DISTRIBUIȚI
artist school little girl painting brush watercolors portrait

Baroque||Urban, proiectul-pilot pentru muzeele din România, ce aduce publicului timișorean un mod inedit de percepție a artei, a pregătit o surpriză pentru cei cu vârste cuprinse între şapte şi 15 ani. De Ziua Timişoarei, împreună cu cei din compania Azur, au şansa de a deveni pictori şi de a realiza portrete spectaculoase în stilul deja consacrat – totul sub îndrumarea artistei Lorena Diana Garoiu, care este una dintre cele mai talentate în portretistică. Evenimentul are loc de la ora 17:00, în Piaţa Unirii, în faţa Muzeului de Artă/Palatul Baroc.

Participanţii vor putea face un tur de expoziție, pentru a înțelege mai bine elementele ce definesc stilul baroc, dar și pentru a-și face o mai bună impresie asupra identității socio-culturale a orașului și pentru a pătrunde în pictura contemporană a artistului Gheorghe Fikl. Atelierul este gratuit, dar necesită înscriere prealabilă printr-un mesaj pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/baroqueurban/?fref=ts.

Evenimentul se înscrie în programul manifestărilor dedicate Zilei Timișoarei. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va ţine în interiorul Muzeului de Artă.

Expoziția Baroque||Urban rămâne la Muzeul de Artă din Timișoara până pe 23 septembrie. Primul segment al expoziţiei aduce moştenirea barocă a Timişoarei, cu obiecte de colecţie ale Muzeului şi din colecţia personală a familiei Herczeg. Figura centrală a celei de-a doua părţi este timişoreanul Gheorghe Fikl, reprezentant al stilului neo-baroc. Artista franceză Josepha Blanchet vine cu o posibilă versiune a viitorului baroc, într-un „dark room experimentarium”, prin instalaţie digitală.  

A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ