DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei  Mondiale a Apei, Aquatim deschide astăzi porţile celei mai mari staţii de tratare a apei din Timişoara, Staţia de tratare a apei Bega, între orele 9-14 şi îi invită pe timişoreni să descopere procesul de potabilizare a apei de la robinet.

Staţia de tratare Bega asigură două treimi din necesarul de apă al oraşului şi funcţionează cu tehnologii şi echipamente moderne. Peste 80% din procese sunt controlate automat, pe calculator. Apa furnizată de staţie oraşului este controlată continuu. În fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, înainte de distribuţia în reţea.

Vizitatorii vor fi conduşi în turul staţiei de Aquaghizi, specialişti în tratarea apei, iar cei mici vor fi întâmpinaţi de celebrele mascote Robi şi Clara.

Evenimentul, intrat deja în tradiţia Aquatim, este cunoscut de către timişoreni, mai ales de unităţile de învăţământ din oraş, dar şi din localităţile din împrejurimi, care participă, anual, în număr foarte mare. Anul acesta, peste 450 de elevi şi studenţi de la 8 unităţi de învăţământ primar şi superior din Timişoara, Chişoda şi Șandra şi-au exprimat deja dorinţa să celebreze Ziua Mondială a Apei alături de Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ