DISTRIBUIȚI
 1. Este adevărat că sunt cadre didactice (Crăciunescu Adam, Chisăliță Ion, Faur Florin etc.) pontate 8 ore pe zi la Universitate și care sunt pontate tot 8 ore pe zi și la alt loc de muncă din sistemul bugetar, chiar și în alte orașe ale țării, doar pentru că sunt persoane cu mare influență, inclusiv politică? Pentru ei, ziua de lucru, conform Codului Muncii, nu are 12 ore maxim?
 2. Este adevărat că o serie de cadre didactice au deschis procese Universității, mai ales pentru încălcări grave ale Codului Muncii de către d-voastră, domnule Rector, în calitate de ordonator de credite? Este adevărat că au fost obligați să intre la ore pentru materii de studiu la care nu au pregătirea profesională necesară? Este adevărat că s-au pierdut până acum o serie de procese în urma cărora Universitatea a plătit cheltuieli de judecată imense, salariile din urmă şi daune morale?
 3. Este adevărat că ați folosit doar aceleași și aceleași firme (ale unor personaje gen Malița, Cadar etc.) de ani și ani de zile, pentru o serie de domenii de activitate, care au prestat diverse servicii contra a sute și sute de mii de lei anual din banii publici ai Universității, la prețuri astronomice față de valoarea pieței, iar renovarea Aulei Magna a Universității a fost realizată de firme ale unor apropiați sau colegi mai tineri de-ai d-voastră, decorul acesteia fiind făcut de un foarte apropiat prieten al Prorectorului d-voastră de confidență, prof. dr. Teodor Trașcă?
 4. Este adevărat că aveți sume uriașe ca datorie în bănci, păgubind bugetul Universității cu peste un milion de euro până în prezent, fără cel mai mic dram de eficiență sau viziune, acest deficit crescând de la an la an?
 5. Este adevărat că printre principalele realizări ale mandatului d-voastră, după cum singur vă tot lăudați, sunt gardul de împrejmuire a campusului universitar, ecarisarea câinilor vagabonzi, bordurile și pavelele din fața Rectoratului, reparațiile curente de acoperișuri și creșterea numărului de persoane ce iau zilnic masa la cantina Universității?
 6. Este adevărat că ați angajat, total aiurea și fără sens, zeci și zeci de persoane ca personal auxiliar, cea ce nu face decât să tragă și mai mult bugetul Universității în hăul financiar în care ați băgat Universitatea aceasta de prestigiu în cei patru ani de domnie?
 7. Este adevărat că ați prelungit doar preferential și discreționar, după bunul d-voastră plac și interes, activitatea didactică, ca profesori titulari, a câtorva persoane, după vârsta legală de pensionare, suma ce putea fi astfel economisită la bugetul Universității depășind câteva miliarde de lei vechi anual?
 8. Este adevărat că peste 90% din personalul didactic este încadrat la salariul minim, nefăcând absolut nimic în cei 4 ani de mandat pentru a îmbunătăți acest aspect dezastruos al unei instituții de tradiție a învățământului românesc?
 9. Este adevărat că există oameni din anturajul d-voastră, prorectori, decani sau șefi de Senat, al căror salar de bază este încadrat la maxim, în frunte cu d-voastră personal, acesta urcând halucinant până în jurul sumei de 10.000 lei lunar, în condițiile în care există un deficit financiar în valoare de aproximativ 1.000.000 milion de euro iar perspective nu există absolut deloc?
 10. Este adevărat că există persoane din același anturaj foarte apropiat de d-voastră (prof. dr. Alin Dobrei – decan, prof. dr. Teodor Trașcă – prorector etc.) care v-au plătit sub diverse forme pentru a închide ochii fie la o serie de fapte de corupție, fie pentru a le promova sau a le da diverse funcții de conducere?
 11. Este adevărat că, alături de câteva personaje din conducerea Universității pe care o “patronați” aberant, ați cheltuit, în patru ani de mandat, sume exorbitante pe deplasări interne și externe care nu au adus nici un plus de valoare, decât o adâncire și mai mare în gaura neagră a bugetului Universității?
 12. Este adevărat că ați văzut întreaga Europă pe banii Universității, sub argumentul unor întâlniri și conferințe fictive sau fără sens, care ar fi trebuit oficial să deschidă perspectivele acestei instituții?
 13. Este adevărat ca cercetarea științifică nu are nici cea mai mică valoare pentru d-voastră, în condițiile în care fondurile absorbite pe acest sector s-au prăbușit constant în cei patru ani de mandat? Este totodată adevărat că unul din prorectorii d-voastră, numitul prof. dr. Teodor Trașcă, are afaceri comerciale majore cu instituția pe care o conduceți ca rector, semnându-i constant diverse contracte de colaborare, direct sau prin interpuși?
 14. Este adevărat că ați alocat sume exorbitante unor diverse evenimente, colaborări inutile sau persoane din prieteniile de pahar unor persoane din afara Universității?
 15. Este adevărat că toate economiile la bugetul Universității le-ați făcut doar pe domeniul didactic, urcând aberant normele didactice, peste cerințele Legii Educației Naționale, concomitent cu plata orelor suplimentare la nivel de ore fizice și nu convenționale, pretinzând grupe tot mai mari de studenți pentru a exista norme didactice la cadrele didactice?
 16. Este adevărat că ați desființat discreționar anumite specializări de licență și master de mare tradiție ale Universității (Piscicultură – Licență și Master), iar pe altele le-aţi tratat cu indiferență majoră (Protecția Plantelor, Inginerie Genetică etc.)?
 17. Este adevărat că niciuna, dar absolut niciuna dintre stațiunile, locațiile sau fermele aferente Universității (Stațiunea Didactică Timișoara, Ferma de la km 6, Stațiunea Tinerilor Naturaliști, Stațiunea Pomicolă Lugoj, Stațiunea de la Voiteni, Cioreni, Brebu etc.), care ar trebui să întregească financiar bugetul acesteia și așa secătuit de deficitarul management al d-voastră și al echipei din Rectorat, nu funcționează decât în regim de avarie, existând doar pentru a vă întregi bugetul personal și al familiei d-voastră?
 18. Este adevărat că Stațiunea Didactică Timișoara este vaca d-voastră personală de muls, în special prin conducerea instaurată de d-voastră personal acolo, în frunte cu ing. Alexander Degianski?
 19. Este adevărat că Stațiunea Didactică Timișoara este praf din punct de vedere tehnologic, dar se achiziționează mașini de teren, semințe, material săditor, pesticide dar și utilaje secondhan d și neperformante, toate la prețuri halucinant de mari și de la societăți ale unor apropiați din conducerea Universității, iar o parte însemnată din ele iau calea Recașului d-voastră, fiind folosite exclusiv în interes propriu?
 20. Este adevărat că deşi Stațiunea Didactică beneficiază de o subvenție anuală de peste jumătate de milion de euro pentru exploatarea sa agricolă, și ar trebui să ajute bugetul Universității, acest lucru nu este simţit de nici un angajat, cu excepția d-voastră personal și a unui grup mic de persoane din anturajul d-voastră?
 21. Este adevărat că ați folosit în interes personal la muncile agricole, muncitorii Stațiunii Didactice Timișoara dar și alte persoane din cadrul Universității?
 22. Este adevărat că terenurile universității sunt supuse unui lung șir de procese de retrocedare,în care atât d-voastră cât și câteva persoane apropiate d-voastră, din conducere, decan sau prorector sau șef al senatului, au un interes financiar colosal, datorită valorii lor uriașe pe piața imobiliară, așteptând momentul oportun pentru a fi înstrăinate din patrimoniul acesteia și beneficiind de posibile comisioane uriașe pentru acele tranzacții?
 23. Este adevărat că, pe vremea când erați director la Direcția Agricolă Timiș, ați aruncat și această insituție într-un hău financiar incredibil, având un număr de peste 80 de sesizări, din care 21 plângeri penale, pentru o păgubire a instituției de aproximativ un milion de euro, prin blocarea intenționată a neapelării unei sentințe judecătorești nefavorabile Direcției, juristul instituției însuși fiind demis pe loc pentru acest fapt și întocmindu-i-se și lui dosar penal?
 24. Este adevărat că în întreagă d-voastră viață ați lucrat, atât d-voastră cât și soția d-voastră, doar în sistemul bugetar, acumulând o avere colosală? Este totodată adevărat că în timp ce angajații Universității se zbat cu salarii de mizerie, copiii d-voastră cheltuiesc sume exorbitante pe diverse mofturi sau concedii exotice?
 25. Este adevărat că ați fost cadru didactic sau decanul Facultății de Agricultură în timp ce doi copii ai d-voastră au fost studenți la aceeași facultate, dându-le note maxime direct dar și prin alți colegi pe care d-voastră i-ați rugat în acest sens? Este totodată adevărat că ulterior v-ați angajat unul dintre copii la o altă instituție bugetară, Consiliul Județean, pe vremea când unul dintre subalternii d-voastră de la Universitate, d-nul Crăciunescu Adam, era vicepreședintele acestui Consiliu?

Din toate aceste întrebări pertinente apare inevitabil o simplă întrebare:
Este adevărat că nu vă simțiți vinovat de absolut nimic din ce ați făcut în activitatea d-voastră de manager pe unde ați fost, dar în special în acești patru ani de mandat ca rector al acestei Universități și pozați în prezent într-o umilă victimă, nerealizând că țineți Universitatea aceasta într-un haos de nedescris, cum nu a fost vreodată în întreaga sa existență?

LĂSAȚI UN MESAJ