DISTRIBUIȚI

CFR Timișoara a fost exclusă de FRF din Superliga de fotbal feminin după mai multe depunctări succesive, dar oficialii nu pun ”cruce” activității. Clubul feroviar a fost sancționat cu excluderea din campionat, după ce echipa fusese eliminată deja din Cupa României după mai multe depunctări succesive.

Sancțiunile au venit în principal pentru neplata salariilor restante către fosta jucătoare Ioana Stroia. Conducerea echipei va stabili mai multe jocuri amicale pentru ”leoparde” și așteaptă ca instanțele civile să se pronunțe dacă Ioana Stroia avea sau nu dreptul să ceară banii restanți. Deocamdată însă, clubul nu a primit niciun termen de judecată de la Tribunalul Timiș. În caz de victorie în civil, CFR se poate îndrepta și împotriva FRF. ”Avem varianta să ne adresăm în instanță pentru înscrierea anul viitor în Superligă, și daune, 200.000 de la Camera Națională de Soluționare a litigiilor și 100.000 de euro de la FRF, dacă vom câștiga în civil. Dacă nu, de anul viitor se va mări numărul de echipe din Superligă, de la opt la zece, așteptăm să ne reprimească. Avem și varianta înscrierii în Liga I (șalonul al doilea valoric din fotbal feminin – n.r.). E posibil să ne reînscrie în Superligă și Liga I și cu penalitățile aferente, interzicerea de transferuri și depunctări, dar boala lungă ar fi moarte sigură. Acesta sunt niște ambiții și mofturi ale celor de la FRF, pentru că le-am zis că au comisii incompetente, care nu citesc documentele”, a declarat președintele CFR Timișoara, Constantin Nedela.

Clubul de la Gara Mare dă un număr important de jucătoare și la echipele naționale. Denisa Heisu și Claudia Bistrian sunt prezențe constante la naționala U19, iar Denisa Blidar, la naționala U17. Recent, Larisa Sîrbovan a fost convocată la naționala de senioare, iar antrenorul echipei, Florin Bugar, este și selecționerul naționalei U19. Deocamdată, prezențele la națională nu vor fi afectate de excluderea din Superligă. ”Oricum, un amical cu Steaua Roșie Belgrad sau Debrecen e mai util pentru ele decât un meci de play-out cu Fair-Play București. Singura pierdere e că anul acesta chiar aveam șanse la medalia de bronz”, a punctat președintele Nedela.

Anda DELIU
(sursa foto: www.facebook.com/pages/CFR-1933-Timisoara-fotbal-feminin)

LĂSAȚI UN MESAJ