DISTRIBUIȚI

Este evident, oricine dorește să ajungă medic veterinar urmează o facultate de profil. Însă contează foarte mult și unde urmează aceste cursuri. La Facultatea de Medicină Veterinară a USAMVB Timișoara cursurile se pot urma în limba română și engleză.

Medicină veterinară – secția română, 6 ani;

Medicină veterinară – secția engleză, primii 3 ani în limba engleză, ultimii 3 ani în limba română.

522032_107192122813238_1549433318_nAbsolvenţii Facultăţii de Medicină Veterinară dobândesc abilităţile necesare: efectuării examenelor clinice şi paraclinice la animale; stabilirii diagnosticului şi tratamentului; luării deciziilor cu privire la calitatea şi salubritatea produselor de origine animală; asigurării sănătăţii animalelor şi implicit a oamenilor. După absolvirea învăţământului universitar, medicii veterinari pot fi încadraţi în: cabinete şi clinici veterinare; farmacii şi depozite farmaceutice; controlul alimentelor (în industria alimentară, abatoare şi pieţe); poliţie veterinară; direcţiile veterinare judeţene; laboratoare veterinare; puncte de control vamal; ferme de animale; grădini zoologice; învăţământ şi cercetare etc.

Facultatea de Medicină Veterinară dispune în prezent de trei amfiteatre cu 345 de locuri recent modernizate și prevăzute cu rețea wireless de internet, cu videoproiectoare și smart board; 46 de laboratoare, din care două sunt autorizate; clinici veterinare (Medicală, Chirurgie, Reproducţie, Parazitologie, Infecţioase); spital veterinar cu posibilități de internare pentru cabaline, rumegătoare și animale de companie; farmacie veterinară; autolaborator de parazitologie; două microbuze; 103 computere legate în reţea, conectate la Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ