DISTRIBUIȚI

Atleții timișoreni au luat două medalii la Campionatul Național Universitar de Atletism în sală desfășurat la Bacău la sfârșitul săptămânii. Cosmin Dumitrache a fost din nou cel mai bun la 60 de metri garduri, iar Andrei Bărbuț a devenit vicecampion la 3.000 de metri.

Cosmin Dumitrache s-a transferat la București, iar la Universitare a alergat pentru Universitatea Ovidius din Constanța. Timișoreanul născut în 1994 a bifat timpul de 8,18 secunde, suficient pentru a-i depăși pe Răzvan Tomozei de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași și Răzvan Roman, de la UNEFS București, ceilalți ocupanți ai podiumului.

Andrei Bărbuț, alt atlet timișorean născut în 1994, a luat argintul la 3.000 de metri. Sportivul care a concurat pentru Universitatea de Vest Timișoara a bifat timpul de 8:49.89, cu 40 de sutimi mai mult decât învingătorul Ionuț Drăgușin de la Universitatea Craiova. Pe locul trei s-a clasat Ionuț Dumitru de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Bărbuț a luat locul 5 și la 1.500 de metri, iar lugojeanul Mădălin Bulgărașu, născut în 1996, a luat locul 9 la 3.000 de metri. Ultimul a concurat pentru Universitatea Politehnica din Timișoara.

La sfârșitul săptămânii va avea loc la București etapa a doua a Campionatului Național de Atletism în sală, la București, unde vor intra în noul sezon și Adelina Pastor, Ioana Gheorghe sau Adrian Drăgan de la CSM Timișoara.

 

Anda DELIU

(foto: Cristian Barbu)

LĂSAȚI UN MESAJ