DISTRIBUIȚI

RCM Timișoara Saracens a primit o decizie favorabilă și una nefavorabilă din partea Biroului Federal din cadrul federației. Forul decizional s-a reunit vineri și a luat în discuție mai multe probleme importante înainte de reluarea campionatului, între care și reducerea pedepsei antrenorului Grainger Heikell și recuzarea din partea Timișoarei a arbitrului Radu Petrescu.

Astfel, Biroul Federal a decis că antrenorul principal al Timișoarei, Grainger Heikell, rămâne suspendat. Neozeelandezul a primit o pedeapsă aspră, de opt luni de suspendare, urmare a declarațiilor date după semifinala cu Farul Constanța, din data de 6 septembrie 2014. Atunci, după ce șase jucători au avut vizele medicale lipsă din carnetele de joc, Heikell a vorbit despre corupția din rugbyul românesc, aspect ce a deranjat federația. Situația s-a amplificat după ce Heikell a trimis o scrisoare la IRB, nemulțumit că nu s-a elucidat cazul carnetelor rupte (rămas, de altfel, în aer și acum, la peste jumătate de an de la evenimente), iar FRR l-a amenințat că îl va da în judecat pentru calomnie. De proces nu s-a mai pomenit, dar și cererea de reducere a suspendării tehnicianului a primit un refuz. ”Membrii Biroului Federal au respins solicitarea antrenorului Asociației Timișoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara de ridicare a suspendării dictate de Comisia de Disciplină a FRR”, se arată pe site-ul FRR.

Cealaltă solicitare a clubului bănățean a primit însă un răspuns favorabil. După mai multe meciuri unde arbitrajul a ridicat probleme pentru echipa timișoreană, RCM Timișoara Saracens a cerut recuzarea arbitrului Radu Petrescu. Biroul Federal a fost de acord cu solicitarea bănățenilor. ”Biroul Federal aprobă recuzarea arbitrului Radu Petrescu, în sezonul competițional 2015, ca urmare a solicitării și argumentelor aduse de către Clubul Asociația Timișoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara”, se arată pe același site.

Programul Superligii a fost dat peste cap cu doar câteva zile înainte de start după retragerea celor de la Farul Constanța. Totuși, prima etapă pentru RCM Timișoara rămâne cu meciul de pe teren propriu, cu Steaua. Astfel, duminică, de la ora 11:00, galben-albaștrii înfruntă roș-albaștrii pe ”Dan Păltinișanu”.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ