DISTRIBUIȚI

Continuăm seria dezvăluirilor legate de managementul dezastruos care conduce, în mod evident, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României ” pe un nemeritat drum al declinului. Sunt informaţii certe, furnizate de documente oficiale, a căror veridicitate nu poate fi pusă la îndoială.

Orice absolvent mediocru de Ştiinţe Economice ştie că oglinda activităţii unei instituţii se află în contul de rezultat patrimonial. Dacă la societăţi comerciale vorbim despre profit şi pierdere, în cazul instituţiilor publice aceşti termeni se transformă în excedent şi deficit. Dacă instituţia pe care o conduci a înregistrat excedent, înseamnă că ai fost un manager bun. Dacă însă a înregistrat deficit, este foarte probabil să te numeşti Paul Pîrşan şi să ai funcţia de rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”.

Teoretic, singurul an în care prof. dr. Paul Pîrşan a reuşit să conducă onorabil din punct de vedere economic USAMVB a fost 2012, anul financiar fiind încheiat cu deficit „0”. Practic însă, am identificat primele semne ale declinului financiar al Universităţii fix la nivelul acestui an. Deşi, prin prisma averii enorme pe care o deţine, USAMVB avea şi are posibilităţi multiple, excepţionale, de a colecta venituri suplimentare, instituţia nu a avut, la nivelul anului 2012, capacitatea financiară de a susţine din propria activitate proiectele cu finanţare din fonduri europene nerambursabile. Drept urmare, în luna septembrie 2012, a fost nevoită să încheie cu Banca Transilvania SA – Sucursala Timişoara un contract (777 din 28.09.2012) pentru un credit suport în cuantum de 11.000.000 lei, al cărui cost s-a ridicat la suma de 506.620 de lei. Un alt semnal negativ a fost acela că, din multitudinea de instituţii bancare de pe piaţă, o singură bancă s-a încumetat să crediteze USAMVB. Băncile, se ştie, evaluează atent potenţialul împrumutat. Faptul că o singură bancă a depus ofertă pentru acordarea creditului, câştigând şi contractul, spune însă multe despre seriozitatea şi stabilitatea financiară a USAMVB în mandatul de rector al prof. dr. Pîrşan.

Venirea la putere a echipei conduse de prof. dr. Paul Pîrşan a coincis cu începutul declinului financiar al universităţii. Anul financiar 2013 a fost încheiat cu un deficit financiar de 2.043.777 de lei, iar finalul lui 2014 a adus un deficit de 3.581.542 de lei. Regăsiţi la finalul acestui articol, în galeria foto, şi documentele edificatoare în acest sens.

Care ar fi posibilele cauze ale acestei situaţii? Achiziţiile publice la suprapreţ (aşa cum, în repetate rânduri, publicaţia noastră a dezvăluit, asemenea practici sunt de notorietate la nivelul USAMVB) şi lipsa evidentă de viziune managerială în identificarea de noi oportunităţi care să determine colectarea de venituri suplimentare la bugetul USAMVB. Sub mandatul Pîrşan s-a reuşit incredibila contraperformanţă ca unii dintre cei mai buni specialişti în agricultură din această ţară să nu producă venituri pe măsura terenurilor şi dotării de care Universitatea beneficiază!

Incredibil cum, în privat, managerii-dezastru de la stat pot dovedi capacităţi excepţionale de a câştiga bani. În timp ce, aşa cum am arătat, USAMVB a înregistrat un deficit de 2.043.777 de lei în 2013 şi 3.581.542 de lei în 2014, biznisul privat al unui pion din fruntea USAMVB a prosperat.

Ioan Teodor Traşcă, prorector Cercetare în cadrul USAMVB, deţine şi calitatea de asociat la SC Agro Baden Banat SRL Timişoara, o societate al cărei obiect principal de activitate este “Comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat”. Ei bine, aflaţi că în timp ce USAMVB a înregistrat un deficit uriaş în 2014, societatea la care, printre alţii, este asociat şi prorectorul Traşcă a avut o cifră de afaceri de 33.317.260 de lei şi un profit net de 459.961 de lei. În comparaţie cu anul 2013, cifra de afaceri firmei la care este asociat şi prorectorul Traşcă a crescut cu 44,5%. Ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, nu-i puţin lucru!

Surse demne de încredere ne sugerează să investigăm dacă, pe una sau mai multe facturi, s-au aflat simultan datele firmei la care este asociat prorectorul Traşcă şi cele ale USAMVB ori ale Staţiunii Didactice a acesteia (entitate cu personalitate juridică distinctă). Mai exact, dacă Agro Baden Banat SRL a vândut, ori ba, una-alta către USAMVB ori Staţiunea Didactică, ceea ce ar genera un evident conflict de interese. Promitem că vom afla.

Pe final, aflaţi că subordonaţii rectorului Pîrşan nu au renunţat la practica de a atribui orice contract disponibil firmelor deja abonate la bugetul USAMVB. Printr-o achiziţie finalizată la data de 9 noiembrie 2015, societăţii comerciale Daliange SRL Timişoara i-a fost atribuit şi contractul de lucrări şarpantă la acoperişul spaţiilor de învăţământ de la Medicină Veterinară, a cărui valoare a fost de 42.979,39 lei + TVA. Uu contract mai modest, numai bun de alăturat seriei de contracte despre care am vorbit în mai multe rânduri, inclusiv în articolul de la acest link. Vom reveni.
Cătălin DOCEA

(DOCUMENTE) Cum prăbuşeşte rectorul-manager Pîrşan USAMVB la foc automat. Noi informaţii şi documente

53 COMENTARII

 1. Sunt de peste 20 de ani in universitate dar nu am crezut ca se fac asememea lucruri.
  Pacat, universitatea are un potential foarte mare, dar din pacate este exploatat in interesul personal al celor care o conduc.
  Daca nu era acest ziar nu as fi aflat nimic, as fi presupus doar ca undeva se fura si de aceea nu sunt bani.
  In tarile civilizate dupa asemenea dezvaluiri fara dubii, cu dovezi concrete conducatorii isi dau demisia de onoare, dar la noi de unde atata onoare.Dorinta de imbogatire cu orice pret a dezumanizat conducatorii.Si totul s-a putut face pentru ca acum 4 ani au fost niste naivi care le-au crezut.minciunile.Recunosc faptul ca si eu am facut parte dintre acestia.Dl Darabus l-a dus pe dl Parsan din birou in birou si promitea marea cu sarea, spunea ca acesta are relatii si poate aduce multi bani pt universitate.Trebuis sa ne spuna atunci ca in echipa va intra si dl Trasca de care toata lumea a auzit cine este si din articolul citit rezulta ca este un dezastru.
  Poate ca a avut dreptate partial, si poate ca are relatii, dar de adus bani in universitate nu prea, din contra si acei putini bani ai universitatii s-au scurs in buzunare proprii.
  RUSINE. RUSINE. RUSINE
  GO HOME

 2. In nou articol,alte mizerii facute de aceste doua personaje obscure ale Universitatii noastre:Pirsan si Trasca!

 3. PIRSAN ESTE UN BORFAS LA DRUMUL MARE AL BANULUI PUBLIC DAR TRASCA ESTE UN DIABOLIC AL HOTIILOR SI OPORTUNISMELOR DE ORIUDE!
  La firma mentionata in ancheta aceasta,el a fost la inceput u simplu bagator de seama,translator pentru contractele cu Germania!S-a gudurat insa perfect pe langa managerul firmei ABB,d-nul Nicu,EXACT CA PE LANGA PIRSAN DE 4 ANI INCOACE,prostindu-l teribil,ulterior acesta luandu-l asociat intr-o participatiune mica!
  Gunoiul de prorector Trasca s-a ales cu o masinuca si o casuta in dumbravita dar ulterior cu contracte banoase cu Statiunea Didactica Timisoara!!

 4. Pirsan este efectiv un excroc de cea mai joasa speta!Vreau ca anchetele sa continue pentru a afla cine ne-a condus ca pe niste idioti aproape 4 ani!Si cine mai vrea inca un mandat,fara nici macar o parere de rau fata de toti cei din jur…

 5. De concediile facute in toata europa pe banii universitatii,de ce nu scrie nimeni?Mii si mii de euro scursi fara cea mai mica jena de catre acest individ numit Trasca!Suma se apropie de 100.000 euro,va spun sigur din contabilitate!!Cu scuza perfecta ca a mers pentru a ridica prestigiul nostru prin afara!!!

 6. Sa va spu eu de utilajele statiunii noastre ce au lucrat zii lumina atat la trasca cat mai ales la pirsan acasa??!!Pana au fost casate si tot de la firma acestui pitic porno al usabului au fost cumparate cele actuale,luate de Dejanski?!?!LA PRET DE UTILAJE NOI DESI SUNT SECONDHAND???!!Am depus deja actele la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara inca din luna septembrie!!!

 7. sincer, cat am fost student pe bancile Agronomiei, am trait mereu complexat in fata prietenilor mei ca am ales acea Universitate. O universitate caruia i-am vazut si ii vad in continuare importantul rol in dezvoltarea si pregatirea unor profesionisti in domeniul agricol. Cea mai mare dezamagire am avut-o din partea cadrelor didactice pe care mereau le-am simtit incompetente si slab pregatite. Cadre didactice care dicatau la cursuri. iar daca le intrebai ceva referitor la cele didctate o dadeau in balba.
  Constat acum citind nenumaratele comentarii de la articolele precedente ca marea lor majoritate sunt asa cum credeam: slab pregatite, analfabete, angajate in randul cadrelor didactice pe sistemul PCR: pile, relatii, cunostiinte
  referitor la Universitate si tinand cond de specializarile ei, aceasta poate fi un model si pentru cele 3 mari universitati ale urbei. Baza de pregatire a studentiilor ar trebui sa fie una mult mai practica tinand cont ca acestia au si unde sa invete acest ucru. Ma intreb de ce terenurile, fermele si clinicile veterinare nu stau la baza cercetarii viitorilor studenti. De ce practica efectiva trebuie facuta in sistemul : vi cu hartia stampilata de la cutare firma si se rezolva:
  oare nu ar fi fost mai indicat ca studentii sa devina specialisti printr-o practica constanta intr-un sistem integrat care sa fie dat de productie, procesare comercializare? oare studentii nu ar putea sa fie implicati intr-un complex care sa genereze atat plus valoare pregatirii lor cat si venituri substantiale la bugetul Universitatii?
  Oare nu ar fi putut fi creat un Centru de excelenta (nu ac cele fictive care deja exista) care sub coordonarea unor cadre dicatice dar cu implicarea directa a cat mai multor studenti din toate specializarile si care sa reprezinte un model economic viabil de agricultura performanta?
  Un centru unde viitori agronomi sa se ocupe de cultivarea si productiile vegetale pe terenurile universitatii; zootehnistii sa se ocupe de crearea unei ferme in sistem intensiv/extensiv ; cei de la management sa se ocupe de obtinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea capacitatilor de productie si bazelor de furajare precum si de comercializarea productiei si gasirea unor noi piete de desfacere; cei de la tpa de procesarea agroalimentarea ? Evident fiecarei specializari sa-i revina un mic loc dintr-un complex multidisciplanar?
  Va intreb pe dumneavoastra cadre diactice pe ale caror usi sunt titluri pompoase si marete: Aveti vreo satisfactie cand vedeti ca cei care au fost pregatiti de dvs, azi sunt vanzatori prin diverse magazine comerciale, sau sunt soferi de taxi , sau sunt ospatari si barmani, sau ingroasa randurilor muncitorilor necalificatii in industria timisana?

  Va certati ca la usa cortului , folositi un limbaj de lemn nedemn pentru statutul cu care va mandriti si cu care pozati in societate, sunteti nemultumiti de sitemul din care faceti parte dar pe care niciodata nu ati incercat sa-l schimbati si in care v-ati complacut mereu. Si da! sunteti formatori de viitori cetateni ai aceste tari care nu au vazut si nu vor vedea niciodata un model de buna conduita, practica si morala in dumneavoastra. Si asta pana nu veti ajunge ca voi sa va schimbati mai intai atitudinea !!

  USAB ar trebui sa insemne mai mult decat ceea ce reprezinta astazi!!! dar fara ca dumnoeavoastra sa va doriti acest lucru, fara ca schimbarea sa vina de la dumeavoastra acest lucru e imposibil.

 8. Domnisoara smarandoiu stie multe.stiti cine e.in cercul ei da amici se stiu multe.ia intrebatio de trasca sa va zica.io prin ia stiu destule si o sa ajunga stirile la cine trebe.

 9. Absolvent, ai trăit 4 sau 5 ani complexat, dar ce frumos ți-ai depășit această condiție, ce discurs frumos ai, ce viziune managerială modernă ai asupra întregii Universități !
  Bravo Absolvent, bravo USAMVBT !!!
  (Să nu uit: ești cumva și Angajat și Candidat ?)

 10. @ „Eu sunt Paris” !
  Domnule se pare că făceţi parte din categoria celor care nu posedă oglindă!
  Comentatorul „absolvent” a criticat foarte decent (lucru mai rar întâlnit la comentatorii acestor articole) câteva aspecte de loc lăudabile din Universitatea situată pe Calea Aradului nr. 119.
  Şi eu am avut surpriza ca intrând din greşeală într-un amfiteatru în care preda cursul dna profesoară Cornelia Tonea să o găsesc stând frumos pe scaun la masa din faţa auditoriului şi citind din cursul deschis pe pomenita masă ceva despre maşini agricole. În îndelungata mea activitate am avut de foarte multe ori ocazia să asist la prelegeri şi cursuri de mecanizare. Nu-mi aduc aminte să mai fi întâlnit pe cineva care să explice maşini lecturând/dictând cursul!
  Şi pe vremea mea era un şef de lucrări la botanică, titularul cursului, care nu-şi putea dezlipii ochii de pe paginile dactilografiate de laboranţii disciplinei. Impresia care ne-a lăsat-o nouă studenţilor a fost catastrofală! Poate dacă toţi profesorii ar fi procedat la fel nu s-ar fi simţit diferenţa. „Ghinionul” lectorului de la botanică era că după cursul dlui urma cursul de fizică, predat de către un cadru didactic de la Politehnică. Şi acesta venea la curs cu „o notiţă” de mărimea unui bilet de tramvai! Pe acest bilet erau notate trei patru teme care apoi erau predate în mod liber, cu creta în mână şi cu ochii la sală pentru a sesiza în ce măsură studenţii înţelegeau materia predată. Şi încă un amănunt. Profesorul de fizică nu era singurul, de-a lungul anilor am avut o serie de profesori de felul celui de fizică, pe care i-am apreciat pentru modul în care reuşeau să ne stârnească interesul faţă de materiile predate.
  Erau profesori care cunoşteau atât latura teoretică a problemelor dar şi latura practică.
  Referitor la competenţa practică a absolvenţilor de la Timişoara, nu este nici un secret că angajatorii s-au declarat foarte nemulţumiţi de bagajul de cunoştinţe practice cu care studenţii părăsesc universitatea.
  Posibilităţi pentru desfăşurareaa de activităţi practice ar fi la ataţiunea didactică (ferma USAMVB), ferma de la Voiteni, etc., dar nu văd cine le organizează. Probabil şi datorită faptului că o bună parte din cadrele didactice de la USAMVB nu au nici un fel de experienţă practică.
  În ultimii ani s-au înschris la facultate şi fii/ficele unor fermieri care exploatează suprafeţe întinse de teren din Banat, Ei bine aceşti studenţi vin la facultate cu un bogat bagaj de cunoştinţe practice acumulate în ferma părinţilor şi constată că profesorii nu au habar de practică! Cunosc aceste aspecte din discuţiile cu studenţi şi pot să vă asigur că nu erau încântaţi de această situaţie.
  Aceeaşi părere negativă o au şi despre acei dascăli care nu pot da un răspuns corect la întrebările studenţilor.
  Normal că astfel de cadre nu au ce căuta în intreprinderi economice. Imaginaţi-vă ce impresie ar lăsa clienţilor un astfel de expert care se bâlbâie şi nu nu este în stare să dea un răspuns satisfăcător la întrebările clienţilor!
  Din păcate nu văd nici o schimbare spre bine atâta timp cât universitatea rămâme un fel de instituţie care asigură venituri respectabile unor incompetenţi promovaţi pe bază de nepotism şi relaţii!
  Ultima remarcă. Consider nu este suficient să fi Paris (cel frumos din epopea lui Homer), mai bine aţi fi „competent”!

 11. @Eu sunt Paris

  Spre surprinderea dumneavoastră am trăit 9 ani in USAB si am absolvit facultea, un master și din 2011 sunt doctor. Sunt unul din cei 4 colegi de an care astăzi lucram în domeniu.

  Nu sunt curios de a candida și nici măcar să obțin vreun post. Cândva sperăm la un post doctorat dar dvs cunoașteți mai bine ca mine cum se obțin acele locuri.

  Ceea ce am dorit eu să remarc a fost modul dezastruos în care se prezintă imaginea Universității. Din punctul de vedere al cadrelor didactice de acolo imaginea această este oglindita de calitatea slabă a studentilor. Eu, la fel ca mulți alții consideram ca vinovați de situatie sunt în mare parte cadrele didactice slab pregătite, dar cu statut de intelectuali, asta pe deoparte, iar pe de altă parte managementul defectuos nu doar din ultimul mandat.

  Singură scuză este: așa e sistemul. Da, adevărat! Nu doar la Agronomie e așa. Dar dacă va place sistemul nu înțeleg de ce sunteți revoltați.

  Toată lumea știa care sunt profesorii care dădeau examene contra cost. E simplu de aflat și acum dacă s.ar face un sondaj printre studenți. Dar cărei conduceri îi trebuia unu asemenea scandal?

  Subliniez încă o data.: eu am vrut să punctez doar potențialul uriaș al USAB.

  Ceea ce denotă din comentariile făcute de dascăli, e efectiv oglindă lor și a universității.

 12. Și pentru ca am omis să spun și ceea ce cred despre sistem: solutia, nu doar în cadrul USAB ci în cazul tuturor institutiilor publice, ar fi ca partea manageriala să fie făcută de oameni competenți, iar cerință prioritara postului să fie una de genul: vechime de manager cel puțin 5 ani în companii \institutii care în perioadă aceea au avut exercițiu financiar net încheiat cu profit, compania să nu fi intrat în faliment/insolventa etc.
  Astfel profesorii ar fi profesori iar de management se ocupă cine trebuie.

  Ați vrea să va gândiți câte din cadrele didactice de la USAB sunt foști membrii marcanți din conducerea Comtim, câți au pus pe butuci fostele cap- urî și ias-uri, unii bănci, alți sunt fosti primari sau au condus instituții publice pe numiri politice, foști parlamentari, iar când au rămas pe lângă, sistemul de pile și relații le.a asigurat un post cald în învățământul universitar,

 13. I agree with you, dle. Absolvent! Pe cei uzati/storsi/neutilizabili/incapabili (uneori) sistemul ii retrage in zona academica. Nu-i abandoneaza definitiv, ei continua sa serveasca mana stapanului in continuare.
  Mare dreptate are Lucian Boia: “Nu cred in intelectualul care face politica, cred in intelectualul care judeca politica”. In toata istoria zbuciumata a acestui neam, profesorasii au fost primii care au pus botul, care dus cum a batut vantul!

 14. Ati auzit ca tovarasul rector de paie pirsan paul a abdicat si nu va mai candida??Vineri am primit vestea mai multi colegi de la disciplina,am scuipat in san si am zis doamne ajuta!!

 15. 1 decembrie este ziua Marii Unirii!Haideti sa l doboram pe pirsan pentru tot ce ne-a facut in anii astia!!!

 16. Asa este!Cercetarea trebuie sa revina acolo unde ii este locul la orice universitate de prestigiu din lumea aceasta!Oamenii capabili trebuie sa ajunga acolo ca sa poata face ceva pentru toti!Din ce am auzit,decanu ala de la agricultura si-a anuntat candidatura la rector pentru 2016!Pai iar lasam facultatea de agricultura sa ne conduca?Cine sunt ei?

 17. Trasca este un oportunist pe care doar functiile si banii l-au condus si motivat toata viata lui de piticanie.Personal vreau sa vad mai multe mizerii facute de asta mic in toti anii astia.

 18. Domnul prof.dr. Sumalan este rectorul perfect!Omul a lucrat in mediu privat dar s-a dedicat si Universitatii!Si omul asta are viziune si vrea binele nostru!Iar noi o sa-l sustinem pana la moarte!

 19. Daca e adevarata vestea ca pirsanu’ nu mai candideaza inseamna ca ne-am eliberat de jugul acestui gunoi!Bravo colegi,eu personal il asteptam la mine in facultate sa cerseasca votul meu ca ultimul milog!Rusine,porcule!

 20. Nu mai vreau facultatea de agricultura la conducerea universtatii!MEREU AU FOST TOT EI SI NUMAI EI!De la revolutie incoace,numai Otiman,Moisuc,Pirsan!Pana cand colegilor??!?!?!Tot agro,agro si iar agro!?!?!?!!Gata,e incheiata epoca lor!Plecati acasa,nenorocitilor!Altii de ce nu merita?Cu ce suntem noi mai prejos?La lupta!

 21. Asteptam domnule Sumalan sa veniti dumneavoastra. Si vrem o echipa competenta! Si sa ii distrugeti pe cei ce au condus pana acum universitatea. PE TOTI!

 22. Eu l-as vota pe domnul Sorin Bungescu rector al acestei universitati de traditie pentru ca s-aal zbatut mult sa ne dea banii aceia multi!Nici Sumalan si nici Popescu nu au facut un asemenea gest vreodata!Chiar si pe domnul Adrian Grozea l-as vota daca ar candida pentru ca lor chiar le pasa de oameni.

 23. Ce prostii ca pirsan nu va mai candida!Asta numai daca e saltat de autoritati nu o mai face!Minte cu o nerusinare patologica si nu poate nimeni trece strada cu cuvantul lui!Azi e una,maine alta!

 24. Stati linistiti ca Trasca va candida mai mult ca sigur la rector,doar de aia l-a sapat pe pirsan atatia ani,toti stim cat vrea functia asta!Dar nu are nici cea mai mica sansa,e un dobitoc frustrat care nici nu stie sa salute!

 25. Cred ca vom avea multi candidati la rector anul viitor:Pirsan,Trasca,Sumalan,Popescu,Bungescu,etc,etc….
  Eu cred ca e bine asa,ca sa ii vedem pe fiecare ce are in cap,nu?Vreau dezbateri in Aula sau sa vina in facultati!
  pe Pirsan l-am vazut ce poate,e praf si moral si ca manager,du-te acasa si lasa-ne!

 26. Oricine ar veni in locul acestui jefuitor de pirsan e mai bun decat el,credeti-ma!Oricare coleg!!E bine sa anunte multi ca doresc aceasta functie,ca sa putem selecta noi care ne merita votul!Dar toti se tin de scaune sub toate formele si se pun cu kurul in toate barcile,doar,doar o sa le fie bine undeva!!Il astept pe ala ce-si va asuma si un eventual esec,nu doar garantia unei victorii!

 27. Un excroc mai mare ca si acest individ,eu nu am cunoscut!Un libidinos si un infumurat la care nu-i mai ajungi la nas de cand e prorector!Nu aveti idee cate mizerii a facut cand era decan!!Doar de el insusi ii pasa!!!Ce performante a avut ca prorector pe cercetare??S-a imbogatit doar si s-a plimbat in toata lumea asta pe banii usabului impreuna cu pirsan!Doar ei doi ca un cuplu adevarat!

 28. Pirsan minte de ingheata apele,ai dreptate!Asta poate spune in gura mare ceva si apoi sa zica ca a fost scos din context!El poate sa-si arate potenta doar singur cu cineva,in multime e varza!!L-ati vazut cu totii in Aula ce penibil a fost!!La fel si la sedintele din facultati,unde spunea sa nu credem ce a aparut!Noi NU SUNTEM ATAT DE NESIMTITI CA TINE incat sa nu ne pese ca am fost injurati si batjocoriti,pricepi mizerabilule?!Pe tine doar mulsul te intereseazs,ia-ti vaci daca vrei asta!!

 29. Sunt atatea intoxicari in perioada asta,ceva de groaza,nu credeti nimic!!Pana nu demult eu stiam de 2 persoane ca vor sa candideze la rector,Pirsan ce a anuntat peste tot ca vrea si Sumalan care la noi in MV(dar si in agro,horti si zoo) a vorbit cu multi colegi,ca sa-i capaciteze!Recent am aflat ca si Popescu a anuntat in agricultura ca va candida la rector.Deci avem 3 pana acum!Restul probabil ca urmeaza!
  Parerea mea este ca doar cei care-si asuma iesiri publice pentru aceasta functie,sunt candidati siguri(doar nu mai poti da inapoi,dupa…),restul doar testeaza sa-si vada adeptii!
  Si eu imi doresc sa mai apara si altii,sa avem de unde sa alegem,asta e democratie!Hai Adrian Grozea!Hai Sorin Bungescu!

 30. Cei mai mari mafioti ai universitatii in astia 4 ani au fost pirsan si trasca!Uitati ce iese la suprafata cu aceste anchete!!O girla de bani scursi prin firmele lor iar noi stam pe salarii mizerabile!Cum sa lase ciolanu,nu vorbiti copilarii!Invart bani cati noi nici macar nu putem gandi!Bani publici,nu ai lor!Plecati dracului de banditi!Sa putreziti in puscarie ani buni,asta va doresc!!

 31. Superb articolul. Un mic citat (decontextualizat) pentru cei care, în ateptarea febrilă a Eliberatorului, nu au avut timp să-l citească:

  „… se fac înțelegeri cu misiți din presa scrisă sau online.”

  Poate fi folosit ca subiect de meditație.

 32. In faculta la noi se vorbeste de faptul ca teo trasca a tocat miliarde pe deplasari interne si externe !Si sustine ca au fost toate in folosul universitatii si s-au decontat din diverse proiecte!Care proiecte,domnule Prorector?

 33. Ce ti mai face puslamaua aia de baiatandru,tovarase rector?Inca toaca banii taticului,furati din banii publici?Transmite-i ca o sa-l urmarim si in gaura de de e pentru a returna tot ce a furat nemernicul ala!

 34. Eu tot cred ca Adrian Grozea este cel mai bun rector ce-l putem avea!Sper totusi sa se razgandeasca…

 35. Dragi profesori,sa nu va treaca macar prin cap sa va ganditi la prof.Trasca sa-l puneti in acea functie.Este un spagar dintotdeauna si un profesor care are o atitudine de cocalar,persifland pe toti colegii.

 36. Afacerea tocmai incheiata a fost incheiata la Hotelul Marriot din capitala,fiind implicate si Siveco Romania dar si o firma din constanta ce administreaza o parte din portul de acolo.

 37. Personal nu ma intereseaza afacerile extrauniversitate a nimanui,dimpotriva!Daca candidatii au reusit in privat,pot sa administreze cu brio si institutia noastra!

 38. Si eu cred ca oricare din cei ce se anunta la rector sunt mai buni decat actualul rector!Pana si ciudatul ala de Bungescu.Totul este ce echipa isi va lua castigatorul langa el!

 39. Cum poti avea cifra de afaceri de peste 30 milioane de lei si profit de numai 500.000??Acolo e evaziune,frateeee!Iar ANAF ul lucreaza tot mai bine!Pe cine crede Teo ca prosteste cu fandosirile lui?

 40. Si Decanu nostru Herman Viorel ne-a spus ca Pirsan Paul nu mai candideaza,dar pana nici el nu-l crede!Miercuri s-a intalnit cu seful Senatului David Gheorge si a spus ca si asta ar vrea sa candideze!Unde ajungem asa?Se bat pe ciolan mai al naibii ca si niste cainii!!!

 41. Mai sa aud ca si prorectorita aia galagioasa vrea la rector si ne ducem dracului!Sigur i-ar placea toapei aleia!

 42. Nu vedeti ca toti au afaceri dintre astia!Eu vreau un om simplu,care sa simta ce inseamna sa cladesti in universitate,nu afaceristi!

 43. De ce dracu va deranjeaza afacerile unora?Mai bine sa fure ca rectoru actual din bani publici??De oriunde o fost in viata asta?Incompetentilor!Daca stiu sa faca bani,nu vin sa fure,prostilor!!!!!!

 44. Eu ma bucur ca multi se agita,macar sa avem de unde alege!CATEGORIC NU ACTUALUL RECTOR!DE ASTA NE-am convins,avem deficit de 3.500.000 lei!!Cine ii va plati,nu tot noi??Indiferent cine ajunge rector…

 45. Daca sunt asa bogati,de ce nu ne dau si noua?Datoria sa o plateasca pulifricu asta ce o facuto!Nu noi!!Ce vina avem noi,colegii de rand?

 46. De data asta nu mai scapa nimeni!Pricepeti?Am strans date despre toti,dam tot in vileag si suntem pe urmele tuturor hotilor in frunte cu Pirsan!Nu o sa aiba astia dube pentru cat s-a furat in universitatea noastra!

 47. Fereasca Sfantul Dumnezeu ce nebunie este pentru aceasta functie!Dar eu ma bucur ca prin acest ziar si anchete si comentarii aflam mai multe decat oricand!Si e aproape 1 an de cand sunt articole!Din martie!Nu va opriti din dezvaluiri!!

 48. Eu tot nu inteleg ce mai vor sa fie rectori daca au atatea businessuri??Stati la locul vostru si vedeti-va de treaba!Habar n-aveti de cercetare!Suntem dupa voi si suntem multi implicati!Si nu suntem singuri!!!!

 49. Nu ma mira nimic. Situatie identica la Universitatea Valahias din Targoviste. Singura deosebire este ca la Timisoara mai exista o frantura din presa care se incumeta sa mai spuna adevarul. Rectorul de la Targovbiste, a facut contracte cu toata presa astfel incat nimeni nu accepta sa publice magariile, hotiile,afacerile etc pe care le face acest individ si camarilla sa.Acel CNR, ESTE O CRIMA PENTRU INVATAMAN TUL SUPERIOR. AICI SE INTALNESC ACESTI INDIVIZI SI PUN LA CALE ORICE, IN AVANTAJUL LOR, DAR NIMIC IN BENEFICIUL INSTITUTIEI PE CARE DEJA AU DEVENIT MOSIERI,IAR NOI SALARIATII, SCALAVII ACESTOR MONSTRI CARE SDE CRED RECTORI.

LĂSAȚI UN MESAJ