DISTRIBUIȚI

Turneul de volei pe plajă CEV Satellite a fost pus la punct în toate detaliile de către organizatori. Nu mai puțin de 50 de echipe se vor bate pentru opt dintre cele 16 de pe tabloul principal.

Primele șase echipe clasate în ierarhia mondială vor fi calificate pe tabloul principal, la fel ca și perechile din România, Adriana Melniciuc-Diana Tătaru și Florina Murariu-Sorina Miclăuș. Echipele din țările cu mai multe echipe înscrise vor juca miercuri, 6 iulie, în country quota. Apoi, tot miercuri, se trece la calificările propriu-zise, unde va accede și perechea  Ioana Ordean-Angelica Podină. Meciurile de pe tabloul principal vor avea loc joi și vineri. Echipa ce pierde două meciuri este eliminată. Semifinalele și finala se joacă sâmbătă, 9 iulie.

Dan Jitaru, cel care se ocupă de loturile naționale de volei pe plajă, spune că cele mai tari echipe provin din Germania, Austria, Rusia, Italia sau Serbia. ”Competiția va fi una puternică, pentru că vor participa echipe valoroase. Spectatorii vor avea ocazia să le vadă pe unele dintre sportivele care au fost prezente și anul trecut, spre exemplu, Teresa Mersmann, Isabel Schneider, Cinja Tillmann și Katarina Schilerwein. Nu va lipsi Olga Motrich, sportiva din Rusia care anul acesta va face pereche cu Yulia Abalakina, o coechipieră nouă. Vor fi prezente formații din Italia, care joacă un volei de calitate, dar și echipe din Serbia”, a declarat Dan Jitaru.

Turneul CEV Satellite ajunge anul acesta la a doua ediție în Parcul Rozelor. Premiile vor fi în valoare de 7500 de euro. Din organizare fac parte și cluburile UVT Agroland Timișoara și CSM Timișoara.

 

Anda DELIU

(foto: facebook.com/Beach-Volleyball-Timisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ