DISTRIBUIȚI

Investiţii la Spitalul „Victor Babeş”

Nicolae Robu va candida, din partea PNL, la un nou mandat pentru Primăria Timişoara, în ultima conferinţă de presă susţinând că, în timpul administraţiei pe care o conduce, nu s-a pierdut nicio clădire „către niciun clan, de nicio etnie”.  Edilul a transmis că a fost finalizată licitaţia pentru construirea şi modernizarea ansamblului construit la Spitalul „Victor Babeş”. Cea mai mare sumă din bugetul alocat Timişoarei pe 2016 vor merge la sănătate, adică aproximativ 350 de milioane de lei, comparativ, de exemplu, cu suma alocată pentru educaţie, respectiv puţin peste 236 de milioane de lei.

„Am dovedit în aceşti ani că domeniul sănătăţii este una dintre priorităţile administraţiei pe care o conduc. Am alocat foarte mulţi bani pentru modernizarea dotării spitalelor, pentru reabilitări şi extinderi de spaţii, chiar am oferit clădiri întregi spitalelor aflate în jurisdicţia municipalităţii. Trei dintre clădirile spitaliceşti, care erau pierdute prin retrocedări, au fost recuperate de către municipalitate în instanţă şi ele sunt ale noastre. Nu mai plătim chirie, iată că am reuşit să dejucăm din ceea ce au pus la cale şi au şi reuşit acele grupuri infracţionale, «clanuri» cum le spunem, uneori. Cu administraţia Robu, în Timişoara nu s-a pierdut nici o clădire către niciun clan, de nicio etnie. Am recuperat o clădire ce aparţine Spitalului de Copii şi două care aparţin Spitalului Municipal, mai exact Clinicile Balneofizioterapie. Ne mândrim cu asta”, a declarat primarul Timişoarei.

Licitaţia a avut şase ofertanţi, contractul fiind adjudecat la valoarea de circa 162.000 de lei. Termenul de elaborare a documentaţiei este de 180 de zile. Prima etapă a proiectului cuprinde extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”. Următoarea etapă presupune extinderea ansamblului construit cu un corp nou, cu secţii medicale integrate. Ultima etapă cuprinde reabilitarea spaţiilor interioare şi a faţadelor ansamblului construit.

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ