DISTRIBUIȚI

În urmă cu trei săptămâni, primarul Robu declara că s-au încheiat toate formalitățile pentru amenajarea străzii Edgar Quinet, în cartierul rezidențial din zona Mureș-Musicescu. Este vorba despre o stradă ce nu a fost niciodată amenajată. Edilul promitea că situaţia se va schimba şi, conform acestuia, până acum nu au fost posibilităţi pentru a da drumul lucrărilor. Deși ordinul de începere a lucrărilor a fost dat deja de municipalitate, firma BVH Invest Accent SRL – cea care a câştigat licitaţia – nu a făcut nimic deoarece are datorii la alte societăți.

Strada-E.Q.-2Edilul Robu este încrezător şi aşteaptă ca şantierul să înceapă, mărturisind că nu a putut să scoată firma de la licitaţie, din cauza legislaţiei. „Sper să înceapă lucrările pentru că oamenii aceia, săracii, așteaptă de atâta vreme. Am reușit să semnăm contractul de execuție, dar constatăm că firma are anumite probleme cu alte societăți la care este datoare. Sper să se apuce de treabă, să-și execute lucrarea conform cu caietul de sarcini cu care ne-am prezentat în licitație. (…) Nu aveam posibilitatea să-i scoți din licitație, așa e legislația… Nu m-am plâns eu de mai multe ori din acest motiv? Nu este nici măcar un prag valoric până la care să poți permite, peste care să poți exclude din licitații firmele”, a spus primarul urbei de pe Bega.

Discutăm despre o stradă de 400 de metri, dintre care jumătate presupune lucrări mai mari deoarece este nevoie și de canalizare. Proiectanții au estimat că este nevoie de 760.000 de lei pentru asfaltarea străzii. Licitația a fost adjudecată la 500.000 de lei, fără TVA. Lucrările ar trebui să fie gata în trei luni de la deschiderea șantierului.

Lucrarea presupune şi amenajarea unui parc pe un teren vilan, plin de ambrozie şi situat în zonă.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ