DISTRIBUIȚI

Festivalul Cultural ”Zilele Basarabiei” a fost anunțat în această după-masă printr-un falshmob pus la cale de Organizația Studenților Basarabeni (OSB). Peste 20 de tineri s-au întâlnit pe pietonala Mărășești din Timișoara și au prezentat cultura moldovenească.

Îmbrăcați în straie populare, basarabenii au dansat Hora Unirii pe mai multe piese cunoscute atât în Republica Moldova cât și în România. Timișorenii aflați în zonă au putut să guste vinul și colacul moldovenesc, asta pentru că tinerii i-au întâmpinat pe oameni așa cum se face la ei în acasă. „I-am întâmpinat pe oameni cu vin și colac, la fel ca la noi în țară. Am vrut ca acest pre-eveniment să anunțe festivalul Zilele Basarbiei”, ne-a spus Ana Dediu, organizatoarea evenimentului.

Basarabenii au fost fotografiați și filmați de curioșii care au trecut prin zonă. Festivalul va avea loc în perioada 27 – 29 martie. (Nicoleta POPA)

Programul festivalului:
Vineri, 27 martie
Ora 11.00 – Lansarea Târgului de produse din Republica Moldova în incinta Iulius Mall.
Ora 16.00 – Depunere de flori la Monumentul Regelui Ferdinand din Piața Victoriei. Ora 18.00 – Deschidere oficială.
Ora 19.00 – Discuție pe tema : Inițiativa tinerilor Basarabeni

Sâmbătă, 28 martie
Ora 13.00 – Lansare de carte la Casa de Cultură a Studenților. Ion Buzu – ”3 ml de konfidor ”, Victor Țvetov – ”În lipsa unor lucruri importante”, Alexandru Vakulovschi – ”Afganii”, Moni Stănilă – ”Colonia Fabricii”
Ora 21.00 – Concert Alternosfera la Halele Fructus.

Duminică, 29 martie
Ora 18.00 – Spectacol ”Dragă doamnă profesoară“, la FITT în sala de spectacole.
Ora 21.00 – Seară socială la Restaurantul Politehnica (Baza 2).

Flashmob ”Zilele Basarabiei” – Galerie Foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ