DISTRIBUIȚI

Elevii din județul Timiș sunt invitați să se înscrie într-un concurs de educație ecologică și colectare selectivă, iar la final pot câștiga premii substanțiale. Este vorba despre concursul național “Școala Zero Waste” destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România.

Ideea “Scoala Zero Waste” s-a născut în 2013, iar în doi ani de zile la competiție au participat 133 de școli din 33 de județe și aproape 15.000 de elevi. „În România sunt puține școli care au programe extinse sau permanente de educație ecologică. Dacă dorim să ne îndreptăm către o lume curată și sănătoasă, o lume cu zero deșeuri, componenta educațională este o soluție evidentă. Pentru a face procesul de învățare mai atractiv am introdus competiția”, transmit membrii EcoStuff România, organizatorii concursului.

Școlile din județul nostru mai au timp să se înscrie până în 28 martie. Marele premiu constă într-o tablă interactivă, iar cei mai buni elevi vor putea câștiga un laptop, o tabletă, o bicicletă sau un aparat foto. De asemenea, profesorii coordonatori ai primelor trei școli câștigătoare vor primi câte o tabletă.

Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este considerată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a cât mai multor deșeuri reciclabile precum hârtie, carton, aluminiu și plastic. Perioada de desfășurare a competiției este 20 aprilie – 29 mai 2015. Mai multe informații despre concurs găsiți pe pagina EcoStuff România (www.ecostuff.ro).

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ