DISTRIBUIȚI

ACS Poli a cedat cu 3-1 la Pitești, contra Stelei, și rămâne pe locul 11 în pauza de iarnă. După o primă repriză echilibrată, scorul a fost 1-0, cu autooglul tânărului Bocșan. Rămași fără Elek și Goga, timișorenii au contat mai puțin în repriza a doua, când Stanciu și Hamroun au înscris, dar și Daniel Popescu a închis tabela cu un gol de manual.

Prima repriză a consemnat ocazii la ambele formații. Steliștii au fost nevoiți să schimbe repede, după accidentarea lui Filip în minutul 14, când a intrat Tahar. Steliștii au tras pe poartă sau pe lângă prin Hamroun, Stanciu, Tade sau Tahar. Belu a tras primul șut pe poartă la ACS Poli, reținut de Niță, iar ocazia cea mai mare a fost în minutul 19, când Sarmov avea o poziție ideală în fața porții, dar a tras pe lângă. În minutul 27, Elek și Goga au scăpat pe contraatac, dar ”Poetul” a pierdut un tempo la pasa finală, iar Elek nu l-a mai putut surprinde pe Niță. În minutul 33, gafa lui Bocșan, care a jucat foarte bine până atunci. Tânărul stopper a vrut să respingă în corner, dar nu i-a ieșit, și a trimis mingea în propria poartă. Pe finalul reprizei, și Elek a necesitat înlocuirea, iar Bărbuț i-a luat locul, iar la cabine s-a intrat cu 1-0.

Repriza a doua a întors balanța clar pentru Steaua. În minutul 47, Stanciu a tras peste Kirschstein și a înscris pentru 2-0. Timișorenii au rămas și fără Goga, care a fost înlocuit cu Popovici, iar bănățenii au avut puține mingi în atac, ale lui Sarmov și Popovici, fără niciun pericol însă. Roș-albaștrii au fost periculoși prin Hamroun, care a tras pe lângă poartă dintr-o situație bună, iar Tade a tras din fața porții, dar Kirschstein s-a împotrivit. Steliștii au marcat pentru 3-0 după un șut de la distanță a lui Hamroun. În minutul 83, Daniel Popescu a înscris cu o execuție de manual, din fața porții, primul gol al fundașului pentru Poli. Până la final, Bărbuț a avut o incursiune bună, dar a tras slab și Niță s-a opus.

 

Steaua: Niță – Râpă, Papp, Varela (cpt), Toșca, Muniru, Filip (min 14 Tahar, min 65 Tudorie) , Popa, Stanciu, Hamroun,  Tade

ACS Poli: Kirschstein, Belu, Bocșan, Melinte, D. Popescu, Sarmov (min 68 O. Popescu), Lllorente, Hernandez, Goga (min 54 Popovici), Curtean, Elek (min 43 Bărbuț)

Florin Marin a admis că echipa a avut un an prost. ” Din păcate, am comis erori în defensivă, greșeli personale. Steaua are în componență jucători care știu să profite de orice greșeală și au făcut diferența. Am avut și noi ocazii mari în prima repriză, chiar și în a doua repriză, dar am ratat ocazii mari. Steaua  a arătat bine, arăta bine și pe timpul lui Rădoi, acum au o atitudine mult mai bună față de perioadă în care a fost Mirel Rădoi. Dar noi am făcut față jocului și cred că meritam mai mult. A fost destul de greu, ca în fotbalul românesc. Majoritatea echipelor de confruntă cu probleme, nu a fost un an foarte bun. Mai sunt trei jocuri foarte importante pentru noi. Suntem în play-out, vor fi meciuri grele. Am avut o perioadă foarte bună, o situație când puteam aspira la play-off, dar am pierdut puncta importante și am avut în anumite jocuri și probleme legate de arbitraj”, a declarat tehnicianul.

Alexa Curtean se așteaptă al o luptă dură în play-out. ”În general am avut probleme de efectiv la fiecare meci și cred că s-a simit lucrul acesta. Nu e singura problema, dar contează să ai tot lotul valid. La felul în care aratăm, cred că meritam mai mult, dar probabil am avut și noi diferite probleme. Au fost probleme la pregătirile din vară, accidentările, dar încercăm încet, încet, să fim buni. Cred că agresivitatea, dorința mai mare de a câștiga a Stelei s-a văzut. Pot să zic că arata ca o altă echipă în acest moment. Pot lua titlul, dar mai au echipe în fața lor. Din punctul meu de vedere ncii nu vreau să mă gândesc că vom fi la lupta apentru retrogradare. Vor fi echipe bun, va fi o luptă strânsă și în play-off și play-out”, a declarat Curtean.

Reghecampf a vorbit mai puțin de meci, cât despre planurile lui cu Steaua. ”Important este că am câștigat meciul iar jucătorii care au intrat au făcut-o bine. Eu sper să ne întărim, să facem o echipă puternică, care va conduce fiecare meci, care va face pressing”, a precizat Reghecampf.

 

Anda DELIU

(foto: pressalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ