DISTRIBUIȚI

Liberalul Nicolae Robu: „Trebuie schimbată această clasă politică și modul mizerabil de a face politică”.

După ce viceprimarul Traian Stoia a dat un vot pozitiv privind bugetul Timişoarei pe 2016, unul „echilibrat” în viziunea primarului Nicolae Robu, Biroul Permanent Municipal al PSD Timişoara a votat, astăzi, în unanimitate, excluderea sa. Decizia finală aparţine însă Biroului Judeţean al partidului, iar Traian Stoia şi-ar putea pierde funcţiile actuale. Votul său a fost și cel care a dus la trecerea bugetului. Președintele PSD Timișoara Sebastian Răducanu și Alfred Simonis, lider al consilierilor locali PSD, şi-au dat demisiile.

Funcţia lui Sebastian Răducanu a fost preluată, interimar, de Florin Bîrsăşeanu, iar cea a lui Alfred Simonis, de Dan Idolu.

„Consilierul Traian Stoia, cu calitatea de viceprimar,  a votat împotriva hotărârii pe care a luat-o biroul municipal și consilierii noștri, astfel încât s-a situat în afara hotărârii partidului, încălcând grav disciplina de partid. Drept urmare, președintele ales al organizației municipale, domnul Sebastian Răducanu, a considerat că e de datoria dânsului să facă o mișcare politică, și-a dat o demisie de onoare, urmată de demisia din funcția de lider de grup a domnului Simonis. (…) Membrii Consiliului Local și-au spus punctul de vedere și au propus excluderea domnului consilier Traian Stoia din calitatea de membru de partid”, a declarat Florin Bîrsășteanu.

Bugetul Timişoarei este de 278 de milioane de euro, unul mai mic în comparaţie cu 2014 sau 2015, când suma era de 307 milioane de euro, respectiv circa 294 de milioane de euro. Abia s-au strâns cele 14 voturi necesare, cu sprijin din partea independenţilor Flavius Boncea şi Elena Wolf, precum și din partea viceprimarului PSD Traian Stoia. Cei mai mulţi bani vor merge spre sistemul medical, circa 350 de milioane de euro.

Sebastian Răducanu și Alfred Simonis nu au demisionat din funcțiile pe care le aveau, ci au fost demiși. Asta susţine edilul Nicolae Robu, care a declarat că „domnul Traian Stoia nu a mai suportat derapajele aparenţilor şefi ai săi pe linie de partid – mai ales că poate face zi de zi comparaţie între modul cum lucrează cu ei şi modul cum lucrează cu mine! –  şi… a decis să-i demită. Reamintesc că liderii PSD Timiș și PSD Timișoara, în iresponsabilitatea lor, au decis să mă împiedice să continuu dezvoltarea Timișoarei. (…) să boicoteze bugetul pe 2016. (…) Domnul  viceprimar Traian Stoia, spre cinstea sa, nu a acceptat să facă un rău atât de mare Timişoarei, nerespectând ordinul de partid şi votând responsabil pentru Timişoara şi implicit alături de mine”, transmitea primarul pe reţeaua de socializare Facebook.

În cealaltă tabără, Sebastian Răducanu transmitea, înainte de a-şi da demisia, că „noi nu ne-am opus proiectelor importante, ci ne-am opus unui buget construit în cel mai prost mod. Un buget cu conotaţii electorale, unul cu ajutorul căruia se aruncă sume imense de bani pentru studii de fezabilitate pentru proiecte care nu vor avea niciodată finalitate. (…) Sunt surprins că dumnealui vorbeşte de Radu Mazăre, un model pe care l-a urmat cu succes, ba chiar l-a depăşit”.

Viceprimarul Traian Stoia a avut nenumărate conflicte cu primarul Nicolae Robu, fiind catalogat de edil drept „incapabil intelectual” pentru acest post. La finalul săptămânii însă, edilul-şef al urbei de pe Bega l-a lăudat pe Traian Stoia pentru votarea bugetului.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ