DISTRIBUIȚI

O simplă analiză a evoluţiei cuantumului contractelor de cercetare derulate de către USAMVB din 2012 încoace, în comparaţie (desigur) cu ceea ce s-a întâmplat în acelaşi domeniu între 2007 şi 2011, relevă în primul rând faptul că prorectorul cu cercetarea, prof. dr. Teodor Traşcă, a cam luat banii degeaba. Iar paguba reală n-ar fi doar salariul încasat degeaba de către prorectorul plimbăreţ, ale cărui afaceri personale prosperă, ci chiar fondurile colosale pe care instituţia le-a pierdut prin reala delăsare de care a dat dovadă tandemul Traşcă – Pîrşan de la USAMVB. Veţi vedea că, la fel ca de fiecare dată, informaţiile noastre sunt probate de documente a căror veridicitate nu poate fi pusă la îndoială.

Microsoft Word - Appendix_17 Funding resources.docIată, în continuare, date concrete. Potrivit anexei 17 a Raportului de autoevaluare, document disponibil pe website-ul universităţii, evoluţia fondurilor obţinute de către USAMVB din contracte de cercetare în perioada 2007 – 2011 a fost următoarea: 2007 – 7.189.145 lei, 2008 – 8.748.436 lei, 2009 – 5.161.402 lei, 2010 – 4.999.362 lei, 2011 – 6.692.759 lei. În cinci ani de zile, între 2007 şi 2011, USAMVB a obţinut aşadar din contracte de cercetare suma de 32.791.104 de lei, adică peste 327 de miliarde de lei vechi. O sumă care, trebuie să recunoaştem, denotă adevărata valoare a acestei universităţi.
Microsoft Word - Appendix_17 Funding resources.docAcestor sume, anterior detaliate, li se adaugă 3.579.352 de lei (în 2010) şi 8.261.951 de lei (în 2011), sume obţinute de bugetul USAMVB la capitolul EU & Structural funds, ceea ce face ca totalul sumelor astfel obţinute în perioada 2007 – 2011 să se ridice la 44.632.407 de lei, adică peste 446 de miliarde de lei vechi.

De asemenea, potrivit datelor în posesia cărora de aflăm, USAMVB a semnat în perioada 2012 – 2015 un număr de 9 (nouă) contracte de cercetare a căror valoare totală se ridică la cifra de 17,5 milioane de lei. Cum însă USAMVB a fost doar partener în multe dintre aceste proiecte, la care a aplicat alături de alte instituţii de învăţământ superior, la bugetul USAMVB au ajuns efectiv doar aproximativ 7 milioane de lei, adică 70 de miliarde de lei vechi. Lista nominală a proiectelor obţinute în perioada 2012 – 2015 poate fi consultată la finalul acestui articol. Spre exemplu, din proiectul cu acronimul MIRNAFOOD, a cărui valoare totală a fost de 1.437.500 de lei, la bugetul USAMVB au ajuns doar 100.000 de lei. La fel, din proiectul cu acronimul ConsTillTech, a cărui valoare totală a fost de 1.457.500 de lei, la bugetul USAMVB au ajuns doar 137.500 de lei. Iar exemplele pot continua.

O primă şi gravă concluzie este aceea că, deşi are în spate o adevărată tradiţie şi cercetători de reală valoare, sub coordonarea prorectorului cu cercetarea, prof. dr. Teodor Traşcă, USAMVB a reuşit contraperformanţa ca, în perioada 2012 – 2015, să fie doar a cincea roată la căruţă, mulţumindu-se cu firimituri de 1, 2 ori maxim 8,1 miliarde de lei vechi din proiecte a căror valoare nominală totală s-a dus şi până spre 125 de miliarde de lei vechi.

Neavând, pentru toate proiectele semnate în perioada 2012 – 2015, cifrele complete (buget total / finanţare obţinută de USAMVB) nu putem preciza cifra concretă a fondurilor obţinue de USAMVB. Dar, în lumina informaţiilor în posesia cărora ne aflăm, aceasta s-ar situa, aşa cum am spus, în jurul sumei de 7 milioane de lei.

Plecând de la aceste cifre, adică 44,6 milioane de lei din cercetare şi fonduri UE Qîntre 2007 şi 2011, şi numai 7 milioane de lei între 2012 şi 2015, este lesne de dedus că, aşa cum arătam şi la începutul acestui articol, prorectorul cu cercetarea, prof. dr. Teodor Traşcă, a cam luat banii degeaba.

Cifrele anterior prezentate dovedesc delăsarea evidentă a rectorului Pîrşan şi a prorectorului Traşcă, acesta din urmă fiind special remunerat pentru a se ocupa de cercetare. Finanţarea universităţii din astfel de surse a scăzut dramatic. Aceşti bani pierduţi prin delăsarea tandemului rector – prorector ar fi putut contribui, spre exemplu, la salarizarea personalului (mulţi angajaţi ai USAMVB fiind ţinuţi pe salarii de mizerie, câştigând lunar cam cât dă universitatea, foarte des, pe câte un bilet de avion pentru Pîrşan ori Traşcă).

Aceşti bani ar fi putut contribui la dezvoltarea bazei materiale, ar fi crescut indicii de evaluare instituţională, ar fi generat mai multe articole cotate etc. Mai exact, aceşti bani ar fi dus USAMVB înainte pe un binemeritat drum al dezvoltării. În fapt, această delăsare ar putea fi denumită, foarte elegant şi timid vorbind, cel puţin un act de sabotaj la adresa USAMVB.

O informaţie de ultimă oră, sosită chiar înaintea redactării acestui articol, vorbeşte despre faptul că prospera societate la care prorectorul Traşcă este asociat, respectiv Agro Baden Banat SRL, firmă despre care am făcut vorbire într-un articol anterior, ar fi livrat USAMVB Timişoara o semănătoare Horsch second hand, de provenienţă germană. Dacă este aşa cum spun sursele noastre, dl. prorector Traşcă se află într-un evident conflict de interese întrucât legea interzice cu desăvârşire relaţiile comerciale între firmele la care este asociat un angajat al unei instituţii publice şi instituţia în sine. Cum însă informaţia ne-a sosit pe ultima sută de metri, vă cerem răgazul pentru a o verifica în detaliu. Vom reveni. (Cătălin DOCEA)

Contracte de cercetare semnate în perioada 2012 – 2015

ID proiect PN II – PT-PCCA-2011-3.1-1129, contract 49/2012 “Producerea biohidrogenului cu epurarea simultană a apelor uzate, utilizand un consortiu bacterian mixt anaerob imbogatit selectiv”, acronim BIOSIM

ID proiect PN-II-PT-PCCA-2011-3.1-0965,  Contract nr. 97/ 2012 “Screeningul tolerantei la salinitate a unor populatii locale de legume în vederea conservării potentialului genetic si a biodiversitătii”, acronim S-STRESS

ID proiect PN II –ID-PCE-2012-4-0311, contract 70/02.09.2013 “Sorgul zaharat: materie primă versatilă pentru biocombustibili si biorafinarie”

ID proiect PN II – PT-PCCA-2013-4-0443 “MicroARN transferat – biomarker în evaluarea impactului alimentației cu organisme modificate genetic asupra consumatorului final”, acronim MIRNAFOOD

ID proiect PN II – PT-PCCA-2013-4-2044, Contract 111/2014 “Evaluarea potențialului productiv de fitoremediere și adaptabilitate la stresul hidric a unor genotipuri de Salix, în stațiuni improprii culturilor agricole”, acronim SAROSWE

ID proiect PN II – PT-PCCA-2013-4-0180, Contract 182/2014 “Elaborarea unor tehnologii de reproducere a sturionilor crescuți în sistem cu apă recirculată”, acronim TESAR

ID proiect PN II – PT-PCCA-2013-4-0219 “Tehnologie conservativă de prelucrare a solului”, acronim ConsTillTech

ID proiect POSDRU/159/1.5/S/132765, „Programe doctorale si postdoctorale pentru promovarea excelentei in cercetare, dezvoltare si inovare in domeniile prioritare – agronomic si medical veterinar, ale societatii bazate pe cunoastere”

ID proiect PN II – RU-TE-2012-3-0092 ”The rol of probiotic bacteria in preventing Campylobacter jejuni colonization of poultry”

 

85 COMENTARII

 1. O noua ancheta extraordinara a acestui ziar!Felicitari pentru dezvaluiri!Chiar vrem as stim tot ce s-a intamplat in 4 ani de mandat!

 2. Mare nenorocit acest trasca!Sa-ti bati joc de atatia bani,doar pentru ca tu o duci bine si sa nu te intereseze absolut nimic de viitorul acestei universitati,asta chiar bate orice limita a mintii!Pleaca sa nu te mai vedem niciodata!!!

 3. Stimati colegi azi a fost o mare sedinta de senat in care rectorul asta handicapat a ajuns cica sa dea cu pumnii in masa,debitand alte aberatii si scuze de doi bani ca am ajuns aici!

  Din vina ta nenorocitule am ajuns aici,te tii ca raia de caine de acel scaun de rector invocand chestii personale legate de tine!

  Nu,nu avem nimic cu tine ca cel mai negru personaj al istoriei noastre,ci cu jaful incomensurabil pe care l-ai facut in astia 4 ani!CA O TERMITA NENOROCITA!!

  Stimati colegi,azi in senat toti cei prezenti au auzit confirmarea ca acest articol are doar adevar in el!!Cum asta?Prin confirmarea chiar din gura lui spurcata ca a cumparat acea semanatoare second,spunand si suma:7000 de euro!!!

  Si tu ii intrebai unde e ilegalitatea??Pai iti spun eu mizerabilule!In faptul ca a fost vanduta universitatii de firma prorectorului tau tampit,Trasca!!ASTA E INFRACTIUNE BOULE,ORIUNDE IN LUMEA ASTA!!Cumparari prin firme ce capuseaza universitatea,la fel ca toate cele din SEAP!!!Cata minte ai avut zevzecule sa faci asta??!Taman de la firma slugii sugative de prorector al tau??

  Bravo ziaristilor,ii scoateti din barlog prin anchetele voastre si astfel isi arata adevarata fata de GUNOAIE!!

 4. Eu tot cred ca Bungescu ar fi cel mai bun rector ce poate fi!Iar alianta cu profesorul Sumalan ii garanteaza sansa de castig!Astia sunt corecti si au reusit pe puterile lor in viata!!

 5. Astazi am asistat la senat la momente unice,desi am fost si in senatele anterioare!Un rector ce tipa ca un constipat,aducand acuze tacite unor forte oculte ce-i tulbura mandatul de dinaintea pensiei!Din cauza ta suntem de rasul unei intregi tari ce stie de scandalul de la noi!!
  Tu vorbesti de spusul fata in fata a problemelor si nemultumirilor???Tu,tampitule?Care doar pe la spate ii injunghii pe toti de care nu mai ai nevoie dupa ce-i folosesti??TUUUU???Tu vorbesti de asumare??In viata vietii tale nu ti-ai asumat nimic si ai lasat numai debandada in urma ta??Tot noi suntem de vina??PLEACAAAAAAAAAAA!!

 6. Arunci tot scandalul pe atac impotriva unei institutii ale statului si a amenintarilor cu moartea,doar sa intervina serviciile de securitate din romania,doar,doar ii descopera pe cei ce ti-au dezvaluit mizeriile din mandat??

  Ma porcule,daca tu erai cinstit NIMIC din toate astea nu s-ar fi intamplat,nici anchete,nici comentarii,nici porcaieli dupa anonimat,fiind dracului academici si noi!!

  Problema ta majora suntem noi care ne exprimam doar asa,pentru ca tu esti un caine de om,fara nimic sfant in tine,in loc sa nu fii furat ca in codru di orice!

  Vine in curand si ziua in care o sa-ti spunem in bot tot ce ne permitem doar aici,fir-ai al naibii de labil psihic!

  Te blestem,si nu te amenint cu moartea cum induci colegilor ca sa te disculpi,TE BLESTEM SA PLATESTI PENTRU TOATE NENOROCIRILE FACUTE IN MANDATUL ASTA!TE BLESTEM SA ARZI IN IAD PENTRU TOT JAFUL FACUT LA DIRECTIA AGRICOLA!DA,TE BLESTEM SA RASPUNZI IN FATA JUSTITIEI PENTRU TOATE MIZERIILE FACUTE TU SI FAMILIA TA NENOROCITA!

  Toti stim ce caracter ai,dar in ultimul timp iti iese la suprafata!Si eu multumesc ziaristilor ce ni te-au dezvaluit asa cum esti,confirmandu-se o mica parte doar din tot ce ai furat de la noi!!DA,SI DE LA NOI!!

 7. Domnule Prorector Teodor Trasca,nu te mai ameninta singur pe aici(vezi primele doua comentarii la aceasta ancheta),doar,doar incerci rahaturi juridice legate de amenintari cu moartea,chipurile!!TOT TU NE-AI PORCAIT SI SEXUAL PE APROAPE TOTI,cu ceva timp inainte,aruncand in derizoriu orientarea ta sexuala stiuta de toti!VEI PLATI IN FATA COLEGILOR PENTRU TOATE FACUTE!Si nu cu viataviata, ca nu suntem criminali sau teroristi cum induceti voi i ultimul timp,ci cu orprobiul public si plecarea din universitate!!Definitiv!!

 8. Un tandem de jefuitori nenorociti astia 2!Oare cate au mai putut face trasca si pirsan?Cine dracu va credeti voi????Apropo,cum e cu semanatoarea celebra,ochelarist micut si cu degete ca si crengile??

 9. Daca dorea sa ajute universitatea cu utilaje,Trascs nu le vindea acesteia la suma aceasta!Ori o dona,ori o imprumuta pentru lucru,ori nu se baga deloc!Esti un escroc la drumul mare,prorectore!!Vezi cum mizeriile incep sa se confirme chiar din gura sefului tau drag?
  PS:Si scula aia e doar una dintr-un lung sir…Nu e asa domnule Dejansky?Va veti convinge…

 10. Iar mi te-ai laudat azi cu productiile record ale statiunii????Unde mama dracului e profitul atunci??PROFITUL!!!!!

  PROFITUL!!!!!!

  PROFITUL!!!!

  Cu ce am dus-o noi mai bine de cand ai asa productii record???Parca in aula ne spuneai autoritar ca peste 2 ani vedem noi beneficiile!Hai sa mori tu ca abia atunci!!

  SDT a fost vaca ta perfecta de muls toti anii astia,la fel ca a predecesorilor tai nenorociti!!Sute de mii de euro ai furat si vom dovedi totul colegilor,la cateva instiutii majore ale statului se aduna deja munti de acte!

  Vom reveni!

 11. Nu va lasati,scrie-ti si dovedti cat mai multe!Si eu m-am socat azi cand am auzit cum s-a purtat acest taranoi in Senatul Universitatii!Tu ne spui ca la Consiliul National al Rectorilor au zis aia ca ne desfintam in 4 ani??Tu,cretinule??Din cauza ta suntem aici si o sa ne ia naiba sa ne revenim!!
  Apropo,cum ne-ai reprezentat acolo?In trening si pulovar tot scamosat ca ala pe care am auzit ca l-ai purtat si ieri si azi pe tine la sedinte??Esti un taranoi parvenit ce dai lectii de moralitate si povesti parintesti celor di jur!!
  Esti doar o rusine a mediului academic!

 12. Cu colegul Bungescu ce ai avut azi de te-ai luat de el??Cu ce ti-a gresit!Omul s-a simtit amenintat si tu dadeai cu palmele in masa urland ca tu ai fost cel amenintat!Si piticul tau Trasca,cica amenintat cu moartea intr-o parcare???minti ca un nerusinat,doar,doar,cum spuneau si altii ce au postat aici,o sa dea drumul SRI ul la urmarirea unora!!
  Esti penibil frate!!Un mincinos patologic ce arunca vina pe altii pentru toate mizeriile astea!!
  Din cauza ta si mizeriilor facute de voi am ajuns in prime time news a lumii academice!Vei plati,crede-ma!Cu libertatea,locul tau e la mititica pentru multi ani!!

 13. Astia doi se mira ca muta la p..a,de tot ce se intampla de aproape un an pe aici!Cand au dat de garla de bani,au dat ca porcii in cucuruz!Statiunea a fost jefuita cum nu va puteti imagina,dragi colegi!Luati doar subventiile anuale pentru miile de hectare!Subventii duble,si de agricultura si de cercetare!Aproape 400 de euro pe hectar anual!!Puscaria va mananca,garantat!!!

 14. CATEGORIC TREBUIE SCHIMBARE!DACA AR FI DUPA MINE,NICI NU AM MA ASTEPTA PANA IN FEBRUARIE!!O PETITIE DE LA COLEGI PENTRU DEMITEREA ACESTOR JEFUITORI!V-ATI BATUT JOC DE NOI TOTI SI CONTINUATI CU AMENINTARI DE COPII MICI!!NU NE MAI INTIMIDATI DEMULT,ESTI CA O MUSCA INTR-O CUTIE,CE BAZAIE PANA NU SE MAI AUDE!CARA-TE ACASA!DE FAPT LA PUSCARIE,VORBA TUTUROR COLEGILOR CU CARE AM VORBIT!!!!

 15. In loc sa cautati si asteptati prinderea celor ce posteaza mai bine nu ati mai fura ca in codru verde,nu credeti??Uitati unde a ajuns cercetarea!!!Si tot noi suntem de vina si aia ce nu inteleg explicatiile puerile???

 16. Numai suspiciuni asupra tuturor,m-am saturat!!!!Am obosit de scenaritele multora,in frunte cu Pirsan!Daca nu ati fi furat in halul asta,nimeni nu va purta de grija!Asta e management universitar??

 17. Cine esti tu Pirsane?Cine esti tu Trasca?Cine sunteti voi sa va bateti joc de noi toti,mintindu-ne cu nerusinare??Tu spui ca unii dau plata cu ora 1 leu,altii nu dau salarii pe ultima luna?Cu asta vii in fata noastra??Cu potentialul nostru??Pai numai cu sutele de mii anual de la statiunea didactica ar fi trebuit sa ne creasca macar usor salariile mizerabile!Altii n-au nimic si tot aduc bani extrabuget!!

 18. Sute de mii de euro*!!Apoi chirii,spatii,etc,etc…Nu mai spun de contractele de cercetare duse pe apa sambetei de acest prorector incompetent!!

 19. JAF!JAF!JAF!!Asta a fost in mandatul actualei conduceri!Pana in ultima zi de mandat nu opresc sifonarile de bani publici!Veti fi prinsi pana la Craciun de autoritati!Trasca si Pirsan!Si cand ma gandesc ca asta mic il sapa pe pirsan ca sa puna el mana pe putere!La sapa de lemn ajungeam!!

 20. Hai Bungi,tu esti singurul ce tine cu noi!Singurul!Si nu atacam instutia pentru ca e casa noastra!Nici nu amenintam cu moartea!Ca suntem OAMENI!Dar nici nu mai stam sa vedem cum suntem furati!!!

 21. Cand toti sperau ca articolele s-au oprit si comentariile s-au mai potolit,iete mai unul!Ce spuneti tovarase Pirsan?Ce spuneti prorector cu anticercetarea?Asteptati sa ne pescuiti pe noi si sa ne aratati cu degetul?

 22. Ce dracu e alba neagra asta cu candidez,nu mai candidez??!!Acum sunt bolnav cu inima,acum am lombosciatica!Acum ma retrag,acum stau in expectativa sa mai vad cai verzi pe pereti!!In viata ta nu ti-ai asumat nimic Pirsane!Doar ai dat-o la cotit mereu,batandu-ti joc de cuvantul unui OM!Te asteptam la vot,genomule!

 23. Nu poti candida la o functie cu atata impostura!Nu poti sa te tii de un scaun in halul asta,doar,doar oamenii cred ca totul e o gluma!Tu esti o gluma proasta,Pirsane!Si imi pare rau ca am crezut in tine acum 4 ani…Mie si atator alti colegi….

 24. Perfect titlul articolului!Un tandem absolut grotesc!Sunt cele mai mari rele din universitate!Doar ei peste tot,doar ei acooerindu-si hotiile si indemnand la calm pentru ca sunt vremuri grele!Cum naiba pentru voi doi nu sunt??Astept raspuns!!

 25. Ce ai tot cercetat prorectoras?Sa nu sou eu ce parti dorsale,ca ma cenzureaza astia!Sau ne cercetezi pe cei ce scriem pe aici!Esti penibil,alergati dupa cai verzi pe pereti!Dar probabil cu buzunarele doldora de atata banet,aveti timp sa cautati!Dati banii furati inapoi,gunoaielor!

 26. Cica ne da bonulete de masa,vreo 20,de sarbatori!Asa iti cumperi potentiale voturi?Si prin posturi la concurs???Ai facut tu dosarele de concurs,ai scris tu carti si lucrari si nu stim noi?Iti iei merite pe care nu le vei avea vreodata!

 27. Eu voi boicota gala celebra de martea viitoare,oricum totul e un blat ordinar la premii!Doar TPA SI MV castiga de ani de zile intr-o farsa ordinara!Apropo,betivule,cui dai premiul rectorului anul asta?Eu zic ca tot la iubirea ta,Silvicuta,poate o mai imbunezi dupa esecul istoric de la departament!Carati-va acasa,gunoaielor!

 28. Care mai e situatia terenurilor noastre din litigiu?Aveti o idee,d-na Prorector Iordanescu?Aveti idee decan Dobrei?Stati ca ulii sa ciuguliti ceva din vanzarea plantatiei de pomi si vie!Sa va lege pe toti ca asa meritati!Iar in acest subiect nu va prinde Craciunul,veti vedea!Tic tac,tic tac…

 29. Fratilor,dar mai exista cineva cinstit si onest care sa ne conduca?Eu tot pe unul ce si-a dovedit calitatile in mediul privat,l-as vota!Si sunt destui care au reusit!Prof.Sumalan e sigur unul dintre ei!Dar mwi sunt…

 30. Scrie-ți în continuare verbul a fii !!! Distrugel !!!
  La luptă academici !!! Dărâmați (dărâma-ți ?) închisoarea gramaticii, rupeți chingile ortografiei !!!
  Să știe toată țara !

 31. Cineva spunea ca toti de la conducere o sa fie in dube in noiembrie. E decembrie! Vin sau nu dubele?

 32. Dube,nedube….timpul trece in defavoarea infractorilor din conducerea universitati!De ce tremurati,domnule Rector si domnule Prorector?Minuni nuc mai exista nici macar de Sfintele Sarbatori!

 33. Gala Premiilor a fost mereu o excrocerie mirsava,in care mereu toate premiile au fost date pe cumetrii ale diverselor obligatii ale conducatorilor iubiti!Nici macar acolo,Pirsane,nu ai o urma de demnitate umwna a nornalitatii,in tine.

 34. Parizianule,site-ul Academiei Romane este altul,da o cautare pe net!Daca tu atat intelegi din comentariile colegilor furiosi pe hotiile acestor banditi,iti recomand sa te uiti la emisiunea de TVA,”Doar o vorba sa-ti mai spun”!Frustratule!

 35. Rector nesimtit,tu esti in asteptarea gasirii autorului/autorilor morali ai acestor articole si comentarii??!!TOT TU??!!
  Daca nu faceai toate aceste impertinente si magarii de golan in mandatul asta,nu exista nimic din toate acestea!Ce dracu ti-e asa greu sa pricepi,zevzecule??!!

 36. Pirsan si Trasca,acesti doi bisnitari din avutia universitatii,sunt incoltiti din toate partile si se lamenteaza pe unde apuca de toata prigoana care li s-a abatut pe viata lor plapanda!Carati-va acasa pentru toata mizeria in care ati adus universitatea noastra,nici centrifuga masinii de spalat nu va mai curata de pacate!
  PS:Teodor Ioan Trasca,lasa comentariile aberante scrise de prin tara,de genul autoamenintarilor cu moartea pe aici si mistourile ieftine legate de dubele care sunt pregatite sa va ia pe multi!Desi speranta nu ti-o poate lua nimeni,pitic ochlearist… Rabdare,vine si timpul tau de a raspunde pentru mizeriile facute!

 37. Eu il vreau pe Prof.Grozea Rector,pe nimeni altcineva!!Nici Bungi,nici sumalan,nu mai spun de Popescu sau Doamne fereste iar Pirsanul asta!Te rog si eu sa candidezi!Vei reusi,vei vedea!!

 38. Cel mai mare rau moral al universtatii este acest prorector trasca,sluga numarul 1 a lui pirsan!!!Si ceilalti di jur,dar asta mic este cel care l-a sufocat pe pirsan cu Iuda din el,,pentru ca apoi sa creada toti ca el e singurul ce merita sa fie Rector in viitor!NICIODATA,AUZI?NICIODATA!!

 39. Eu totusi zic ca Bungescu merita rector!E tanar,plin de energie,destept,etc,etc!Toti il stim!Mai mult,acum e seful mare la sindicat si deja se zbate pentru banii celor care nu au sporul de doctorat!Tot de noi depind toti,conducerea e praf si pulbere!

 40. Trebuie sa uitam rapid tot jaful asta, dupa alegeri si sa ne apucam de munca!!Si de cercetare!Si de lucrari ISI!Gata cu lenea!Valea acasa cei puturosi!Si evident cei ce au furat sa raspunda cu varf si indesat!

 41. Suntem tot mai puternici,ni se alatura tot mai multi dintre cei oropsiti si chinuiti de conducere!Vom castiga sigur!Hai Sumalan,hai Grozea,hai Bungescu!Suntem tari,ce sa mai…

 42. Si eu am fost foarte oprimata de conducerea TPA ului,niste jegosi amandoi de acolo,Trasca si Rivis!Ne tin ca in lagarul de concentrare!!Pirsanule,o s-o imbulinezi cu noi,te asteptam sa mai candidezi ca sa te batem mar!!La vot,idiotule!!

 43. Cercetarea e cheia spre dezvoltarea ulterioara a noastra!Munca asidua,prezenta la servici cel putin 8 ore pe zi,pentru ca vom munci pentru noi insine!Contractele de cercetare implica multa munca dar si satisfactii!Cei ce avem lucrari ISI stim ce bucurie avem cand aparem in Thompson Reuteurs!Domnule Sumalan,va sustinem si va apreciem!

 44. De unde sa stie pirsan si trasca despre adevarata cercetare??Ei doar s-au plimbat in intreaga lume si nu au inteles nimic de pe unde au fost!Doar plaje si concedii mascate!Veti da toti banii inapoi,o sa va luam casele prin executari silite pana veti ramane in pielea goala pentru aceste hotii mizerabile din banii nostrii!

 45. Si eu tot pe Adrian Grozea il vreau Rector,pe prof.Sumalan nu l prea cunosc!Dar daca are viziune si vrea ordine eu il sustin pana la capat!Iar Bungescu poate fi prorector pe social,relatii intenationale sau chiar didact!Suces!

 46. O balacareala de om esti tu Trasca!Nu noi si cei ce postam pe aici!La fel ca toti tembelii din Rectorat care sunt ca si tine!Pricepi?

 47. Avand in vedere cele intamplate la ultima sedinta de senat , ma intreb cine este cu adevarat in spatele acestei campanii mediatice de denigrare si improscare cu noroi a actualei conduceri.Domnul rector a inteles sa isi exprime nemultumirea vis-a-vis de campania mediatica adunand pe toata lumea si certandu-i pe toti , dar privirea i-a fost indreptata catre unul din candidatii la functia de rector .V-ati indreptat privirea domnule Parsan si catre oamenii din propria ograda ?i-ati intrebat vreodata cu ce se ocupa in timpul liber ? L-ati privit in ochi pe cancelar in timp ce i-ati certat pe ceilalti ?

 48. Mai lasati commenturile , sa puna la bataie CV-urile toti candidatii sa vedem cine e cel mai potent pentru aceasta functie . si cine are cele mai mari realizari pe plan academic.

 49. Eu cred ca toata aceasta mizerie este mana oamenilor lui Cosmin Popescu , care au fost pana nu demult oamenii domnului Parsan .De unde au acesti oameni informatiile ? Si cum le puteau avea altfel daca nu erau in anturajul actualului rector . V-ati facut-o cu mana dumneavoastra domnule rector . Oamenii dumneavoastra de incredere sunt acum sursa principala de informatie, si cine are potenta financiara de a sponsoriza aparitiile dese mediatice ?

 50. La ultima sedinta de senat, D-ul Rector a fost extrem de suparat, a batut cu pumnul in masa, a tipat in stanga si-n dreapta, iar tinuta l-a dat si ea de gol (cam nepotrivita unui rector). Pai da, nici nu are cum sa nu fie, la cate nazdravanii mai apar. Dar cine are acces la informatii si cine le tot posteaza ? Gurile rele spun ca fostii apropiati ai conducerii actuale, care au fost inlaturati pentru ca nu au mai convenit, pardon, nu au mai raspuns la comenzi. Tot gurile rele spun ca mai sunt unii care si-au mutat tabara de partea decanului de la agricultura. Oricum joaca de-a ba candidez, ba nu mai candidez deruteaza foarte mult.

 51. Cercetarea este cheia pentru dezvoltarea ulterioara a Universitatii!Fara ea,nu putem face absolut nimic:Nici sa publicam lucrari,nici carti sa scriem,nici nimic.In plus se pot lua bani frumosi din ea!Totul este sa fie facuta de oameni competenti,nimic mai mult.

 52. Ia uitati-va la pozele din acest articol!Unul superdomnos intr-un birou luxos,alalalt cu sticle in fata si multa haleala!Ambii de o incompotenta crasa,cu burtile pline,fara sa le pese de noi!Un betiv ordinar si cu un parvenit din bani publici!

 53. Un alt exemplu de dezvoltare este tinutul cont de fisele de autoevaluare,dar facute pe adevarate criterii de performanta,cine nu le indeplineste sa fie liber sa plece!!!!Nu e posibil ca atatia si atatia incompetenti sa existe in jur!Pot fi cadre didacice cei ce intr-un an au sub 20 de puncte macar??Si nu sunt putini,din pacate…

 54. Fara contracte de cercetare,degeaba urlam toti ca nu ne ajung banii!Si avem destui colegi care au asa ceva,ii stim!Bravo lor!

 55. Atatea si atatea inrtoxicari in perioada asta…Ba ca ala scrie,ba ca celalalt,ba ca ala e in spate,ba ca alalalt e in fata!Prostii!Pe mine ma intereseaza doar ca prin aceste anchete au fost dezvaluite atatea si atatea infractiuni!Fiecare vinovat sa raspunda pentru fapte!Bravo ziaristilor,nu va opriti!

 56. Cum e posibil sa coste doua lucrari la noi la simpozion 300 lei?De unde sa dam atatia bani?Eu am 1500 lei salar si numai eu stiu cum ma chinui sw traiesc de la luna la luna!Sa-l vad pe Pirsan si toti din conducere,au dat banii astia vreodata??

 57. S-au dus vremurile in care traiam doar din salar si sugeam universitatea de atatia bani publici!Depuneti proiecte,dragi colegi si vom avea multi mai multi bani!Fiti competenti,actuala conducere nu v-a sprijinit cu nimic in sensul asta,altii ar face-o.Si cine nu e in stare,trebuie sa plece!

 58. In epoca aceasta,nu mai suntem competitivi pe piata doar sa ne tinem orele!Vizibilitatea creste proportional cu rezultatele obtinute!Lucrarile ISI sunt cel mai bun indicator de performanta!Sunt atatia colegi ce nu au macar una singura!Cum e posbil una ca asta,domnule actual ordonator de credite?RUSINOS!

 59. CU unu ca Trasca acolo,unde vroiati sa ne aflam cu cercetarea??Cu betivul rector Pirsan,ce va asteptati?Felicitari ziarului pentru tot ce ne-a aratat pana acum!Si colegilor ca posteaza!

 60. Cum s-a putut debarasa conducerea USAMVBT de un cadru didactic cu atatea si atatea lucrari ISI,numai D-zeu stie!Cu cine mai prosperam?Cu incompetenta?!?!?!

 61. Cresterea vizibilitatii nationale si internationale se poate face doar prin cercetare!Eu personal i-as da afara pe toti cei ce nu fac nimic toata ziua si doar barfesc!Pentru ca ne trag in jos ca institutie!Nu sunt in stare sa scrie o lucrare stiintifica,nu fac un experiment,nu dezvolta nimic,etc.etc.La depozitele de materiale de constructii cu voi!

 62. Ce cercetare sau act educational vreti de la actuala conducere?Doar de buzunarele lor le pasa!Nici nu va trece prin cap ce salarii pot avea!Pana si prorectorita aia galagioasa are peste 15.000 lei/an!Darabus sare de 20.000,Trasca un sfert de miliard lejer,Pirsan D-zeu stie,nici el macar!Si asta doar oficial!!!!E posibil asa ceva?

 63. Este imperios sa se faca un AUDIT EXTERN ADEVARAT SI CORECT dupa alegeri!Cum va explicati ca in 2012 nu s-a facut asa ceva?Personal l-am rugat pe domnul Grozea atunci si pe d-nul Sumalan recent!Mi s-a mi-a promis solemn ca se va incepe cu asta!De asta il si votez!Vreau sa stiu toti hotii din jurul meu!

 64. De la achizitii,tehnic,contabilitate si resurse umane,sunt oameni constransi de diverse autoritati sa dea date si informatii tocmai pentru a avea o universitate curata!Ati uitat de cazurile Banes,Berbentea,Georgescu?Si altii ce vor urma cu siguranta,veti vedea in curand…

 65. Cate contracte de cercetare obtinute am avut in ultimii ani?Pentru ca multi colegi dooorm in papuci somnul de veci!Afara cu ei!Vrem sa castigam bani din munca,nu din cersit!

 66. Sunt persoane,nu le pot spune colegi,care au intre 1-5 puncte anual!De ce au mai fost tinuti de actuala conducere?Iar altii cu zeci de ISI sunt zburate din scoala!!_Eu spun sa le premiati la Gala,anul acesta!DEZAMAGITOARE GALA A PREMIILOR INCOMPETENTEI!

 67. Ce lucrari ISI tot scrieti aici,ca multi sunt analfabeti,incepand cu Rectoru si sefu Senatului!Mai mult de jumate din colegi nu sunt in stare de nimic!Si se vede in fisele de evaluare anuala!!

 68. Am fost impotriva acestui rector dintotdeauna!Am crezut in Grozea inca de acum 4 ani si acum cred si mai mult ca va anunta totusi ca va candida!Si va fi in tabara lui Sumalan!Pentru ca nimeni nu a dorit maxima calitate in invatamantul superior decat el!Nu va mai aduceti aminte ca a fost Directorul acelui Departament pana acum 4 ani?

 69. Auditul este singurul ce poate face lumina in universitate!Si in statiunea didactica!Atunci sa vedem unde mai fuge conducerea ca niste potarnichi!Haha!VREM AUDIT,sumalan il poate face sigur,ca nu are nimic de ascuns!

 70. Afara cu incomopetentii!AFARA!Nu sunteti buni de nimic,sunteti un bolovan de gatul universitatii!Doar asa ne putem dezvolta,lasand molozul jos!

 71. Ce ati fi vrut sa fie sub Pirsan?Evolutie?Cercetare?Bani?Munca?Uitati-va doar cum arata si cum se imbraca comunistul asta!!Pe langa ca a facut jaful asta incredibil!

 72. Trasca la cercetare prorector!Ce gluma proasta a fost acest Jolly Jocker!Pirsan promoveaza doar incompetenta si accederea pe favoruri sexuale si materiale!Si tot ei se mira de ce se intampla atatea evenimente in ultimele luni!Din cauza voastra!A INCOMPETENTEI VOASTRE!

 73. Ce noroc pe capul anchetatorilor dar si ziaristilor ca totul e asa transparent acolo si cei interesati pot vedea toate magariile!Mai tineti minte sacii de gunoi cu tonele si cisternele de spirt sanitar si detergent lichid?Ar trebui sa fiti tare curat domnule rector si altii ca tine!Dar nu sunteti!

 74. Cresterea calitatii ne poate aduce pe langa satisfactii sufletesti,si cele banesti!Cati colegi oare au mai aplicat macar pentru un proiect?Stati doar cu mana intinsa ,sa vi se dea!Trebuie munict pentru bani!Asta e sub Pirsan!Pleaca Pirsane odata!

 75. Celebra gala oscar din decembrie,va fi boicotata maxim!Am vorbit cu colegii si nu vor veni sa asiste la simulacra de premiere a incompetentei!Cu Dumitru Farcas va mandriti acolo pe scena,tovarase rector?Nu-l compromiteti si pe el,e o somitate!

 76. M-am saturat de incompetenta si de promovarea astfel!Uitati-va la grilele actuale de concurs!Si nici pe alea nu sunt in stare sa le indeplineasca!RUSINOS!Ca sa avem ceva,trebuie muncit,!Peste tot in lumea aceasta este asa!Actul didactic e doar o mica parte din viata unei Universitati…

 77. Pe Statiune sa se faca prima data audit!Si vor fi inchisi pe viata multi,Dejansky,Pirsan,Trasca,Pirva,Chet,etc,etc…Apropo,cu ce utilaje se lucreaza la statiune?Confirm:cu utilajele de la firma lui Trasca,A.B.B.!In curand…Cate utilaje s-au cumparat tot de acolo?Doar nu credeti ca doar semanatoarea confirmata de Pirsan,cea cu 7000 de euro second!!!!Si mai e si model 1900 toamna!Puscaria o sa va manance pe viata,pentru asemenea jaf?!

LĂSAȚI UN MESAJ