DISTRIBUIȚI

”Urșii” de la Timba au rămas cu un jucător străin mai puțin după ce Danilo Mijatovic a plecat de la echipa bănățeană la MZT Skopje. După această despărțire, clubul timișorean rămâne cu doar cinci jucători străini înainte de ultimul meci al sezonului regulat, cu SCM U Craiova.

Mijatovic era ultimul jucător străin rămas la Timba dintre transferurile făcute în vară, înainte de startul sezonului 2014-2015. Între timp, din cauza mai multor neajunsuri, în special financiare, de la Timba au plecat Petrovic, Slijvancanin, Brkic, Dandridge, Glazyrin, iar acum Mijatovic. Singurul străin rămas e croatul Nakic, care este la Timba din sezonul anterior. Despărțirea de Danilo Mijatovic contează prea puțin însă, deoarece Timba nu mai poate urca mai sus de locul 12, indiferent de rezultatul jocului de la Craiova. Echipa este matematic retrogradată din Liga Națională de Baschet masculin și singura șansa la al patrulea sezon de prim eșalon pentru ”urși” ar fi creșterea numărului de echipe din prima ligă.

Danilo Mijatovic era cel mai bun străin dintre cei cu care Timba evoluează în prezent. Sârbul de 31 de ani a mai jucat de-a lungul carierei sale la Vojvodina, Spartak Subotica și Radnicki 1950, în Serbia, iar înainte de a veni la Timba a jucat în Polonia, la Anwil Wloclawek. Mijatovic a avut cel mai bun meci al său cu Timba într-o partidă cu U Cluj, când a terminat cu indicele de 44 la eficiență, ceea ce se întâmplă rar în campionatul intern. Sârbul a plecat de la Timișoara la MZT Skopje, liderul din Macedonia și locul 13 în Liga Adriatică.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/bctimba)

LĂSAȚI UN MESAJ