Radu Birlică, manager de marketing la ACS Poli și administrator special la Rapid, a intrat într-un conflict deschis cu conducerea grupării feroviare. Prosport scrie că Valerii Moraru, patronul giuleștean, vrea să scape de Birlică după ce s-a aflat de datoria de 100.000 de euro pe care Dinu Gheorghe o are față de alb-vișinii.

De la început de sezon, Radu Birlică e manager de marketing la ACS Poli, dar nu este angajatul clubului. Birlică oferă un serviciu externalizat clubului, pentru ca primește comision de 20% la fiecare contract de publicitate. Ulterior, el a devenit și administrator special la Rapid. Spiritele s-au încins după ce Prosport a dezvăluit că Dinu Gheorghe are o datorie de 100.000 de euro față de clubul bucureștean. Birlică a recunoscut că suma există în contabilitate, și asta l-a înfuriat pe Moraru, pe lângă faptul că Birlică vrea să plătească impozitele datorate de alb-vișinii către stat.

Rapidul datorează nici mai mult, nici mai puțin de 600.000 de lei statului român. ”Domnul Valerii Moraru vrea să mă revoce pentru că am recunoscut creanţa pe care o are domnul Dinu Gheorghe faţă de Rapid. Sunt 100.000 de euro care figurează în contabilitate şi n-am putut să mint. Acţionarul majoritar a exercitat presiuni asupra mea, dar m-am opus. Nu pot încălca legea. E caz penal!”, a declarat Birlică pentru Prosport.

De altfel, Birlică i-a și solicitat administratorului judiciar Aurel Brihac să îl demită pe Dinu Gheorghe, revenit recent la conducerea Rapidului, dar cererea i-a fost respinsă. ”Având în vedere toate dezvăluirile făcute de publicaţia dumneavoastră în ultimele zile, în calitate de administrator special al clubului Rapid aştept demisia de onoare a domnului Dinu Gheorghe, deoarece dânsul a prejudiciat grav imaginea grupării”, a mai spus Birlică pentru aceeași publicație.

Practic, scandalul public e doar vârful icebergului problemelor de la Rapid. Jucătorii sunt neplătiți de două luni și jumătate, iar angajații, din ianuarie. La baza ProRapid unde stă echipa, utilitățile au fost tăiate de la început de an, dar lucrurile funcționează datorită unui generator cu petrol. Rapidul vrea să revină în prima ligă, dar, conform informațiilor noastre, antrenorul Dan Alexa nu a văzut niciun leu de când i-a preluat pe bucureșteni.

Anda DELIU

(foto: sptfm.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ