DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai mari mişcări voluntare din toate timpurile, „Ora Pământului”, aduce şi la Timişoara acţiuni inedite. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 martie.

Timp de o oră, timişorenii sunt invitaţi la o plimbare cu bicicleta pe străzile oraşului, dar şi la o acţiune de ecologizare. Membrii Asociaţiei „EcoStuff” România, care au realizat podul din PET-uri peste Bega  îi încurajează pe timişoreni să adune, timp de 60 de minute, gunoiul de pe şanţul şi marginea Drumului Naţional 69, în cadrul primei acţiuni din seria „Curăţenie de 1 oră”.

!Întâlnirea este sâmbătă dimineaţa la ora 10.00 în parcare la Decathlon. Vom merge înspre Arad cam 2-3 kilometri, curăţând în special marginea drumului şi şanţul. Avem nevoie de 30 de voluntari. Apă, fructe şi saci avem noi. Tu să-ţi aduci voia bună, aparatul de fotografiat şi, eventual, o pereche de mănuşi. Hai să-i dăm Pământului o oră din timpul nostru liber!”, transmit membrii Eco Stuff.

Acţiunea va avea loc de la ora 10.30 la 11.30. Potrivit reprezentanţilor „EcoStuff”, dacă toţi cei şapte miliarde de oameni ar aduna timp de o oră gunoiul ajuns dintr-un motiv sau altul în natură, în râuri, lacuri, oceane, pe câmp sau în păduri, s-ar aduna 100 de milioane de tone de gunoi. Aceasta în condiţiile în care întreaga cantitate de deşeuri care ajunge anual în natură este de aproximativ 500 de milioane de tone.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ