegriri inimaginabile de atata timp?LABA TRISTA CE ESTI DE OM!!

 41. Adica tot cu mana noastra sa se spele iar?Ce valoare are acea lista cu nume si semnatura?????NICIUNA,VA SPUN EU!!!Ziarul le scoate sau nu doar daca vor asta!!!!Aia au inceput sa o faca inainte de a peticii pirsan si cu trasca probabil tampenia asta!!!!Sunteti slabi de bubuiti intreaga conducere univeristara!!

 42. Pana si grozea s-a dezis inaintea ta,pirsan!Si a anuntat ca NU mai candideaza ca are demnitate!!!DUMNEAVOASTRA NU AVETI NIMIC SFANT IN INTERIOR!!DOAR GOANA DUPA BANI SI FUNCTIE!!LAS CA VIN MASCATII PESTE TINE LUNA ASTA,DRACII TE VOR LUA CU TOATA SLEAHTA TA DE INCOMPETENTI!!!

 43. Subit toate comentariile abjecte fara tenta sexuala au disparut!E meritul ziarului oare sau cei ce le-au scris aici isi recunosc infrangerea frustrarilor sexuale?Oare cine,ma intreb?

 44. Pirsan a fost un xxxxx a pus pe butuci si bagat in faliment orice institutie condusa!Toate publice,privat e praf!Acum sunt universitatea noastra si colegii nostrii din cauza pungasiilor lui!In puscarie sa putrezesti pana ajungi in iad!!(comentariu cenzurat partial pentru limbaj trivial)

 45. Plin de incompetenti acolo in rectorat!!Plin!!Aveti toate parghiile legale ca insitutie ca sa ne aparati de asemenea calomnii si voi ne indemnati la calm si filtrul gandirii!!!CHIAR NU VA E RUSINE,NESIMTITILOR?

 46. Draga Erina, e meritul masurilor care s-au luat. Politie, procuratura, plangeri penale. Era o chestiune de timp. Pare-se ca in sfarsit cei ce se ascund in spatele anonimatului (cred ei), vor fi adusi in fata legii sa raspunda. Toti cei care au fost batjocoriti aici au luat atitudine. Sa vedem cand se va afla cine sunt acei minunati profesori cu un limbaj si mai minunat!

 47. Va rugam nu mai dati explicatii in numele ziarului. Decizia de a cenzura mesajele ne apartine in totalitate, nu are legatura cu demersuri ale unor persoane fizice, juridice sau institutii ale statului.

 48. Oare incepe sa se faca lumina in personaje sau doar un alt bluf tipic de agronomie?Personal cred ca e ultima vaianta!

 49. Eu ma bucur ca s-au terminat atacurile acelea oribile la adresa colegilor!Nu stiu a cui e meritul,habar nu am eu inclin sa cred ca e al ziarului acesta.Dovada este ca doar ei s-au autosesizat rectoru nostru si sleahta lui dormind in papuci!

 50. Simt ca iar va fi un weekend lung…poate totusi se mai odihnesc si colegii galagiosi ai Bungescului&trupei lui.Eu nu cred ca Adrian Grozea „doarme” si nu va candida!Doar manipuleaza ca intotdeauna!

 51. Pirsan asta doarme sigur la ora asta iar colegii lui sunt stresati groaznic de toate ancetele si mai ales comentariile aparute la adresa lor!!Chiar sa nu te deranjeze toate absurditatile astea,d-nule Rector?Cu ce obraz mai vii la oameni sa-i convingi sa te voteze?De fapt,tu esti golit pe interior de orice sentiment uman.

 52. Stimați cetățeni anonimi frustrați ai acestei țări, comentatori de vază ai jurnalului on-line TIMISPLUS.ro și nu numai, a căror principală preocupare zilnică este să mă visați pe mine, ca apoi să încercați să-mi organizați mie viața reală după cum visați dumneavoastră, vă rog cu mult respect ca până în data de 16 Noiembrie 2015, ora 24:00, să vă dați numele real pe acest site, ca să vă pot răspunde ca de la ”persoană cu identitate reală” la ”persoană cu identitate reală”. În cazul în care sunteți atât de ”curajoși”, că nici măcar numele real nu vi-l puteți spune, vă rog să vă retrageți comentariile care povestesc visele dumneavoastră eroice SF legate de mine fără a avea mențiunea ”literatură SF”, pentru că în caz contrar voi cere despăgubiri morale site-ului unde comentați, urmând apoi ca administratorii site-ului să-și recupereze prejudiciul de la d-voastră. Cu siguranță administratorii site-ului vor fi foarte interesați să vă găsească. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

 53. Toti vorbim dar nimeni nu poate face nimic pentru a se stopa aceste anchete si implicit comentarii!Ma intreb,daca totul e atat de curat si transaparent,de ce conducerea universitatii alege sa taca?Si mai ales sa nu faca nimic!!In primul rand domnul Rector!Dar si altii din camarila lui!Noi ca biete cadre didactice nu avem nici o parghie legala!!Ce sa facem,sa deschidem proces ziarului?Unor nickuri aleatoriu scrise aici?!Internetului?!Sa fim seriosi!
  Personal as deschide proces rectorului si conducerii universitatii,prorectori,decani,etc,dar mai ales persoanelor analizate in anchete,DOAR DATORITA LOR SUNTM IN ACEASTA MOCIRLA!!
  Ei nu argumneteaza cu nimic ce e aici!!CHIAR DACA CINE SE SCUZA SE ACUZA,CRED CA IN TOATA NEBUNIA ACEASTA,AVEM NEVOIE DE EXPLICATII CLARE FATA DE ACESTE ANCHETE!!
  NU DOAR SA” TRECEM PRIN FILTRUL GANDIRII” CUM REPETA PIRSAN OBSESIV TUTUROR IN JUR!!!!!!!!!!!!ASTA E O MIZERIE DE ARGUMENT!!SA FIM MATURI!

 54. Monicuta,iar dai termene altora?!Tu care ne toci de ani de zile cu reclamatii stupide?Lasa-ne cu vrajelile astea ieftine!!!!

 55. Ne e frica domnule rector de toata aceasta perioada in care traim acum.Ne e teama sa mai spunem ceva cuiva,doar sa nu se intepreteze sau sa fim banuiti absurd de orice implicare in acest scandal fara precedent in istoria Universitatii!!VI SE PARE NORMAL ASA CEVA?

 56. Repet si eu,pe pirsan il doare undeva de cum ne simtim noi,cum sau de ce suferim in halul acesta!Sau de ce am ajuns in aceasta situatie tampita!!!Pentru ca NU-I PASA DE NIMENI!!Nu am dreptate?

 57. Gata cu injuraturileeee!!!Doamne ajuta!!!Dar culmea ca nu mai exista lupta de idei!Cum asa?Ziarul acesta este ffff tare!!Pe cand o noua ancheta?

 58. Pirsaneeee,uuuuuu,ma intreb oare ce faci la ora asta?Dormi sau pregatesti urmatoarele tepe?!?Raspundeee,suntem noi,cei de care nu-ti pasa ca suntem f…i in gura sau acuzati ca suntem spagari!Nu suntem decat potentialii tai votanti!Pe care nu-i vei sau nu-i mai vei avea niciodata!

 59. Sigur pirsan e cu trasca acum si se delecteaza cu o noua strategie de tocare a banilor publici pe te miri ce deplasari de maxima prioritate nationala pentru Universtate!!Alooo,mai puteti sa va vanturati bucile prin lumea asta?

 60. Pirsan va candida sigur,a si anuntat asta,la fel ca si Bungescu si Sumalan dar neoficial inca,pana si Grozea va candida sigur,doar ca nu recunoaste,ca da mai bine pe sticla!O sa fie circul cat casa la alegerile astea!Dupa cum si vedem deja…:(

 61. Lasati ma omu, in pace,e la arat!!Pai cum poate sa vanda cucuruz si grau daca nu munceste harnicutu asta de rector?!?!
  Lasa-i bagita,nu-i baga in sama pe domnii astia,fiecare rama scoasa din pamant inseamna un vot!Reusesti sa scoti cat iti trebuie la final?
  Eu zic sa treci pe neghina de la grau!ALTII VOR NUMARA BOABELE PENTRU EXPOZITIE!

 62. Corect Covaci. Asteptam autoritatiile competente sa isi faca treaba. DNA ai auzit? Avem vinovatul de la Colectiv. E in USAB. Nu mai faceti anchete. :))))

 63. Am observat cu mare atentie evolutia comentariilor din ultimele zile si va pot spune doar atat:

  Domnule Prorector Teodor Ioan Trasca,nu lasati sa se inteleaga ca sunteti vinovat pentru tragediile din Colectiv si Paris!Dar SUNTETI CU ADEVARAT VINOVAT pentru nenumaratele mizerii petrecute in Universitate!

  Dar cel mai mare vinovat este Rectorul Paul Pirsan pentru ca el va accepta sau va invata sa faceti asa ceva!

  Ati schimbat barca,d-le Prorector Teodor Ioan Trasca,v-ati aliat la fel ca si idolul vietii d-voastra,acest Rector gropar al Universitatii,cu Familia Grozea,Sorin Bungescu si toti ceilalti asemanatori,pentru care aceasta Universitate nu reprezinta absolut nimic decat o simpla vendeta personala cu atatia si atatia colegi…

  Maine se implinesc nu mai putin de 3 saptamani de cand tot acest uragan al invectivelor asupra atator colegi si ai d-voastra,s-a abatut asupra noastra!Ati stat cu mainile in san,razand prin birourile rectoratului,de tot ce este in jur si indemnand la filtrul gandirii,la maturitate si indemnand la un calm de-a dreptul grotesc pe care toti trebuie sa-l avem in noi…

  Mai mult,au aparut indemnuri la multa iubire intre colegi care au fost terfeliti pe laturi sexuale,ca doar toti trebuie sa ne iubim cu cineva de langa noi…

  Stimate d-le Rector,stimate d-le Prorector,NOI CEI DIN JUR,nu suntem nici libidinosi ca primul,ca sa pipaim pe oricine ne cade in mana sau homosexuali/lesbiene ca simpla normalitate a celui de-al doilea…

  Nu suntem nici imbogatiti din acest mandat prin fel de fel de gainarii ale banului public…

  Nu noi ne-am plimbat de atatea zeci si sute de ori oriunde „trebuia” sa fim,lasand Universitatea la voia intamplarii si acumuland SUTE DE MII DE EURO cheltuiti inutil si doar in scop personal,fara nici cel mai mic beneficiu pentru aceasta instituie…

  Nu noi le-am aratat tuturor ca sunt prosti,incapabili si ineficienti in a gestiona problemele reale ale colegilor din facultati,intrand intr-o morisca a stupizenii actului de management universitar…

  Nu noi i-am asmutit pe unii impotriva altora,pe toti impotriva tuturor,facand sa nu se mai inteleaga nimeni cu nimeni….

  Nu noi am paralizat activitatea acestei universitati timp de aproape 4 ani,lasand-o prada proceselor nenumarate pe rol,comisiilor de disciplina la foc automat sau reclamatiilor la infinit…

  Nu noi am aruncat actul didactic in derizoriu si a indepartarii studentilor de rolul lor major in comunitatea academica si a rolului nostru ca si cadre didactice in educarea lor…

  Nu noi am indepartat cercetarea si importanta ei capitala in aceste vremuri pentru a forma echipe adevarate si a aduce surse financiare alternative…

  NU NOI am oferit cea mai proasta conducere a acestei Universitati din istoria ei,prin lipsa de autoritate si comunicare eficienta intre colegi,studenti si toti cei implicati…imbarligandu-i pe fiecare cu fiecare…

  NU NOI AM FACUT CA FIECARE SA BANUIE PE FIECARE CA AR FI IN SPATELE ACESTUI INFERN,ACESTOR ARTICOLE,ANCHETE DAR MAI ALES COMENTARII…

  Nu noi am apelat la toate serviciile statului posibile si imposibile pentru a descoperi cine si-a permis sa va confrunte in halul acesta pe voi aceia perfecti,imaculati,drepti,corecti si integrii…pentru ca fiecare dintre noi analizeaza,compara si alege…

  UNIVERSITATEA NU SE CONDUCE DOAR DE DOUA PERSONAJE CA VOI,stabilind actiunile si strategiile in diverse locatii obscure si doar ordonand la sedinte ce trebuie facut…

  CAT NISIPUL DIN CLEPSIDRA INCA SE SCURGE…ULTIMELE GRANULE…MAI AVETI O SANSA…SANSA DE A FACE PASUL IN SPATE,..A IESI PUBLIC SI A ANUNTA CA VA ASUMATI ACEST ESEC ISTORIC…

  ISTORIA NU VA VA IERTA ….POATE DOAR TIMPUL SCURS SA VA GASEASCA UN COTLON IN PAGINILE EI…

 64. Nici nu am realizat ca au trecut 3 saptamani mi se pare ca e de-o viata acest haos intre colegi.Prin limitarea injuriilor aduse colegilor,se poate iintra intr-o dezbatere de idei adevata.Bravo!

 65. Nu o fi trasca vinovat de tragedia din buuresti,DAR CATEGORIC E VINOVAT DE TRAGEDIA COLECTIVA DIN UNIVERSITATE,prin terfelirea atator colegi in ultimele zile,pe aici…Nici macar nu saluta cand te intslnesti cu el!

 66. Las ca pirsan saluta si asculta pe toata lumea si face doar ce a vrut el!!!Care e diferenta?!?!?!?!?!Pe amandoi ii doare la banana de tot ce e i jurul lor!

 67. In ziarul Timisoara,nr.42 din 30.10.2015,chiar la mijloc,pag.8-9,tovarasul rector are un interviu care ii lasa muti si pe cei mai infocati sustinatori ai lui(slugile perfecte:Trasca,Borlea,Iordanescu,Darabus,Stanciu,David, decani si prodecani…)

  De ce spun asta?Pentru ca in cel mai neaos limbaj de lemn si gol de substanta,ISI PREZINTA MARETELE REALIZARI ALE MANDATULUI,probabil ca si contracare la anchetele de pana atunci!

  Am sa citez:

  – cresterea nr.de oameni care mananca la cantina de la 40 la 450;
  – gradinita in campus,”nici eu nu stiu cum am reusit asta chiar din primul an”;
  -refacerea aleilor;
  -refacerea zonei rectoratului,”facand-o sa arate altfel,specifica pe agricultura,pe plante”;

  De departe incredibilul mandatului este urmatorul:

  „Am refacut biroul rectorului,si mai important decat biroul, secretariatul rectorului.Pentru ca inainte efectiv nu se putea aseza cineva sa astepte la rector,trebuia sa astepte in picioare,locul fiind foarte mic!”

  Gasiti ziarul usor,e plin la rectorat de el chiar in acel magnific secretariat mai ales,dar si la tarabe inca,probabil…

  Comentariile sunt de prisos…::::(((((((((

 68. Stiam de asta,am gasit si eu acele informatii,nu pot scana ziarul acela sa vi-l pun aici,pentru ca ni s-a atras atentia sa nu promovam alte surse!DAR ESTE ATAT DE ADEVARAT TOT CE S-A SCRIS MAI SUS!!!
  As mai completa refacerea aulei,asta a fost un lucru bun,dar chestia cu gainile ouatoare dupa ce a vazut in irlanda asta mi se pare ceva exagerat de comunist ca exprimare!!!Si ceausescu dupa ce a venit in China a inrosit mai tare tara asta de doctrina manifestarilor fara sfarsit…

 69. S-a plimbat toata lumea asta in lung si in lat ca sa faca atatea pentru voi,nerecunoscatorilor!:))))De ce nu apreciati viziunea demna de cartea recordurilor?:)))))

 70. Dar de biroul prorectorului trasca de ce nu scrie sau spune cineva?Cu noptiera si lampita ca de dormitor,cu sevaletul calendar al Casei Regale,care troneaza la loc de cinste in dreapta cum intri,de secretariatul lui cu geam, special pentru a comunica in timp util chestii de capitala importanta a universitatii?!
  De masuta rotunda,demna de un bar select al frantei…Mai spun?
  RUSINE DE ATATA RISIPA A BANILOR PENTRU CONDITII DE MARE SEF AL ACESTUI INDIVID!!!!

 71. Auziti dragi colegi,sa nu se mai stea la rector in picioare,ci pe scaune ca in gara de nord!!!Pai asta e scopul unui rector??????Sa asculte ca la psiholog,pe toti cei care se plang de orice????Asta e management universitar???Sa faci coada la sef si sa te asculte???Parinteste,vorba cuiva pe aici????Si eu am fost de cateva ori dar cu chestii punctuale si m-am ales doar cu vorbe goale…O SA…AR FI BINE SA….CINEVA SA…TREBUIE SA…etc.etc..

 72. De ce doar biroul rectorului si al acestui prorector nenorocit au fost infrumusetate?Cum va explicati?Nu-i intereseaza de nimeni si nimic,doar lor sa le fie bine si confortabil!De restul,Dumnezeu cu mila!Si nu toate secretarele sunt curve sau proaste,doar unele dintre ele!Nu le mai bagati in aceeasi oala din cauza celor doi sefi si ale lor paparude!

 73. Un management universitar eficient se face doar prin stimularea financiara maxima a celor care merita cu adevarat dar si a tuturor colegilor care sunt resemnati si prinsi in aceste salarii mizere care nu mai au nici cea mai mica motivatie sa mai faca ceva!!
  Pentru deplasari la infinit si celtuieli imbecile pe tampenii sunt bani??Pentru cumparaturi ilogice,umflate ca preturi sau inexistente de-a dreptul,sunt bani,domnule Rector??
  Toate °°realizarile°° scrise mai sus de colegii mei,nu au nici o valoare daca atatia si atatia oameni sunt nemultumiti de salariile primite,cand se risipesc atatia si atatia bani pe orice fara sens!!
  Si asta doar pentru ca celor din conducere pur si simplu NU LE PASA DECAT DE EI INSISI!!!!!
  ATI PIERDUT DEMULT REALITATEA CU °°PULIMEA°° DIN JUR,PLECATI INAINTE DE A FI IZGONITI ca sa va vada o tara intreaga!!

 74. Iata titlul socant al articolului:
  O VIATA IN SLUJBA AGRICULTURII,de vorba cu prof.univ.dr.Paul Pirsan,rectorul…
  Ce vreti mai mult???

  Trei sfert este biografia acestui individ si evolutiei lui in societate!Ultimul sfert e despre realizarile senzationale ale mandatului si perspectivelor fulminante ce vor putea aparea daca va mai fi votat!!

  Privitii poza,privirea…imi vine sa-i da eu 100 de lei doar sa nu-l mai vad vreodata in fata ochilor si sa se care unde vede cu ochii si venisoarele de alcoolist notoriu!!

  Luna noiembrie se continua,oamenii din jur sunt ajunsi la saturatia cu care acest individ si sleahta lui de slugi si sfatuitori si-au vazut doar propriul interes,FINANCIAR IN SPECIAL!!

 75. Am sa fiu mai punctual acum…

  De terenurile universitatii pe care le vanati cu atata ardoare,de ce nu spuneti domnule rector?Impreuna cu prorectorii dar si cu altii din jur…

  Doamna prorector Olimpia Iordanescu,cum puteti accepta sa ramaneti in curand fara livada de pomi?

  Doamnule Decan Alin Dobrei,cum puteti accepta sa pierdeti cu atata usurinta palntatia de vie din acelasi lot de teren?

  Un calcul real si simplu arata astfel!

  100 de euro aproximativ metrul patrat inmultit cu aproape 6 hectare da,tot aproape,6 milioane de euro!

  Numele casei de avocatura Valeriu Stoica,samsarul imobiliar Luca din Bucuresti,jurista USAMVBT SI USAMV BUCURESTI,Cristina Curec,intalnirile ascunse inclusiv recent la timisoara(mai exact vineri 13.11.2015 orele 18-23),aproape de mall intr-o semicrama cu vechi traditii ca existenta in oras,prezenta d-voastra si a prorectorului Trasca acolo,CE VA SPUN TOATE ACESTEA?

  Nimic probabil,sunt doar facaturi ordinare menite sa va compromita in fata noastra…

  Revin la calculul simplu!Din suma aproximativa,200-300.000 euro merg pe avocatii celebrii,restul pana la 1 milion doar se impart intre toate persoanele mai sus amintite!TOATE!!!Poate fi si mai mare,insa e mai mult decat suficienta pentru un trai de boieri pentru cateva generatii…

  Unde mai este corectitudinea maxima indusa din gura de unele dintre voi?Iordanescu,Dobrei,Pirsan,Trasca?Pe ce si din ce v-ati facut averile fara numar?Doar din tepe cu bani publici sau la adapostul unor firme paravan, fantomatice ale economiei de piata post-decembristice…

  Nu credeti ca ar trebui sa fiti in primul rand DASCALI,si nu afaceristi de carton?Nu credeti ca aceeasta e menirea noastra in primul rand,AICI?

  Timpul clepsidrei va certifica daca tot ce s-a scris aici este adevarat sau nu…Nu uitati insa ca toti observam ce se intampla,doar ca nu multi pot sa o recunoasca,de teama indusa de voi cu diversele servicii ale statului roman puse pe urmele celor ce scriu pe aici…

  Uitati un singur lucru,”dragii mei”:Ca multe din institutiile statului abordate de voi in aceste saptamani sau in acest an, de toti cei aparuti in virtual, pentru a descoperi „elementele reactionare” care va tulbura linistea,CHIAR „LUCREAZA” PENTRU ACEASTA UNIVERSITATE!DOAR IN FAVOAREA EI,NU A VOASTRA PERSONALA…

  IAR IN LOC SA CAUTATI VINOVATII PRINTRE NOI,IP-uri de calculatoare,chipuri de persoane sau analogii ale cuvintelor spuse de noi in universitate,doar,doar sa gasiti „vinovatii”,mai bine nu ati fi avut aceste caractere mizerabile si ati fi ramas OAMENI!ATAT!

 76. Se mai si roaga zilnic nici sa nu mai apara nimic pe aici, sefii astia,doar,doar se va stinge totul de la sine!NICIODATA,NIMIC,NU SE STINGE DE LA SINE!DECAT CU MINTEA LUCIDA SI SUFLETUL CURAT IMPLICATE TOTAL!!RESTUL E DOAR FUM….

 77. Stimați cetățeni frustrați, comentatori de vază ai site-ului TIMIȘPLUS.ro, sub ANONIMAT/FURT DE IDENTITATE, pentru a exprima opinii în societatea în care trăiți, trebuie să existați.
  Existați în societate cu identitatea (numele și prenumele) care v-a fost dată conform certificatului de naștere și certificatului de căsătorie pe care îl dețineți legal. În caz contrar este ca și cum aș vorbi unui perete. Pentru a vă putea răspunde de la cetățean ”cu identitate reală cunoscută” la cetățean ”cu identitate reală cunoscută”, adică să vă iau în considerare existența, este nevoie să vă ”transparentizați”. Dacă nu vă ”transparentizați”, nu vă pot lua în considerare pentru a vă răspunde, nu puteți avea această pretenție, însă dacă faceți acuzații la adresa mea, fără să aveți documente legale care să vă susțină spusele, am dreptul să mă adresez autorităților abilitate. Prin faptul că vă ascundeți sub ANONIMAT/FURT DE IDENTITATE îmi încălcați dreptul constituțional de a mă apăra legal.
  NU puteți cenzura, prin comentariile d-voastră, dreptul jurnaliștilor de a scrie articole pe baza documentelor legale, nici angajaților universității de a se adresa autorităților abilitate în cazul în care le sunt încălcate drepturi legale. Vă rog să-mi respectați drepturile de cetățean al României europene și mai ales să respectați termenele pe care le dau în ceea ce mă privește.
  În cazul în care sunteți preocupați doar de alegerile de anul viitor, candidați și câștigați dacă într-adevăr contați. NU este cazul să inventați povești SF, să le asociați ilegal cu nume reale ale unor cadre didactice din USAMVBT, fără să menționați ”literatură SF”, iar apoi să aveți pretenția să vă răspundă cineva.
  Opiniile mele pot fi citite pe Monica Harmanescu, Timișoara, absolventă de USAMBT (FB) și Blogul România vremurilor mele (by Monica Lia Hărmănescu). Cartea mea de vizită profesională o puteți vizualiza pe WEB of Sciencce. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă, invit să exprimați opinii legal. Eu nu vorbesc cu pereții!

 78. Pentru cetățenii frustrați, dedați anonimatului/FURTULUI DE IDENTITATE, comentatori SF ai TIMISPLUS.ro, care nu au citit CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, CODUL PENAL, etc, redau: SCRISOARE DESCHISĂ către JURNALELE on-line: LIBERTATE DE EXPRIMARE sau HĂRȚUIREA PUBLICĂ a cetățenilor? Jurnalele on-line sunt deasupra Constituției și legilor în vigoare?

  (http://monicaharmanescu.wix.com/romaniavremilormele#!SCRISOARE-DESCHISĂ-către-JURNALELE-online-LIBERTATE-DE-EXPRIMARE-sau-HĂRȚUIREA-PUBLICĂ-a-cetățenilor-Jurnale-online-sunt-deasupra-Constituției-și-legilor-în-vigoare/cjds/56439a950cf2e1ca2793e997)

  Opiniile mele pot fi citite pe Monica Harmanescu, Timișoara, absolventă de USAMVBT (FB) și Blogul România vremurilor mele (by Monica Lia Hărmănescu). Cartea mea de vizită profesională o puteți vizualiza pe WEB of Science. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă, invit să exprimați opinii legal. Eu nu vorbesc cu pereții!

 79. D-ra Harmanescu. Nu intelegem motivul pentru care, la acelasi articol, ati postat comentarii aproape identice (care, pe deasupra, contin si link-uri spre alte pagini), de mai multe ori, in datele de 12, 13, 14 si 15 nov. Credem ca toata lumea a inteles deja opinia dvs. si, dupa cum se poate observa, comentariile sunt periodic analizate, fiind eliminate cele cu caracter obscen. Va multumim.

 80. Lasatii sa caute fantomele care ii bantuie si macina de atata timp!Fantomele suntem noi,colegii acestor nenorociti care ne-au indepartat enorm de rapiditatea cu care se schimba vremurile in mileniul III…
  Lasati-i sa-si consume energia cu asemenea cautari pentru ca daca ii vor descoperi,le vor auzi si personal direct in botul ala perfect de lideri!SI DACA NU-I VOR DESCOPERI,SE VOR ARATA EI DIRECT SI TOT ASA VOR VORBI!
  Dupa socul primit,tot ce le va ramane de facut e sa se judece pentru calomnie si daune morale pentru patarea imaginii!CARE IMAGINE,STIMABILILOR?VOI AVETI IMAGINE?

 81. ”REPETITIO MATER STUDIORUM EST!” Voi repeta ori de câte ori va fi necesar, până va citi și ultimul cetățean frustrat de tip SF, comentator ANONIM/cu FURT DE IDENTITATE al site-ului d-voastră. Îmi îngrădiți acest drept?

 82. Monica Lia Harmanescu, esti fericita? Sper ca da. Domnule Bungescu, va mai suportati? Domnule Grozea, ati dezmintit putin, dar tot sapati. Domnule Otiman Paun, Moisuc, Gergen si restul, AJUNGE! Domnule Berbentea, e suficient. Gata, ne-am prins. O sa veniti voi prin interpusi si o sa curga lapte si miere in USAB. Abia va asteptam!

 83. Domnilor comentatori anonimi,
  Constat că o bună parte din domniile voastre sunteţi de-a dreptul frustaţi de faptul îmi permit să critic aspectele pe care eu le consider negative, din cadrul USAMVB (restul numelui nu merită a fi menţionat).
  Poate ar fi cazul să luaţi la cunoştiinţă că aceste aspecte au fost sesizate de subsemnatul atât dlui fost ministru Cîmpeanu, cel onorat de dl. rector Pîrşan cu „HONORIS-ul”, precum şi altor oficialităţi din România.
  Nici până la ora actuală nu am primit nici un fel de răspuns la adresele subsemnatului, poate şi pentru faptul că la argumentele mele nu puteau fi combătute decât cu motivări neadevărate (sau dacă vreţi pe înţelesul tuturor: cu minciuni).
  Presupun că adevărul deranjează!
  Atât dl rector Pîrşan cât şi dl fost ministru Cîmpeanu tratează problemele neplăcute pe principiul „câinii latră, caravana trece” sau „fiecare minune durează trei zile”.
  După cum puteţi constata, „MINUNEA” de la USAMVBT durează de ceva mai mult de trei zile. Mai precis de luni de zile, de încălcare a legilor şi a eticii profesionale.
  În universitate se pot găsi numerose exemple de „cadre didactice” a căror principală „calitate” este că sunt „fiul/fiica mamei sau a tatălui”. Lista poate începe cu însăşi odrasla dlui rector. Tot la această categorie pot fi clasificaţi „prietenele”, nurorile şi nepoţii (categorie de la care derivă termenul de „nepotism”).
  Cum am amintit anterior aceste persoane nu se prea disting prin alte calităţi în afară de cele amintite anterior. De aici reztultă necesitatea de a epura universitatea de termenii de comparaţie, care să permită o apreciere justă, şi să facă evidentă lipsa de competenţă a „odraslelor” înrudite cu factorii de răspundere.
  În consecinţă domnul rector Pîrşan şi decanii unor facultăţi caută să se scape de cei cu care ar putea fi comparaţi, comparaţia fiind în defavoarea dumnealor.
  Modalitatea aplicată la USAMVBT pentru a asigura succesul acestei campanii este de a obliga persoanele competente să predea materii străine de pregătirea lor. Obligând să zicem un microbiolog să predea matematica, îl aducem în situaţia de „incompetenţă” şi ca urmare îl putem şicana în continuare până ce acesta pleacă de bună voie sau poate fi dat afară.
  Cam acesta este procedeul aplicat de dl rector Pîrşan în cazul mai multor cadre didactice, între care şi cel al dşoarei dr. ing. Monica Hărmănescu.
  Ca şi în alte cazuri nu sunt sancţionaţi chiulăii şi incompetenţi ci cei care îşi fac datoria, cei care vin la ore cu lecţia învăţată şi a căror mod de predare nu se rezumă la lecturarea mot a mot a unor pagini copiate din diverse manuale.
  Pe de altă parte sunt promovaţi în funcţie persoane fără nici o experienţă, străine de materiile predate ca să nu mai vorbim de faptul că se pare că plagiatul este una din condiţiile sine qua non de a face carieră la USAMVBT. Lista plagiatorilor începe cu prorectorul Dărăbuş, continuă cu decanul de la TPA prof. Adrian Riviş (http://www.plagiate.ro/Probatoriu/rivis.a.2004ab.pdf, http://www.plagiate.ro/Probatoriu/rivis.a.2004ab.pdf, http://www.plagiate.ro/Probatoriu/rivis.a.2004aa.pdf) şi cu şefii de departamente cum ar fi dna profesoară Pop Georgeta ( http://www.plagiate.ro/Probatoriu/pop.g.2007aa.pdf).
  Constat că o bună parte din dumneavoastră sunteţi preocupaţi de „renumele” universităţii dar în acest context atribuiţi vina nu celor care prin ilegalităţile comise au dus renumele precar şi la transformarea universităţii într-o veritabilă „fabrică de diplome” fără valoare ci acelora ca nu sunt de acord cu ilegalităţile comise!
  Interesantă mentalitate! Conform modului dumneavoastră de a gândi, nu „hoţii” sunt vinovaţi ci „păgubiţii”! O logică care trădează atât mentalitatea cât şi inteligenţa submediocră a unora din comentatori.
  L-aţi invitat pe dl. Rector şi pe cei din conducere să ia atitudine la critica apărută pe net.
  Sunt foarte curios ce răspuns „plauzibil” ar putea da.
  Dar de fapt şi tăcerea este un răspuns.

 84. Dragi colegi ai mei,am intrat si eu acum din instinct si m-am socat cand am citit doar o parte din tot.Va marturisesc ca sunt socat de colegii nostrii care au atatea pete pe caracter!Sunt si minciuni dar multe le auzim si noi de ani de zile ca sunt adevarate!Sa raspunda in fata legii si a lui Dumnezeu atunci!

 85. Incetati dracului cu un asemenea limbaj ca rade o lume intreaga de noi!!!Ce va macina frustrati sexuali sau dornici de spagi???Sa va fie mare,mare,rusine!!Maine merg personal la domnul Rector sa-i spun sa faca dansul ceva!Daca imi aud numele aici,voi pune plangere!¡!!!Ma ajuta cineva cui sa o adresez?USABULUI?ZIARULUI?CUI SA O FAC?!?

 86. Eu sunt sigur ca colegul nostru Teo doarme la ora asta!!De ce il invinovatiti fara dovezi?Are un caracter integru si a fost corect intotdeauna!Doar invidia va macina!Sa va fie rusine,nesimtitilor!

 87. Doamnule Rector,sunt scarbit rau de tot cand imi vad colegii terfeliti i felul acesta!Chiar s-a ajuns prea departe!!!!Nu sunteti in stare de nimic,iertati-ma!Si chiar v-am dat toata increderea mea!Imi pare rau!

 88. Veti fi prinsi nenorociti de sindicalisti sau protectionisti de plante,va garantez!!Nu se poate asa ceva!!Toti curvari,homosexuali sau spagari???Rusine sa va fie,tot nu inteleg ce aveti cu toti colegii!!!!!!!!!!!!!!Cineva va coordoneaza cu asemenea frustrari inimaginabile!!

 89. Vor da socoteala in fata legii si a lui Dumnezeu!A spus doamna prorector ca s-au montat microfoane in birouri!!Doamne ajuta!!Sa fie cu noroc!

 90. La asa o conducere,nu va mai mirati ca s-a ajuns pana aici…E ceva ce bate orice conducere universitara din lumea aceasta.

 91. E sunt doar un cititor al acestui ziar de mult timp si am facut nenumarate comentarii la articolele citite,DAR INCA ASA CEVA NU MI-A FOST DAT SA VAD SI SA AUD I CEI 62 DE ANI DE VIATA!!VOI CHIAR NU AVETI CONDUCERE ACOLO!!!!!!!!!!!!!!!!!

 92. Asta se si doreste. A se crea o atmosfera de tensiune in TOATA Universitatea si pe fondul acestei uri sa castige cine trebuie (nu Pirsan sau echipa). Dumnezeu sa ne aiba in paza.

 93. „Un melc e șocat când un strop de ploaie îi izbeste cochilia. Un general e șocat cand află ca i-a fost masacrată garnizoana în absența lui. Dumnezeu însuși e, fără îndoială, șocat când vede cât de revoltător de bleg și de nesimțit e animalul uman. Dar mă îndoiesc că îngerii sunt vreodată șocați – nici măcar în prezența nebunilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ