DISTRIBUIȚI

Concertul Filarmonicii „Banatul” de vineri, 15 ianuarie, va fi dirijat de maestrul David Filip (Australia) şi va începe la ora 19:00.

Concertul  este structurat în două părți distincte:15 ianuarie 2016

  1. De la Bach la Piazzolla – dansuri simfonice; solist Doru Roman, invitat Mircea Ardeleanu. Doru Roman – la marimbă, vibrafon şi xilofon – va fi solistul primei părţi a serii de vineri, avându-l ca invitat pe Mircea Ardeleanu la țambal. Doru Roman doreşte să prezinte publicului şi doi compozitori români a căror muzică se aude mai rar pe scenele de concert: Petre Elinescu şi Constantin Dimitrescu.
  2. Simfonia nr 7 în La major, op. 92 de Ludwig van Beethoven. Simfonia a VII-a a fost supranumită de Wagner – apoteoza dansului – datorită melodicităţii sale extraordinare şi plăcerii pe care o oferă auditorului. Cu toate că Beethoven era conştient că surditatea de care suferea era un proces evident, ireversibil şi progresiv, şi-a depăşit starea depresivă reuşind să îmbine excelent elementele clasice cu noile virtuţi romantice ce apăruseră în artă. Mai precis, muzicologii consideră că această simfonie este ruptura definitivă cu orice elemente stilistice rămase de la Haydn şi Mozart şi că este punctul de întâlnire şi de plecare împreună cu cei care făceau pasul spre epoca romantică.

LĂSAȚI UN MESAJ