DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai mari organizații studențești din țară împlinește luna aceasta 25 de ani de la înființare. Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara (OSUT) marchează, în 27 martie, 25 de ani de când îi reprezintă pe studenți și se pregăteşte intens pentru acest eveniment.

Acesta este unul din motivele pentru care membrii OSUT au derulat o campanie de recrutări la începutul acestui an. Orice student de la UVT, indiferent de anul și de facultatea la care studiază, poate fi membru în organizație.

„Campania de recrutare din această perioadă se leagă strâns de faptul că la finalul lunii martie OSUT va împlini 25 de ani. În total, s-au înscris 160 de studenți, iar 120 au venit la interviu. Noi am organizat în perioada 13 – 15 martie un teambuilding la Poiana Mărului, în județul Caraș- Severin, unde au venit aproximativ 130 de studenți, atât vechi, cât și noi”, ne-a spus Vlad Cherecheș, președintele OSUT.

În Poiana Mărului, noii membrii ai organizației au aflat istoria mișcării studențești din România, cultura, tradițiile și simbolurile OSUT, dar și ce înseamnă un proiect și cum poate fi implementat. Nu au lipsit nici jocurile, concursurile și serile de socializare cu muzică și dans în jurul focului. Cei mai bucuroși au fost noii membri, care și-au primit „botezul de OSUTist” prin care sunt membrii cu drepturi depline ai organizației.

Organizația a fost înființată la trei luni de zile de la Revoluția din 1989, cu scopul de a le oferi sprijin studenților. Acest lucru a fost posibil în 27 martie 1990, când prima Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara și-a câștigat personalitatea juridică. Timp de 25 de ani de zile, OSUT a realizat o mulțime de proiecte studențești, precum primul festival studențesc din România, StudentFest, Underground Timisoara Festival, TMBase și multe altele.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ