Manifestările vor debuta pe 3 august, de la ora 09:00, în Piaţa Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în Timişoara, la 3 august 1919. De la ora 10:00, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie publică prin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

„Ziua Timişoarei, 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre se marchează ca zi a oraşului momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti. În ultimii ani, de Ziua Timişoarei, municipalitatea a oferit timişorenilor momente de bucurie şi destindere cu ocazia zilei oraşului lor”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

La ora 13:00 va avea loc întrunirea în şedinţă festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara. Iubitorii de artă sunt invitaţi la vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”, la Casa de Cultură, sala Lira, de la ora 18:00. După două ore, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who şi Alexandra Stan. De la ora 23:00 va avea loc focul de artificii.

Joi, 4 august 2016, tot în Piaţa Victoriei, începând cu ora 19:00, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara. Vor participa Mike & Blue Spirit, Vasko the Patch & Poduene Blues Band, Bega Blues Band şi Marcian Petrescu şi Suba Attila & The SoulFool Band. Pe tot parcursul celei de-a doua zi sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului, iar de la ora 20:00, în Parcul Rozelor, va avea loc un spectacol folcloric.

 

Program 5 august

„Cupa oraşelor înfrăţite” – turneu de mini-fotbal cu echipe de amatori

Baza Sportivă Colterm

Orele 09:00–17:00

Participă echipe reprezentând municipiul Timişoara şi echipe invitate care reprezintă oraşele înfrăţite şi partenere. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.

Piaţa Sfântul Gheorghe

Orele 10:00-22:00

Cupa oraşului Timişoara – Turneu internaţional de streetball 3×3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de vârstă, la masculin şi feminin, după cum urmează: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfăşoară pe două terenuri profesionale, amplasate în Piaţa Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Baschet Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.

Se vor acorda: tricouri şi diplome, premii în bani, medalii şi cupe. 

 

Teatrul de Vară din Parcul Rozelor

Ora 20:00

Spectacol folcloric cu Ansamblul Timişul

 

Crosul nocturn Timişoara – „Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”

Ora 22:00

Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim 18 ani. Cu excepţie, pot participa şi concurenţi cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul  www.crosnocturn.ro.

Crosul nocturn se va desfăşura pe un traseu de cca 4 km şi va avea startul, începând cu orele 22:00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1 (în faţa Primăriei Municipiului Timişoara), unde va avea loc şi sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 – Bv. Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – Bv. Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie Bv. C.D. Loga nr. 1 (vis a vis de Filarmonica Banatul). Se vor acorda: tricouri şi diplome pentru toţi participanţii, cupe şi vouchere pentru echipamente sportive.

Crosul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Atletic Club Maraton şi cu Sport Club Municipal Timişoara. Detalii: www.crosnocturn.ro

A. STOICA

(sursa foto: facebook.com/eyeinthesky)

LĂSAȚI UN MESAJ