DISTRIBUIȚI

Liga I este în continuare incompletă după ce soarta Rapidului nu s-a decis nici luni. Comisia de Disciplină a FRF nu s-a pronunțat în cazul cererii de înscriere în competiție a Rapidului, echipă aflată în faliment. Regulamentul spune că Poli Timișoara ar lua locul rapidiștilor, dar timișorenii mai au de așteptat.

Luni, la Comisia de Disciplină s-a prezentat Valerii Moraru și soția sa, dar și 100 de fani rapidiști, conform site-ului Digisport. Comisia a dat o amânare până miercuri. De reținut că nici decizia de peste două zile nu va fi definitivă, întrucât poate fi atacată la Comisia de Recurs, dar și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde însă banii ar putea pune probleme Rapidului.

Situația înscrierii Rapidului sau nu în Liga I s-a pasat la FRF după ce joi, LPF nu a luat o decizie.

Între timp, primarul Nicolae Robu a dat un comunicat prin care spune că un club în faliment ca Rapidul nu poate juca, deoarece nu are voie să angajeze nicio cheltuială:

OPRIȚI-VĂ DIN ILEGALITĂȚI, DOMNILOR ”SALVATORI” AI RAPIDULUI!
NU MAI INTOXICAȚI LUMEA VORBIND DE SIMBOLUL RAPID!

Simbolul Rapid îl respectă orice om de bună credință! Acum, însă, este vorba despre societatea comercială Rapid! Societate aflată în faliment, și, pe cale de consecință, sub INTERDICȚIE LEGALĂ de a angaja cheltuieli de orice natură ar fi ele!
În plus, în numele unei societăți comerciale în faliment, nu poate decide și semna nimeni în afara lichidatorului!
Iar lichidatorul a declarat foarte clar că el nu a semnat și nu va semna niciun angajament financiar – contracte cu jucători, antrenori etc. – și că la ora actuală nu există astfel de angajamente.
Mai mult, ca lucrurile să fie și mai limpezi, lichidatorul a declarat răspicat că el nu a cerut și nu va cere înscrierea Rapidului în Liga 1, neavând dreptul legal să facă așa ceva!
În concluzie, îmi exprim speranța că FRF și LPF nu vor cădea în capcana ilegalităților întinsă de cei ce se proclamă ”salvatori ai Rapidului”, care, de fapt, sunt groparii Rapidului, oameni care invită sfidător, pur și simplu, DNA-ul la treabă!”.

 

Anda DELIU

(foto: digisport.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ