Srgian Luchin a fost în teren la meciul Poli-Urziceni din 2009, despre care antrenorul de atunci Gabi Balint a declarat că ar fi fost blat. Fundașul avea atunci 22 de ani și spune că nu a fost așa atent la colegi, să vadă dacă într-adevăr au fost jucători alb-violeți care ar fi trântit meciul, cum a spus Balint. Despre arbitrul Bergonzi, Luchin spune că a observat de-a lungul vremii prestații îndoielnice ale centralului italian.

Amintirea unui campionat pierdut într-o repriză e și acum prezență în mingea lui Luchin. ”Nicidecum nu ne-a spus. Era foarte supărat după meci, cu toții eram foarte supărați. Conduceam la pauză cu 1-0, am avut meciul la îndemână, am pierdut cu 2-1. Sincer, țin minte că la 1-1 a fost un penalti acordat foarte, foarte ușor de un arbitru italian pe care l-am mai văzut în campionatul italian. E un arbitru care poate să arbitreze foarte bine și am urmărit câteva meciuri în care arbitra <<șmecherește>>. Nu știu ce a fost, dar nu ne-a picat bine. Am pierdut campionatul în 45 de minute. Eu unul eram foarte tânăr, eram concentrat la ceea ce se întâmpla pe teren. N-am simțit, eram preocupat mai mult de mine, de jocul meu. Dacă stau să mă uit în urmă, probabil ceva-ceva a fost. Dar nu pot să acuz eu foștii mei colegi. Arbitrajul cel puțin mi s-a părut, țin minte că am spus atunci după meci cu toții, că a fost suspect”, a declarat Luchin despre afirmațiile lui Gabi Balint de la începutul săptămânii.

În presă s-a speculat că oamenii importanți din fotbal au cedat campionatul deliberat Unirii Urziceni, deoarece mulți îl împrumutaseră pe patronul Dumitru Bucșaru și își puteau recupera banii din calificarea în grupele Champions League. Luchin spune că asta e mai puțin important, ci modul în care Poli a ratat atunci trofee. ”Nu știu dacă s-a tras. Au ieșit campioni, bravo lor. Acum nu mai există, asta este. Noi am fost fraieri. Doi-trei ani la rând am fost fraieri. Am avut șansa să luăm campionatul și tot timpul pe finalul campionatelor, dădeam cu bățul în baltă. Plus două cupe. Așa fost să fie soarta, viața, mergem înainte. Acum nu stau să fac analiza cine a fost de vină sau cine nu. După atâția ani, se trag concluzii, fiecare își dă cu părerea ce a fost, cum a fost. Au câștigat campionatul bravo lor. Noi, din păcate, nu am reușit. Că s-a vrut, că nu s-a vrut, aia a fost”, a spus comentat Luchin.

Alt meci incriminat pe final de sezon a fost cel din 2011, cu Oțelul Galați. Poli a pierdut atunci campionatul în meciul direct cu moldovenii, chiar la ultimul sezon când campioana a mers direct în grupele Champions League. ”Nu știu, nu vreau să comentez, pot să jur că nu știu nimic despre acest lucru. Dar dacă cei care vorbesc au alte informații, s-ar putea să fie”, a spus Luchin despre alt joc cu „cântec” din istoria Poli Timișoara sub Marian Iancu.

 

Anda DELIU

(foto: bihon.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ