DISTRIBUIȚI

Jucării, haine, obiecte și multă bucurie – toate acestea vor fi oferite în cadrul unui eveniment care va avea loc la Timișoara și pentru care banul nu are nicio valoare. ”Piața lucrurilor libere” este o acțiune organizată de voluntari și se află la cea de-a VII-a ediție. Anul acesta va avea loc în 28 martie, în Parcul Botanic din Timișoara.

Timișorenii sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la ”Piața lucrurilor libere”. Oamenii trebuie să aducă haine, jucări sau obiecte de care nu mai au nevoie. Condiția este ca lucrurile să fie curate și în stare bună. La ”Piața lucrurilor libere” nimic nu se vinde și nu se face schimb, totul e oferit gratis și cu mult drag.

„O piață a lucrurilor libere e un loc în care noi contribuim cu lucruri încă folositoare și în stare bună, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent și bucurie, lucruri pentru care noi, ca și comunitate, ne putem întâlni pentru a le împărtăși. Piața lucrurilor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți. Fără bani. Fără troc. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi”, spun organizatorii.

Toți participanții sunt responsabili pentru obiectele pe care le aduc, pentru standul pe care și-l realizează, dar și pentru ce lasă în urmă. Cei care rămân cu obiecte pot face donații sau le pot păstra pentru ediția următoare. Un lucru important este acela că în cadrul acestei ediții nu se vor oferi doar obiecte, ci și servicii.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ