DISTRIBUIȚI

Stilul baroc dă identitate Timişoarei şi este adus în atenţia iubitorilor de artă printr-un proiect pilot pentru muzeele din România, fiind prezentat din trei perspective: trecut, prezent şi viitor. Gheorghe Fikl şi Josepha Blanchet îi vor uimi pe timişoreni prin capodoperele ce vor fi prezentate mâine, de la ora 19:00, la Muzeul de Artă. Expoziţia „Baroque urban II – De la baroc la neo-baroc” rămâne deschisă până pe 23 septembrie. Lucrările lui Fikl se găsesc și în colecțiile private ale unora dintre cele mai importante case regale din Europa, chiar și în cea a Prințului Charles de Wales, care deține două capodopere.

Gheorghe FIKLPrimul segment al expoziţiei aduce moştenirea barocă a Timişoarei, cu obiecte de colecţie ale Muzeului şi din colecţia personală a familiei Herczeg. Figura centrală a celei de-a doua părţi este timişoreanul Gheorghe Fikl, reprezentant al stilului neo-baroc. Artista franceză Josepha Blanchet vine cu o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un „dark room experimentarium”, prin instalaţie digitală.

instalatie Josepha BlanchetProiectul îşi propune să familiarizeze timişorenii cu un nou concept de sinteză creatoare a artelor. Evenimentul organizat şi de Fundaţia Herczeg, susţine candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, ce va fi deţinut de un oraş din România, unul din Grecia (Eleusis, Kalamata, Rodos) şi altul dintr-o ţară candidată la UE (Novi Sad – Serbia, Herceg Novi – Muntenegru). Cluj-Napoca, Baia Mare şi Bucureşti au ajuns în finală, alături de Timişoara. Pe 16 sau 17 septembrie va fi anunţatat oraşul câştigător din România.

A. STOICA

 

1 COMENTARIU

  1. […]    Stilul baroc dă identitate Timişoarei şi este adus în atenţia iubitorilor de artă printr-un proiect pilot pentru muzeele din România, fiind prezentat din trei perspective: trecut, prezent şi viitor. Gheorghe Fikl şi Josepha Blanchet îi vor uimi pe timişoreni prin capodoperele ce vor fi prezentate mâine, de la ora 19:00, la Muzeul de Artă. Expoziţia „Baroque urban II – De la baroc la neo-baroc” rămâne deschisă până pe 23 septembrie. Lucrările lui Fikl se găsesc și în colecțiile private ale unora dintre cele mai importante case regale din Europa, chiar și în cea a Prințului Charles de Wales, care deține două capodopere. CITEŞTE MAI DEPARTE […]

LĂSAȚI UN MESAJ