DISTRIBUIȚI

România s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale de Minifotbal din SUA. Naționala cu patru jucători și selecționer timișorean a trecut de faza grupelor după victoria cu 7-2 cu Germania.

Astfel, tricolorii au mers mai departe la competiția de pe tărâmuri americane după ce au câștigat în grupe cu India și Germania și au pierdut în fața Mexicului. Dacă în meciul cu mexicanii, timișoreanul Nicolae Constândana a fost singurul marcator, de data aceasta Adrian Călugăreanu a avut un aport ofensiv decisiv, iar portarul Cristi Popa a salvat și el mingi importante. Din națională mai face parte un timișorean, Miroslav Nicolin, care a primit o eliminare de două minute în jocul cu nemții. Elevii fostului arbitru timișorean de fotbal, Tiberiu Lajos, așteaptă acum meciurile din sferturile de finală, care vor avea loc joi noaptea.

România are în palmares cele cinci trofee de la Campionatele Europene de Minifotbal organizate până în prezent, cu joc de tip ”european”, fără mantinelă. La Mondialul din SUA se joacă după alte reguli, cu mantinelă, pe terenuri de hochei.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/MinifotbalRomania)

LĂSAȚI UN MESAJ