Rezultatele proaste s-au lăsat cu sancțiuni la Poli Timișoara, unde trei jucători au fost trimiși la echipa a doua. Robert Elek, Cătălin Doman și George Neagu au fost excluși din lot, iar accidentații Bogdan Străuț, Octavian Drăghici și Cristian Scutaru au fost ”scuturați” de antrenorul Ionuț Popa la conferința de presă.

Situația este puțin ciudată. Chiar dacă Doman a fost doar rezervă, iar Neagu nu a jucat meci de meci, Elek a fost titular în toate meciurile de până acum. Atacantul are însă o problemă medicală nerezolvată. Fotbalistul are o excrescență de cartilaj la genunchi care îi provoacă dureri destul de puternice. Jucătorul a strâns din dinți să termine sezonul trecut, ca să se opereze la final, dar atunci a expirat parteneriatul echipei cu Acibadem. Între timp, parteneriatul a fost reînnoit și rămâne de văzut dacă cei din conducere îl vor trimite pe Elek la operație.

Chiar și așa, Ionuț Popa nu a vrut să dezvăluie la conferința de presă de vineri cine sunt cei trei jucători excluși din lot. Tehnicianul le-a reproșat celor trei jurnaliști prezenți că este anormal că presa știe tot ce se întâmplă la echipă. În schimb, a lăsat să se înțeleagă că are o părere deloc măgulitoare despre jucătorii accidentați. ”Străuț și Drăghici sunt accidentați de prea mult timp. Nu știu dacă are rost să îi mai țin. Și Scutaru are genunchiul acela care se tot umflă. Cu Ignea e altceva”, a spus antrenorul, care a negat că e de părere că Drăghici și Străuț se dau accidentați, însă l-a apărat imediat pe Ignea, care are o accidentare fără dubii, o ruptură de ligamente.

Strategii de management de neînțeles

În etapele în care Elek, care a jucat prost, era titular, pe bancă se regăseau tineri precum Deian Sorescu și Sebastian Mailat, care au dovedit un mare potențial fotbalistic, dar și curaj în fața porții adverse. În vară, Ion Miculaș a mizat că îi poate vinde, mai ales în contextul datoriilor foarte mari ale echipei. Acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată, iar între timp, cei doi joacă foarte puțin, insuficient pentru a-și face o cotă bună de transfer.

De asemenea, e interesant că toată vara, antrenorul Ionuț Popa a declarat că îl dorește pe Răzvan Trandu, însă când jucătorul a devenit liber de contract de la Rapid, clubul Poli nu l-a mai contactat. În schimb, antrenorul se plânge la conferințe că nu are destui mijlocași centrali în lot.

Cu lotul subțire, Ioan Miculaș a declarat că va da afară mai degrabă 15 jucători din lot, decât să fie schimbat antrenorul Ionuț Popa. Sursele noastre ne-au confirmat însă informația publicată de debanat.ro, cum că clubul a negociat cu Vali Velcea. Tehnicianul timișorean a cerut însă o sumă mare pentru salariile lui și ale staff-ului solicitat, iar Poli nu are acești bani.

O altă măsură luată de președintele Sorin Drăgoi la revenirea din concediu a fost că a spus că toate declarațiile clubului se fac prin biroul de presă. De atlfel, vineri, după o informație eronată apărută în altă publicație, clubul a postat rapid un comunicat pentru a nega că ar fi sponsorizat de o mare fabrică din oraș. Cei trei jucători trimiși la echipa a douat nu au constituit însă obiectul niciunui anunț oficial!

Anda DELIU
(sursa foto: Constantin Duma, Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ