DISTRIBUIȚI

Toți profesorii, părinții, rudele, când îți recomandă o facultate îți descriu specializările în care te poți licenția, îți prezintă avantajele și dezavantajele urmării unei facultăți, îți prezintă avantajele studierii respectivei facultăți într-un oraș anume. Noi facem mai mult de atât. Noi îți spunem ce cursuri ai disponibile, te asigurăm că piața muncii este pregătită pentru a insera toți absolvenții, te asigurăm, de asemenea, că Timișoara este unul dintre cele mai ofertante orașe din țară. În plus, te asigurăm că viața de student va fi una ușoară.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara  studiază un număr de 4820 tineri din ţară la cele 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii. Universitatea oferă studenţilor săi un număr de 1516 locuri, în 4 cămine studenţeşti și un cămin pentru familiști. Repartizarea se face pe baza cererii studenţilor. Toți studenții universității pot lua masa la cantina din campus, care are o capacitate considerabilă, modern dotată.

Nu este singurul lucru de care pot profita studenții universității. Campusul universitar deține o sală de sport, o sală de gimnastică, un teren sintetic, terenuri de tenis, teren de baschet. În timpul liber, doar dacă vrei te plictisești. Cine nu vrea să iasă în oraș își poate găsi ușor ceva distractiv de făcut în campus.

Cursurile sunt facile pentru că se bazează în mare parte pe ore de practică și laboratoare. Atunci când ai cu ce și unde să studiezi, totul este mai ușor. Laboratoarele universității sunt dotate cu absolut tot ce îți poți dori. De exemplu, studenții de la Medicină Veterinară pot face practică la clinica pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor animalelor, care funcționează chiar în campus.

Staţiunea Didactică și Experimentală este o unitate autofinanţată, specializată în producerea de sămânţă din verigile superioare şi de material biologic animal. În prezent, are o suprafaţă de 2507 ha teren agricol, din care: 2333 ha teren arabil, 78 ha păşuni, 64 ha fâneţe, 24 ha vii, 8 ha livezi.

În Staţiunea Didactică se lucrează pe ferme şi sectoare de deservire, după cum urmează: ferme vegetale, ferme zootehnice, ferme horticole, sector service, sector industrial, sectoare de deservire: mecanic, A.D.T., construcţii, economic.

Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii, din localitatea Voiteg, este un centru modern, conform cu standardele europene, unde  se dobândesc cunoștinţe și deprinderi practice ale agricultorilor.

USAMVB Timișoara – galerie foto

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ