DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au depistat mai multe persoane în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. După numărul celor depistaţi beţi la volan în ultima vreme, am putea deduce că obiceiul acesta a devenit sport naţional. Dar unul tare periculos…

Primul picat la proba etilotestului a fost un bărbat de 36 de ani, din Timişoara. În jurul orei 06.45, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada 16 Decembrie 1989. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,91 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
În jurul orei 17.05, poliţiştii oraşului Făget au avut şi ei de-a face cu o… doamnă, bine băută şi pusă pe deranj. Au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, pe raza localităţii Răchita Mănăştiur.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că o femeie de 45 de ani, din comuna Bethausen, a condus un autoturism D.J. 609 B. La un moment dat, şoferiţa a pierdut controlul autovehiculului, ieşind în afara părţii carosabile. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,88 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
În noaptea de 18 spre 19 martie, în jurul orei 02.00, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara au depistat un alt tânăr de 24 de ani, din localitatea Giroc, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Dâmboviţa, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul avea o alcoolemie de 0,93 mg/ l alcool pur în aerul expirat.
În toate trei cazurile, conducătorii auto au fost transportaţi la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

LĂSAȚI UN MESAJ