DISTRIBUIȚI

ziua mondiala a autismuluiClădirea Operei Române din Timișoara va fi luminată în albastru în ziua de 2 aprilie. Este ideea membrilor fundației „Pentru Voi” și are drept scop conștientizarea opiniei publice cu privire la autism.

„Ne dorim ca Timişoara să se alăture şi în acest an marilor metropole ale lumii în această acţiune internaţională de conştientizare a autismului prin iluminarea cu albastru”, explică organizatorii.

„Light it up blue” este o acţiune internaţională care presupune ca fiecare ţară care aderă la această cauză să iluminează o clădire importantă în albastru și să ajute astfel la conştientizarea autismului. Opera Română din Timișoara va fi colorată în albastru timp de o oră și jumătate, în intervalul orar 21:00-22:30.

În plus, va fi organizat un marș pe traseul Operă-Catedrală-Primărie-Operă, cu începere de la ora 20:00, la care vor participa persoane cu dizabilități intelectuale. Marșul are drept scop atragerea atenției asupra Zilei Internaționale a Autismului.

În încheierea marșului vor fi lansate lampioane albastre, ca simbol al speranței și al acceptării persoanelor cu tulburări de spectru autist, după cum spun organizatorii.
Mioara NEGRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ