DISTRIBUIȚI

Băieții de la Informatica Timișoara au făcut miercuri primul antrenament din 2016, deja au parafat un contract cu un jucător nou, și mai așteaptă alte trei semnături. Sile Giurcanu, portarul Muncitorului Reșița, a semnat cu Timișoara, iar Florin Dochiță, fostul jucător de pe terenul mare de la Poli Timișoara, se pregătește și el cu alb-violeții.

Pe lângă cei doi, staff-ul mai așteaptă un timișorean și un brazilian. ”L-am transferat pe Sile Giurcanu, portarul titular al Reșiței. Nu aveam un al doilea portar care să facă antrenament zi de zi, avem portari amatori, iar noi la nivelul nostru nu ne permiteam asta. E un portar foarte bun, cu experiență. Mai avem două achiziții, un tânăr din Timișoara, care a jucat futsal în Spania, liga a II-a, și mai avem un brazilian pe care vrem să îl vedem. Mai e Dochiță, pe care sperăm să îl adaptăm, are kilograme în plus, dar sperăm să fie un pivot bun”, a declarat antrenorul Robert Lupu.

Sile Giurcanu vrea să fie campion cu Informatica. Dintre Autobergamo Deva și City’US Târgu-Mureș, îi consideră pe deveni mai periculoși. ”Este un pas mare în cariera mea. Sper să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus. Am venit cu gândul de a luat titlul la Timișoara. Mi-a părut rău că am plecat de la Reșița, dar performanța cere sacrificii. Am găsit aici prieteni pe care îi cunoșteam, Robert este prietenul meu. Am mai fost la Timișoara acum șapte ani la Poli, dar nu era ce cred că va fi acum. Din afară am văzut că se poate. Fiind jucătorul Timișoarei de azi, eu zic că e principala favorită la titlu. Deva este o echipă mai compactă și mai omogenă și cu jucători ca valori apropiate, la Târgu-Mureș este iar un grup vechi, închegat”, a declarat Sile Giurcanu.

Informatica se gândește deja la play-off

Vestea proastă este că Ivan Ivanovic și Thiago Marques Alcantara nu pot fi refăcuți prea repede. De asemenea, Rakic și Janjic sunt la naționala Serbiei, care va juca la European în februarie. ”Suntem bucuroși că nu mai avem accidentați, eu eram puțin accidentat, Matei cu ruptură, Dobre venise după mult timp de stat. Acum putem să ne antrenăm să ajungem la parametri egali toată lumea. Ivan și Thiago sperăm să îi refacem, pe unul din ei, pentru play-off. Dar șansele sunt foarte mici, cei doi au rupturi de ligamente. Mă bucur că clubul îi susține, deși sunt cheltuieli mari. Cred că alte echipe din România i-ar fi trimis acasă, cred că Timișoara este prima echipă ce susține jucătorii accidentați”, a precizat Robert Lupu.

Informatica va juca primul meci în 22 ianuarie, cu Concordia Chiajna, echipă ce vrea să aducă cinci brazilieni, iar apoi, în 25, cu KSE Târgu-Secuiesc. Gândurile fug însă deja spre play-off. ”Am pierdut un jucător. Trebuia să mai vină un jucător tânăr de la Concordia Chiajna, Pavel, dar s-a dus deja la Târgu-Mureș. Important e să ne întărim noi, suntem cinci-șase jucători care suntem de bază. Dacă nu ne întărim va fi foarte greu pentru play-off, apar accidentări. Trebuie să ai 12 jucători pe foaia de joc, plus doi portari”, a mai adăugat Lupu.

 

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ